asdfjklö

Jag är i Umeå. Imorgon ska jag hjälpa Frans och Johanna att flytta. De ska in i en trea istället för deras etta med kokvrå. Det innebär t.ex. att jag inte behöver dela säng med det utan att det får plats med en madrass. Yay oh yay betyder det! :)

Vi vet dock fortfarande inte riktigt vad vi ska hitta på imorgonkväll. Vi funderar på om det kanske är något uteställe öppet man kan vandra till, känns som att det kan komma att bli en rätt så improviserad kväll.

För stunden är jag lite mosig och småhungrig. Vad vi gör ikväll vet vi inte heller. Humm di dumm...

Återfall

Julen har varit ett återfall på alla möjliga onyttiga plan. Jag har varit rätt duktig på att inte dricka läsk och äta godis men det har varit en massa kött. Så då har magen blivit ledsen. Så vad kan man då slänga i sig? Tjaa... precis nu ska jag äta burgare. På dessa ha jag kyckling, avokado, gurka, tacosås, rödlök och annat bra tjosan. Ersätt halvfabrikatkött med kyckling, skippa dressingen och osten och vad händer, jo, den blir nyttigare. Go me!

Kultur

Jag har 10 kulturrapporter att fylla i från det gångna året. Det är inte jättelätt att minnas vad vi gjorde de gånger vi inte antecknat.

Ikväll åker jag till Övik och äter middag med faderns sida av släkten. På natten följer jag Frans och Johanna till Umeå. Där ska jag vara snäll flytthjälp och sedan fira nyår. Är det någon som vet om något spännande skit i Umeå?

Erika: Ja, det ska komma lite bilder från juldagen men jag har fortfarande inte kollat igenom dem och hinner tyvärr inte idag.
Emma: Svar angående kött i din blogg.

Alla andra: Hej då. :)

Natt-tips

Jag gillar foto, så är det. Här har ni en länk till ett klipp från Bruce Dale, som fotat för National Geografics i ca 30 år. Skulle lagt in det direkt men det fungerade tyvärr inte.

Galet bra!

Musik och bilder. Skönt att det finns fina och bra saker. Livet blir det man gör det till. Man får ut det man väljer att ta ut.

Ajaj

Min mage gör ont. Det gillas inte! Kan det kanske vara för att jag ätit en massa rött kött på senaste? Ja, definitivt.

Jag vill fortfarande att min förkylning ska släppa. Vill träna! Kanske går och tränar i alla fall, kan ju inte mer än dö.

Jag är lite omotiverad och less ikväll.

Rött, vitt och grönt

Mellandagsrean, både i Övik och Birsta, är en besvikelse jämfört med förra året. Jag har lyckats få tag på lite kläder men dessvärre har hälften inte varit reade. Tur att de inte var dyra ändå.

Idag är det några timmar på kontoret som gäller. Kul kul. Men ska försöka hinna med en fika/lunch med Henrik Lundström och eventuellt en med Simela också. Det känns betydligt roligare.

På tal om något helt annat; har ni sett hur mycket snö det är ute? Det är typ... jättemycket! Fast nu håller de på att köra bort en massa inifrån stan. Och ni minns att jag hade igensnöade fönster förut? Nu är det bara 2/3 som är igensnöat men istället är det 3-4dm tjockt. Jag vet inte om jag är så sugen på att öppna och försöka få bort det - mina fönster öppnas inåt. Det kommer vara snö typ bah... överallt liksom!

Implant

Jag har ju snackat mycket om tatueringar jag vill göra och sådär; de som känt mig ett tag och pratat med mig om det vet att jag också varit sugen på en implant. Det verkar helt galen och här är en film som visar rätt bildling hur det kan gå till.

 


Dec. 27, 2010

Byxor så nya att de fortfarande har affärsskrynkligt skrev. Köpte ett annat par i dag med annan rolig färg, de kommer en annan dag.


Prioritera, igen

Vill man åka ut och luffa i två månader till sommaren så behövs det bra mycket pengar. Vill man förnya sig och köpa lite kläder/skor så behöver man inte riktigt lika mycket pengar. Så kan jag lyckas med båda? Jag shoppade lite i Övik igår. Skor, byxor och strupor, bara skorna på rea. Doh.

Nu är jag tillbaka i Härnösand och jobbar lite. Måste affischera och dela ut flyers. Hur roligt som helst i mysvädret. :) Snö är alldeles för fint för att ogillas. Men imorgon eller på onsdag kanske man ska försöka ta sig till Birsta, se om de har något kvar eller om allt är som bortblåst redan. Sen en ny sväng efter nyår för att köpa det som ligger kvar, även om det inte sitter bra eller är snygg, bara för att det är så nedrans billigt. Bra idé? Kanske inte men skit samma. Jag vill ha nya kläder!

Någon följer med?

Borde förresten se Narnia också.

Det var ett jävla liv

På Facebook fick folk det att låta som att det var flera meter snö och man skulle dö bara man såg den men kom igen, riktigt så farligt är det väl ändå inte? Jag försökte hela bussresan att ragga skjuts för att slippa dö i stormen men det gick hur bra som helst att gå. Det är ju t.o.m. rätt varmt ute. Gnällspikar, det är vad ni är!

Vad trodde jag då?

Jag var på Harrys i Örnsköldsvik igår. Förfesten var hur bra som helst, träffade massa trevliga människor jag knappt ens sett på flera år. Poäng till er! Harrys var... mindre bra. Som vanligt, extrem fylla på juldagen, det var jag väl hyfsat beredd på. Däremot var jag inte beredd på att männen skulle jucka på allt och alla, man som kvinna.

Jag dansade med två kvinnliga vänner när det kom ett gäng överförfriskade män och faktiskt ställer sig och juckar på dem. De får dissen och går vidare... och börjar jucka på mig istället; där de fick ännu en diss. Herre jävla. Jag kanske inte är det mest maskulina mannen i världen men så kvinnliga former har jag inte. Simon uttryckte det bra, männens tanke alltså.

Har den fyra ben..? Eller två..? Eller? Skit samma!

Lite positivt på Harrys dock. Jag träffade mer bra människor jag inte träffat på många många år, som inte var på förfesten. Blir tvungen att ge kvällen godkänt bara därför.

Mitt i allt

Ni kanske redan gissat men det blir inte mycket bloggande just nu. Men lite update så ni vet vad jag gör och var jag håller hus.


Idag, 25e. Frukost och förmiddagsmys med mamman. Är i stan nu. Ska duscha och fixa mig innan jag ska äta middag med syster, hennes man o.s.v hos hennes mans mor. Till kvällen blir det förfest och utgång, om vi kommer in någonstans. Inget förköpt.

26e. Vakna, köra ut till mamman och äta middag med henne sida av släkten. Slutligen åka hem till Härnösand för att jobba två dagar.

29e. Tillbaka till Övik för middag med pappans sida av släkte hos syster. Mot Umeå med Frans och Johanna på kvällen. Där är jag sedan över nyår, hjälper dem flytta och firar med favoriterna. Frans är nämligen bäst i världen. :)

Så nu vet ni det. Dags att duscha. Hejs!

Konsten att förstöra något

Tycker du om julen och vill inte ha den förstörd av mitt dåliga humör, läs inte längre.

Julen är en högtid så rika människor lever ännu mer i överflöd, blir tjocka och ljuger för varandra. Allt är inte så gott och bra som vi vill få det att verka, bara för att det är jul försöker vi måla upp världen till något fantastiskt och bra. Sverige är ett hycklarland.


God jävla jul.

There's no love

Like the love between a walrus and a cake. Det här är Nuka som äter mumsig tårta på New York Aquarium. Nom nom. God jul!


Vad är vackrast i världen?

Jag måste ännu en gång tipsa om The Big Picture. Nu har de nämligen släppt 2010 in photos. Det är tre delar, ni hittar dem här, här och här. Nedan finns smakprov. Genom länkarna kan man hitta några lite gladare bilder också, misströsta inte!

En del av bilderna är ganska grova så... varning varning.To get to where I am today

Jag sitter och funderar lite på stora avgörande stunder, beslut och händelser i mitt liv. Visst, allt som sker formar oss och har tagit oss dit vi är men man kan väl tänka sig att vissa saker påverkat mer än andra. I mitt fall är det främst flyttar jag listar.

Hur skulle mitt liv t.ex. sett ut om mina föräldrar inte skilde sig och jag inte flyttat från skogen till stan? Om jag gått på Husumskolan istället för Själevadskolan. Hemska tanke.

Hur skulle mitt liv sett ut om jag inte flyttat till Nya Zeeland mitt i högstadiet? Där växte jag 1½ decimeter men vägde lika mycket. Jag gick alltså från kort och runt till längre och mindre rund. Jag hade en helt annat stil när jag kom hem igen, en annan attityd. Jag var helt plötsligt väldigt speciell och spännande, det var jag inte innan.

Om jag inte flyttat från Ö-vik efter ett år på gymnasiet och inte börjat leva själv? Jag var tvungen att sköta allt själv. För vem orkar släpa hem all tvätt till morsan över helgen? Inte jag! Hade nog mycket att släpa med mig utan smutstvätt och matlådor.

Och så vidare.

Tack mina syskon och föräldrar för att ni tagit hand om och hjälpt mig så mycket jämt! <3

Questionable

3 dagar till Julafton. Jag har två föräldrar och 4 syskon, det blir 7 personer. Detta år kommer jag, såvitt jag vet, fira med min mor, min ena syster, hennes man och hans familj. Det är inte riktigt vad jag är van vid. Förra året firade jag med min mor och min andra syster. Christmas ain't what it once was. Inte konstigt att jag inte direkt sätter något värde på det.

Sedan finns nyår. Ingen aning vad jag ska göra då. Jag skulle föredra att vara i ett inte allt för förfriskat umgänge. Om någon tänker hålla sig nykter eller "lagom" kan de få säga till. Skiter i var ni bor, jag kan nog ta mig dit.

Klockan är 23:05 och jag vill inte spela musik allt för högt. Laleh är inte direkt en pick me up men det är vad som spelas. Vem trodde att jag skulle lyssna på Laleh? Förmodligen inte så många av de.

Min hals gör ont. Jag vill träna. Var kom det taskiga humöret ifrån?


Tänka bakåt motiverar mig framåt.


Innan mål

Det är julafton alldeles snart och jag har inte köpt några julklappar. Att jag inte pyntat min lägenhet är ingen överraskning, aldrig varit min grej och jag är varken hemma för att kunna göra det eller för att uppskatta det. Hade jag haft juliga sängkläder hade jag bäddat med dem I guess, men det har jag inte.

Igår hade vi julbord på Kåken. Det var hur trevligt som helst och helt smärtfritt. Go personalen och de ungdomar som hjälpte till!  Skickade förresten in min ansökan dit idag. Go me också. Sett att SSU söker en ombudsman för Västernorrland. Kanske bra att söka men misstänker att den tjänsten kan vara lika ensam och svårkämpad som den jag har nu, även om jag vill tro att den är bättre.

Annars då?

Jo tack, det är bra. Förkylningen sitter kvar men den släpper nog förr eller senare. Jag tänker bli frisk så jag får träna igen, saknar det som tusan!

1+1+1 = dramaBrad Pitt, Sean Penn och Jessica Chastain. Superduperdrama?

Making the world go aroundNär jag var i Stockholm senaste lekte jag och Jim i studion. Jim är bra! <3

Vad menar du med mycket?

 

Det där är alltså mina sovrumsfönster. Jag bor på fjärde våningen och om man vill kan man tro att det är snö dit upp.


Positivitet

Peace and love-Felix är tillbaka igen. Inte samma som förra gången men de är ganska lika. Fokus på att vara glad, inte oroa sig, inget drama och att ta allt som det kommer. Im my own man.

Nu ska jag springa iväg på adventsfirande med mina vänner, bl.a. Kim, som låg fyra på min lista med Ofta använda ord på Facebook. Grattis Kim"

Vad jag kan, vad jag vill

Jag vill mycket men kan mer än jag vill. Så varför gör jag det då inte? Who knows, jag ska börja göra både det jag vill också kan. Musiken räddar alla dåliga stunder!

Jag har en önskan för sommaren 2011 förresten. Jag har tänk på det här ganska länge och försökt promota tanken till mina vänner, jag har t.o.m. tittat efter det som behövs för att lyckas med det. Jag vill köpa en folkabuss, ha bra vänner, lite lite lite packning och sedan åker ner i Europa. Var vi tar vägen behöver man inte veta, går den sönder så går den sönder - då får man försöka laga eller köpa nytt eller gå eller åka tåg, who knows. Ha två månader på sig och bara köra sin buss på snirkliga vägar, till långa stränder, till träd man kan binda hängmattor i. Träffa människor, ta upp liftarna och allt det där.

Nya Zeeland var en nyttig erfarenhet, nu vet jag vad som behövs för att resa på olika vis och nu vill jag färdas okontrollerat i takt med musiken.Love life!

Kunde varit bättre

Dags att förkylningen försvinner helt tycker jag. Tror det kommer bli till att vänta ut idag också men imorgon borde jag kunna träna igen. Mer medicin och crap till mig så blir det säkert toppen.

Jag har råkat bli någon som vänder på dygnet på helgerna. Jag är uppe alldeles för sent. Inte bra! Igår var jag förresten ut och dansade en sväng. Musiken var en besvikelse tyvärr men aja, jag dansade i alla fall. Svenssons i Härnösand kan sammanfattas med ett ord; äckligt. Här finns inga hämningar alls.

Mirakelkur

Förkylningen är här, det går inte att förneka längre. Så imorse, istället för att kliva upp och träna, så låg jag i sängen. Ställde ingen klockan och så helt plötsligt hade jag sovit i 10 timmar och mådde betydligt bättre. Men planen är att vara frisk på måndag och kunna träna igen då. Så hur går det till?

Jag har handlat Kan Jang och Bafucin. Strepsis har jag sedan någon dag bakåt. Det ska sedan bli mycket tee, med honung (även fast jag inte gillar det) och ingefära (med socker enligt Gabriella som jag hade möte med idag). Har ni fler bra tips på hur jag ska bli frisk på tre dagar?

But you willDen 14e februari släpper Mogwai nytt album. De har ett lite annat sound nu, vill man lyssna finna det saker på youtube. Albumet heter Hardcore will never die but you will. Simon sa dock något väldigt bra angående Mogwai och att det lät lite annorlunda.


Mogwai är ett band man ska lyssna på med hög kvalitet på grund av deras komplexa ljudbilder, så man får nog vänta till skivan kommer innan man bestämmer sig helt.


Limitless

 

Först tror man att Limitless är Oceans Eleven. Några sekunder senare tror man inte det längre, för då tror man att det är The social network (egentligen inte). Men den kan nog kanske bära potential, om nu inte trailern avslöjar allt som händer i hela filmen.


Vilken överraskning

Nu blir det gnäll. Jag har ett par gånger sagt att jag ligger lite före och att förstasidan på blogg.se är sämst i världen. Gissa vad som finns där nu.Suck.

Som en duracellkanin

Fortsätter kliva upp ruggigt tidigt. Träningen har blivit ett av mina måsten, redan. Börjat komma igång med seriösare styrkepass nu också så jag får lite muskler. Det är roligt att se att de finns där fortfarande. Att inte dricka/röka/snusa gör stor skillnad.
Var förresten galet trött imorse när jag vaknade, så trött att jag inte vaknade av första klockan utan av andra. Men väl uppe går det fortfarande bra. Just att ta sig upp ur sängen är kämpigt som attan.

Det kliar i halsen och jag har börjat trycka i min halstabletter. Ska nog köpa något tjoflöjt på naturapoketet som smakar snusk och äckelpäckel. Jag är frisk! Förkylningen är chanslös mot mig! Hör ni det!

Genomtänkt

I tidningar och på i princip varenda sidan som säljer saker man kan läsa om var årets julklapp är. Det förelås allt möjligt som är stört dyrt och som vi egentligen inte alls behöver. Därför tänker jag tipsa om en årets julklapp som är mycket bättre.

I Sverige har vi det faktiskt ruggigt bra, de allra flesta. Till och med de som har det mindre bra har det bättre än många i andra länder. Därför är Årets julklapp en gåva till mer behövande. Min syster började med detta redan förra året och jag hoppas hon gör samma sak i år också. Hon frågade mig och mina syskon vad vi önskade oss men vi önskade oss inget från henne. Så till mig, då genom mig, gav hon tre hönor till välgörenhet. Mina andra syskon fick en get, en gris o.s.v. Allt till fattiga barn och byar som inte har någonting.

Jag tänker själv följa det här exemplet och hoppas att många fler gör!

Make it pop!

Jag finner frälsning i musiken igen! Tatueringar och musik, gud så mumsigt! Just nu lyssnar jag igenom grejer av Wax Tailor jag inte lyssnat på så mycket. Galet var bra det är!

Blir förresten ruggigt glad av alla kommentarer jag fått! Tack för det. Det är roligt att logga in och ha 8 nya kommenterade inlägg.

Jag är väldigt nöjd med mitt nya liv. Bra kost, bra träning, bra musik och bra tankar.  Make love, not war!

Jag + m = [andra person] dum

Jag har ju gnällt om tatueringar ett bra tag nu men det har skjutits längre och längre fram. Nu är det on hold eftersom det är julbad den 23e december och man inte ska bada nytatuerad. Så vad tror ni jag gör då? Jo, jag börjar titta på bilder... på tatueringar... som är jättefina! Och jag vill ha mina nu bums! Fem stycken planerade och den ena är väl egentligen två så jag får väl säga att det är 6 stycken. + att jag ska fylla i den jag redan har. Det kommer gå åt massa cash men god damn det skiter jag i!Gay pirates

 

Jag tycker inte att Pirates-filmerna har varit speciellt bra. Första var väl okej men nummer 2 och 3 har varit smörja. Typiskt Disney; för mycket komedin och för lite... vet inte vad. De är bara inte gripande. Nu kommer i alla fall snart nummer 4 och jag misstänker att den kommer vara i precis samma anda som 2 och 3.Det är morgon

Vi börjar väl i början. Jag vaknade under natten och tänkte "klockan ringer nog snart"... så jag låg och väntade. Men klockan ringde aldrig. Efter ett tag blev jag fundersam på varför och undrade om jag stängt av den i sömnen och att den egentligen ringt för länge sen. Det hade den inte. Klockan var 0420 och jag stenpigg. Inte bra skit. Men jag lyckades somna om och sedan ringde den som den skulle, 0556, två snooze och sedan till gymmet.

Har rejält med träningsvärk i lår, rumpa och rygg efter igår. Jag är inte van vid hårda styrkepass än men jag gillar det skarpt! Rätt sorts smärta men krångligt att böja sig efter saker.

Har bett min käre vän André om hjälp att lägga upp ett bra träningsschema. Så nu kör vi! 6 veckor kvar. Fortsatt kalori- och kolhydratfattig kost och massa träning. Wööh wopp woop!

Religion och hokuspokus 

Jag har väntat på The last Exorcism ett tag nu och den har äntligen kommit. Så nu lägger jag upp en annan film jag säkert får vänta på en halv evighet. Skräck och bra skådespelare är en bra kombination!


Självvalt lidande

Fast det är inte riktigt lidande, jag gillar det faktiskt; träningsvärken. Idag var det måndag så gymmet öppnade först 1000. Mycket folk jämfört med när det öppnar 0630. Men bra pass, med tanke på att det var ett av de första riktigt styrkepassen. Imorgon är det kondition/förbränning som gäller.

Började prata med några av morgongubbarna efter passet. Man behöver tydligen vara där 0625 för att få en maskin på morgonen, de hänger på låset. Sen när jag sa att jag inte rökte/drack/snusade längre började de prata om när de slutade röka. Det varierade mellan 24 och 34 år sedan. Jag är ung! :D

Tjipp!

Förresten galet bra låt! Det gör mig nedrans glad.

Aaaa men kul då

Jag ogillar inte att städa egentligen men jag tycker det är förbannat tråkigt. Dammsuga är ju sämst! Jag diskar mycket hellre än jag dammsuger.

Idag är det 3e advent. Då är det advensfirande med folk men det verkar som att hälften av folk inte kan så vi blir nog inte så många.

Jag behöver fortfarande klippa mig, mitt hår går under munnen nu. Vem är duktig med saxen?

Träningsvärk idag. Gillas!

Imorgon blir det gympass men vet inte riktigt vad jag ska köra. Kommer nog på det då. Tisdag-fredag är det morgonpass och onsdag styrka på eftermiddagen. Tjoho!

Spank the monkey? Hej då.


Edit!

Prytz delar med dig av: http://damnyouautocorrect.com angående det tidigare inlägget.

Oops

Vi har tjuvlyssnat, failbook, felsms och många fler; och nu har det börjat komma bilder på autocorrections med iPhone. För den gör ju lite som den vill ibland. Vet inte om det finns en hel hemsida ännu men det kommer nog.Skit eller skrot?
Två Transformers har redan kommit och nu kommer en tredje. En här trailern avslöjar egentligen ingenting alls men jag vet ju att jag tvunget måste se filmen ändå. Det är ju Transformers! Det som dock inte visas i trailern är att Megan Fox inte är med.

Typiskt kvinnor

Folk skriver listor åt alla möjliga håll. Vad man inte ska göra på första dejten, saker att göra när man är insnöad och så vidare. Nu gör jag en lista som eventellt provocerar lite.

 • Typiskt kvinnor; vad ni gör som män inte gör!

 1. Bråkar med sina vänner
  Kvinnor har en förmåga att lyckas starta bråk med sina vänner, över vad som helst, hur som helst. Jag fattar inte riktigt hur det här går till för män bråkar inte speciellt ofta med sina vänner. Inte enligt mina erfarenheter.
 2. Förstorar saker
  Små små saker har en tendens att bli fruktansvärt stora för kvinnor. Speciellt andra meningen i punkt 5. Och finnar. Nej, de flesta av er har inte världens största finne, den syns knappt.
 3. Är långsura
  När kvinnor väl bråkat med någon tar det aldrig slut. Vad är så svårt i att lämna bakom sig och gå vidare? Hantera frågan och glöm den sen.
 4. Bästisen
  Kvinnor har en underlig förmåga att låsa sig till en person. Om sedan denna person skulle börja engagera sig i något/någon annan, då kommer man till punkt 1 och 3.
 5. Önskar sig svartsjuka
  För många kvinnor är svartsjuka ett tecken på kärlek och önskar sig därför att ens partner skall bli svartsjuk, i alla fall lite. Det betyder ju att han är rädd om mig. Män föredrar tilliten att kunna prata med och träffa andra människor utan att flickvännen ska gå igenom punkt 2 och 3.
 6. Föreställningen om framtiden
  Många män tenderar att leva i nuet medan kvinnor tar ut saker rejält i förskott.
  Exempel; en man och en kvinna är i ett förhållande och mannen talar om jobb eller studier om ett år. Varför möts han av reaktionen Så du kanske flyttar om ett år? Då kanske vi ska göra slut nu direkt, distans fungerar ju inte! ?
 7. Talar illa om sig själva
  Faktum är att kvinnor länge haft en press att se bra ut men nu har männen hunnit ikapp på bara några år. Ger man en man en komplimang kan han dock ta emot den. Kvinnor har en underlig förmåga att inte lyssna på komplimanger utan istället börja lista fel; på sig själva. Ni är inte så tjocka/smala/bleka/fula i håret o.s.v. som ni tror. En man ledsnar förr eller senare på att ge komplimanger till någon som bara säger motsatsen.
 8. Bråkar med föräldrar
  Det här är främst en tonårsgrej. Unga kvinnor hamnar i betydligt fler konflikter med sina föräldrar än unga män.
Längre än så blir inte listan idag. Ni får mer än gärna lägga till punkter eller kontra så slänger jag upp dem i ett annat inlägg.

Lite mycket och mycket lite

Oj vad det har bloggats lite och det här blir inget jätteinlägg heller. Jag har liksom ingen tid för datorn längre, på riktigt.

Jag jobbar och tränar, that's it. Har t.o.m. lagt om min kost helt nu så jag får ett underskott av kolhydrater och massor med protein. Jag ska bli smal och få muskler! Och hör sen!

Luktar som en stor

Sak nummer tre från morgonens händelser.

Jag har fått sju veckor på mig att bli vältränad och därför köpte jag igår ett gymkort på Spegeln. Tisdag-Fredag komemr jag gå dit innan jobbet, 0630 för att köra ett motionspass. Är jag riktigt klok? Who knows. Sen får det bli styrka på eftermiddagar/kvällar samt på måndagar och lördagar. Go me! Ska hålla en vettig diet också och undvika allt möjligt onyttigt, trots att jag är grymt chokladsugen.

Så imorgon, precis som idag, uppe kl 0600 för att bli snygg. Tror ni jag fixar det på 7 veckor?

Som ett barn

Det här är det andra jag har att berätta om natten och morgonen.

Jag sov så fruktansvärt dåligt men denna gång var det inte månens fel. Jag har, för första gången på många år, drömt mardrömmar. Riktigt läskig skit dessutom! Drömmen utspelade sig i ett hus som jag drömde om mycket när jag var yngre. Från början var detta bara ett roligt hus men lustiga gångar o.s.v. Nu är det ett hemskt och hemsökt ruckel. Jag minns också att detta hur var vår gäststuga i mitt barndomshem när jag var yngre. Nu var det en blandning av vinden i barndomshuset och ABF, där jag jobbar.

Hur som helst vaknade jag svettig och rädd. Också konstigt för jag har inte varit rädd på länge. Men huset och allt jag minns om det, samt allt det läskiga som hände där nu, tog mig tillbaka till 6-7 års ålder. Minns ni hur det var? Så man inte vill röra sig i sängen, man vill inte se sig om i rummet och bara dra upp täcket så högt det går. Sen försöker man tänka att man för tusan är vuxen och inget hemskt finns i rummet. Eller..?

När drömde ni en mardröm senast och vad var det för galenskap? Över huvud taget - när var ni rädda senast? Sådär barnsligt rädd.

Natten då staden grät

Jag har tre natt/morgon historier. Här kommer den första; anledningen att staden gråter.

Jo, det är så att i tidningen har det annonserats att de ska göra kontroller av datumparkeringarna i Härnösand. Det är också så att jag för första gången sedan jag flyttade hit, såg en skylt om det på Norra Kyrkogatan, bara härom dagen. Men tänkte jag på det när jag pakerade igår? Nej. Såg jag någon annons i tidningen förrän idag..? Nej.

Så jag vaknade och fick en tegelsten kastad i ansiktet, om man gillar metaforer. Min klantighet bestraffades med 700kr i böter. Men jag var inte ensam. Bara på Norra Kyrkogatan var det 8 bilar. På två intilliggande var det 2-3 vardera.

Så för er som har bil och tänker parkera framöver: ställe er rätt. Ojämna nummer på jämna datum. Dock gäller det ju mellan 02-09 eller något i den stilen så man måste tänka längre. Exempel från igår.

Jag parkerade på kvällen den 7e på jämna datum. Dock, när klockan slog om stod jag ju helt plötsligt fel 0200. = doh och 700kr böter.

Ka-ching!

Ni minns att jag berättade om SJs restidsgaranti. Hittills har jag fått tillbaka 680kr. :D Och då har jag fortfarande en resa de inte beslutat om än. Med lite otur får jag inte på den, vet inte om det blev 28 minuter eller gick över 30. Men hur som helst; 680kr räcker ju till en helt ny resa till Stockholm.

I-mon

Typ såhär såg det ut på Fryshuset 29/11. Ljudet på dessa är väl kanske inte de bästa men man får lite inblick i hur jävla bra det var ändå. Vill man se mer kan man go in på youtube och söka på Deftones Fryshuset. Eller också trycker man här.

 
En hyllning

Det är ingen hemlighet att jag gillar tunnelbanan i Stockholm. Bara sätta sig, lyssna på musik och åka. Och åka... och åka! Men jag är inte den enda som uppmärksammar den, det görs internationellt!

I den här länken hittar ni fler av dessa fantastiska bilder. Vi är bortskämda! Visste ni till exempel att vi har världen längsta konst där nere? - Har jag hört från osäker källa. Någon som vill kolla upp?

Att åka tunnelbana i Stockholm är ett väldigt bra sätt att uppleva staden. Åk alla banor och titta ut genom fönstret. Ibland är det synd att det går så fort, man hinner inte se tillräckligt. Och det här missar alla stressade stockholmare. Ni vet inte hur bra ni har det - det finns konst över allt och ni stirrar er blinda på klockan.15,5 + 10 =

I fredags blev det en rätt lång dag, 15,5 timme jobbade jag, vilket med kvällstiden genererade totalt 17,5 timmar. Idag blev det lite lugnare, från 0800-2030 med en timmes paus i mitten, hur lugnt som helst. Nej men... jag är lite sliten nu. Resten av veckan blir inte riktigt lika mycket men hela dagar i alla fall.

På torsdag och fredag ska jag på killsgruppsutbildning, för er som inte minns. Vilket just blev ännu roligare eftersom jag såg till att Kim också ska på den! Det innebär att jag och Kim mycket sannolikt kommer få driva en grupp tillsammans! :D Ännu roligare vore om både jag och Kim kan få tjänster på Kåken. Herre gisses vad roligt vi skulle ha!

The beaver

Mel Gibson har skapat sig ett namn för att vara lite av ett nut job men också faktiskt en bra skådespelare. Den här gången spelar han en obotligt deprimerad man som talar med en bäver. Och det kan nog vara en riktigt riktigt bra film, om man gillar drama.


Hårdrock 1.1

Hur jag blev hårdrock, på några minuter. Kan det vara så enkelt? Njae, kanske inte. Men man kan ju försöka i smyg om man vill. Klippa mig skulle jag behöva.

Hår på huvudet - check.
Mörk skjorta - check
Halsband/Kors - check
Tuffigt armband - check
"Hårdrockhanden" - check
asdfjklö

 

Skulle behöva ett till par vinterskor. Skulle också vilja ha en ny jacka samt lite nya byxor, använder bara ett par om och om igen just nu. Doh.


Tick tock clock

Jag räknar med att jobba 15½ timme idag. Det blir med med kvällstis totalt värt 17,75h. Tack för det! Vilket innebär att jag nu har tillräcklig flex för att kunna vara ledig 23e dec till och med 10e januari! Lovely!

Det är väldigt lugnt på Kåken ikväll, mindre än igår men det lär väl kunna komma mer. Annars blir det ju en väldigt chil kväll. Då kan jag vara med och se en film eller så. Gillas! Jag vill ha jobbet här! Argh!

Annars har jag inga planer för helgen. Vi har preliminärbokat en spelkväll hos Niklas imorgon från 1900. Skojs!

Vad gör ni?


Hurr och burr

Idag är det sådär 19 minusgrader ute och jag ska gå runt mellan hus och lägga flyers i postlådor. Jag tycker inte det är speciellt juste av vädret att göra såhär mot mig!

Inte nog med det, jag kommer dessutom att jobba verkligen hela dagen. Först lämna flyers i postlådor, sedan se till att Utansjö får sin som de ska dela ut på någon loppis, göra en affisch åt Älandsbrogruppen och slutligen arbeta på Kåken. Behöver fixa lite med en broschyr för killgruppen också. Så jag gissar att jag kommer jobba från nu (började 8) till ca 2330 ikväll. Good times!

Världen bästa bilder 2010

Jag har tipsat om The Big Picture på boston.com förr och nu tänker jag göra det igen.

National Geographic's Photography Contest 2010 är helt otroligt! Det kanske är jag som blir mesigare för varje dag men det är bilder så vackra att de kan få mig att gråta. 47 bilder finns här.


Borta bra och aldrig hemma

Jag har hemma på tok för lite. Jag är hemma så lite att mina blommor, som behöver mycket ljus, dör. Nu låter det som att jag har en botaniskträdgård hemma men så är det ju inte riktigt. Jag har två blommor, en som inte vill ha uppmärksamhet alls och en som behöver massor. Den sistnämnda håller på att dö. Den behöver ljus, lagom mycket, och lite vatten - ofta. Allt är fel.

Bloggen är lite bortglömd igen. Det går i vågor om varannan vecka. Nästa vecka vet jag att jag har massa mycket att göra men misströsta inte, jag ska försöka blogga ändå.

Kvällsjobb

Jag sitter jsut nu i cafét på Kåken och det är hur roligt som helst att jobba här. Är ju bara första dagen så kanske är lite tidigt att säga men jag säger så ändå. Så eventuellt jobbar jag här imorgonkväll också när det är massa folk, som det brukar vara fredagkvällar. I så fall jobbar jag till sent, de stänger 23 på fredagar. Får hoppas det blir kul.

Jag har liksom blivit accepterad som personal och kompis, båda på en gång. De gör som jag säger men jag är ändå "en i gänget". Eller också smider de hemska planer och är bara inställsamma tills det de kan hugga mig i ryggen för egen vinning.

Hoppas också jag kan få tjänsten som finns här. Ungdomarna kanske inte har tänkt så långt men de säger i alla fall de hoppas att jag ska börja jobba här, redan efter första kvällen. Wooh woop woop!

Boom paw

Ikväll blir det Harry Potter för hela slanten. Har ruggigt höga förväntningar! Nej, jag har inte läst böckerna och kommer inte göra det förrän jag sett alla filmer, om ens då. Jag somnar om jag öppnar en bok.

Har förresten fått svar angående praktiken i Bryssel. Tråkigt nog blev det ett nej. Doh. Men men, bättre lycka nästa gång. Ska se till att få ihop ansökan för en annan tjänst här i Härnösand nu till att börja med och sedan får vi se vad et blir av livet.

Vad tycker ni att jag ska göra, vad ska jag "bli"? Daniel Radcliffe är just en juste förebild, även om han är 3 år yngre än mig.Smarta människor äter morötter

Jag hittade roligheter i Kages blogg.

Ju intelligentare ett barn är, desto större är sannolikheten för att det blir vegetarian som vuxen. Slutsatsen drar brittiska forskare vid University of Southampton efter att ha studerat 8179 personers livsstil. Alla personer fick sin intelligenskvot mätt som tioåringar och blev nu ombedda att berätta om sina kostvanor. Sammanlagt 365 deltagare berättade att de var vegetarianer, och dessa deltagare hade en markant högre intelligenskvot som tioåringar.
Den nya upptäckten kan bidra till att förklara varför intelligenta, välutbildade människor ofta är friskare, vilket flera undersökningar påvisat. Vegetarianer drabbas mer sällan av för högt blodtryck, för högt kolesterolvärde och hjärtkärlsjukdomar.

Källa

Om mig!

Jag är han, den unga mannen på bilden. Det här är min blogg. Läs den gärna.

RSS 2.0