Skämmes ta'me fan! 091218

Dagens Skämmes ta'me fan! handlar om... föräldrar.

I Allehanda finns idag en artikel om hur dåliga resultat eleverna i härnösands skolor får. De har fått till den 16e mars 2010 på sig att genomföra... någonting. För längre än så har de inte fått på sig innan de måste redovisa resultat på de brister skolinspektionen pekat ut.

Jag brukar ganska ofta gnälla på att dagens ungdom är kass i huvudet men jag brukar däremot inte ge skolan skulden. Skolan roll är att utbilda, inte uppfostra. Socialisation bör vara föräldrarnas ansvar. Det är också föräldrarnas och barnen/ungdomarnas ansvar att skolan sköts. En lärare har ansvar att utbilda de som närvarar på lektioner och de som vill lära sig, inte att jaga skolkare. Läraren har också ett ansvar att de hängivna eleverna inte störs av de andra puckade stackarna som inte håller käften.

Uppfostran ligger i händerna på TV och internet. Föräldrar har nu för tiden bara försörjningsskyldighet. Åtminstone verkar de tro det. Skolan ska inte tvinga elever att prestera bättre, föräldrar skall tvinga barn att göra det.




Kommentarer
Postat av: Alexandra

Jag vet helt ärligt inte om jag ska skratta eller gråta just ni Felix, så jag väljer att göra både och..

Upp till den åldern då det är skolplikt är det givet att ansvaret ligger på föräldrarna, men något jag avskyr mer än något är när barn/ungdomar och även vuxnas problem skylls på deras föräldrar, det spelar ingen roll vad dom gör, i slutänden har man ett eget val.

Vidare så tror jag helt hundra procentigt på att det måste bytas ut lärare och att det är av stor rang. Har själv ett bra exempel på det. Jag gick EKONOMI, därav anser man väl att alla bör ha bra betyg i dessa ämnen samt matteämnena.. WELL, nej, inte när vi hade våran lärare, när vi däremot gick om en av kurserna med en annan lärare så fick hela klassen G/VG/MVG, trots att bara 5 av 17 fick G av första lärare och de andra blev således underkända. Så JO, en HEL del ligger i skolans händer. så det så =D

2009-12-19 @ 00:55:44
URL: http://sveaalexandra.blogg.se/
Postat av: Ida Kentner

Jag älskar DIG nästan lite för detta inlägget nu, Felix. Jag som blivande lärare i ettan på grundskolan till trean på gymnasiet håller till fullo med att lärare inte har ansvar för att fostra elever. Dock har vi ansvar vad som händer på skoltid, upp till gymnasiet. Föräldrars uppgift är att lära sina barn att uppföra sig och veta hut, och i dagens samhälle är det inte många barn som kan det ordentligt. De har helt enkelt ingen respekt för vuxna. Jag kan också hålla med om att många pedagoger behövs bytas ut, men å andra sidan är det bara för rektorer att göra det för det finns många nykläckta som bävar efter att ställa allt till rätta igen. Kan man inte som vuxen uppfostra sina barn ska man fundera på om man är ämnad till att vara förälder eller om det är lite för tidigt i livet att lära någon annan veta hut innan man själv har lärt sig göra det.

2009-12-27 @ 15:35:03
URL: http://mlibi.blogspot.com

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback

Om mig!

Jag är han, den unga mannen på bilden. Det här är min blogg. Läs den gärna.

RSS 2.0