Det tuffar på

Det här var mitt resesällskap... och den blängande tanten.


Många ord

Eftersom jag sitter på tåget finns inte jättemycket att göra. Nu vänder jag mig till bloggen och slänger iväg en massa spontana tankar.

Jag pratade nyss med Frans. Herre jävlar vad jag saknar honom! Det är bara 20 mil mellan oss men vi ses så himla lite ändå. Det är synd, tycker vi båda två. Men vi gör ju liksom inget åt det heller. Borde ta mig tid att åka upp. Jag har ju 2 veckor semester kvar att ta ut, kan åka när som helst bara det passar honom.

Vi pratade lite om alkohol. Det har börjat bli ett vanligt förekommande ämne i min blogg, fast långt ifrån med samma vinkling som i andra bloggar. Hos andra handlar det om att dricka, hur mycket man druckit eller vad man gjort. I min handlar det om att inte dricka, hur fruktansvärt mycket andra dricker och vilka otroligt dumma saker de gör när de druckit.

Jag har egentligen inte en så extrem syn på alkohol, de är andra som har en allt för lättsam syn. Jag lägger fram följande; dricker man tills man får problem med talet, balansen, synen eller omdömmet - då har man druckit för mycket. Gör man det ofta - då har man alkoholproblem. Ungafär nu möts jag av "vadå? så typ 90% av alla som dricke ha alkohol problem elle?". Ja - om 90% dricker som jag beskrivit ovan, då har 90% av de smo dricker alkoholproblem!

Det är inte ofta någon säger Jag var så lagom full igår. Folk säger Jag var så satan packad, jag minns inte ett skit!

Men det kanske är därför folk dricker nu för tiden, för att slippa minnas. Oj, är det vad som kan kännateckna en alkoholist kanske..? Humm...

På tal om något helt annat, fy satan vad varma händer man får av att skriva på en laptop. Uscha!

Igår pratade jag en del med en gammal klasskamrat. Vi har inte träffats, alls i princip, på sådär 8 år. Hon reagerade i alla fall när en annan kompis berätta för henne om hur jag är nu. En speciell mening som fastnade i mitt huvud vad Ja men, plattång och hårspray och sånt. Det har ju aldrig varit du. Och det är klart, hon har inte träffat mig på 8 år. Men för henne var det här en helt onaturlig förändring för mig. Jag var ju den som inte brydde mig. Personligen tycker jag dock att jag är det fortfarande. Däremot har jag en helt annat självbild nu än för 8 år sedan. Jag vet vem jag är, då var jag en rätt förvirrad och ledsen ung man.

Jag önskar vi haft mer tid att prata.

And it ends

Jag åker baklänges. Tjoho!

Jag var på Pressbyrån innan jag klev på tåget. De har hysteriskt orimliga priser på Centralen! Skulle inte förvåna mig om de snart kräver ens själ också. Hur som helst hjälpte jag en ung man att rädda sin själ. Jag gav honom mitt veckorkort som det var två dagar kvar på. Han blev jättejätteglad! Jag har ju liksom ändå ingen användning för det.

Jag har Fanta och godis med mig som sällskap i alla fall.

Och jag hatar alkohol!

Väntan

Idag var vi bakis, det vet ni redan. Men efter en kebab blev det lite bättre, främst för Henrik... jag mådde mest bara sämre.

Efter en stund vandrande på stan och sökande efter snygga runda glasögon (hittade inga) skulle vi gå och se terrakottaarmen. Tyvärr så bidde det inget. För det var en timmes kö för att komma in och den tiden hade vi inte riktigt. Hade varit roligt att se men jag tycker att 150kr var lite väl mycket också ändå, speciellt när det är 5 gubbar med. Å andra sidan hade det nog varit svårt att ta med alla 10000.

Nu är vi på förfest. Det är bra musik och testosteron i en liten lägenhet. Tydligen är det så de gör det these days.

Hörs på småtimmarna, eller nåt! Hejs!

Sympatibakis

Minns jag inte alldeles fel så har jag skrivit om det förut. Jag blir sympatifull; är de i min omgivning berusade så känner även jag mig berusad. Det är väl i och för sig helt okej. Problemet kommer dagen efter, när jag blir desto mer sympatibakis. Så borde det inte bara! Jag har inte druckit, jag ska inte behöva ha huvudvärk, illamående och så vidare. Igår drack jag dessutom tokmycket vatten så vätskebrist borde inte bara problemet!

Kanske inte heller ett i-landsproblem utan snarare ett som finns överallt men...

Sympatibakis: check!

Tuben


Av intresse

Idag var jag på ett möte men det är oviktigt. Det viktiga är vad som hände efter och vilken hycklare jag är på väg att vara.

Efter mitt möte åkte jag in till vad det nu heter och fikade/lunchade med Heidi. Vi hann prata om en massa saker och däribland bloggar. Vi pratade då främst om hur tråkigt det är att läsa bloggar där det bara står om vad man har gjort under sin dag. Inlägg precis som det här!

Jag kan erkänna att mina inlägg, sedan jag åkte från Härnösand, inte har varit de mest spännande och innehållsrika. Själv läser jag ingen blogg som bara handlar om vad skribenten gjort under dagen. Och jag lovar er att det ska bli ändring när jag kommer hem igen. För faktum är att inlägg som bara handlar om vad man gjorde under dagen; de är oftast inte speciellt spännande.

The Social Network


Jag var lite skeptisk till att man skulle kunna göra en film om Facebook och att den skulle ha tillräcklig handling, att den skulle vara tillräckligt händelserik. Men faktiskt inte. Det var en helt okej handling, det var riktigt bra skådespelarinsatser och det fanns lite oansträngd humor.

Ska man gå på bio är den sevärd. Är man ute efter action kan man se något annat för några explosioner, slagsmål eller vapen syns inte till. Men tycker man om bra, lättsmält film; då ska man se The Social Network.


Ännu mer

Jag har kommit fram till att jag har alldeles för lite byxor men som jag skrivit ett par gånger tidigare så finns det mer lust att köpa än pengar att köpa för. Så jag drömmer istället.För konsten

Jag är så himlarns sugen på att tattuera mig mer. Så när jag kommer hem ska jag fylla i den på ryggen och om det blir bra, då jävlar! Har tre planerade, som jag bestämt motiv för (ej uppritade än) och har nu börjat tänka på ytterligare två jag vill göra. Vet var jag vill ha dem men inte ännu vad det ska vara för motiv. Men längtar!

Hej då pengar, hej kroppskonst! ^^

Maskeween

Maskerad och Halloween. Frågan är vad man ska klä ut sig till egentligen. Någon som har ett bra tips? Vad skulle jag passa som?

Jag är lite sugen på en favorit i repris och vara SmutsLarssa! Behöver bara hitta en DyngEgil att gå med. Bilder på det kommer när jag är tillbaka i Härnösand igen.

Skratta och ha roligt

Ätit, softat, inte gjort ett skit. Bara så Stockholm! Eller? Kanske inte, vad vet jag. Men jag har lite planer nu i alla fall.

Imorgon blir det bio. Jag, Jim, My Henrik och två av hans vänner tänker se The Social Network. Blir hur bra som helst! Eventuellt hinner jag träffa Petter innan men annars blir det senare under veckan.

Fredag ska jag träffa Heidi och kvällen blir förmodligen en blandning av allt möjligt. Jag och Henrik funderar på att gå till alla ställen vi kan hitta. Ikväll är det t.ex. laserdisko (ja, de stavar så) och det är säkert något lika udda på fredag.

Lördag blir det nog en sväng på Östasiatiska museet och kolla på Terrakottaarmen.

Det är planerna som finns just nu.

In le big stad

Sitter just nu hos min käre vän Henrik. Vi ska äta torsk och ris. Omn nom nom! Senare funderar vi på om det kanske får bli bio.

Idag kom jag fram 30 min efter att konferensen hade börjat. Tåget var 3 timmar och 25 minuter försenat. Bra jobbat sj. Men det gjorde inte så mycket. Under sista föreläsningen var jag dock rätt sliten och höll på att somnar; mindre bra!

Vagn 16

Klockan är nu 0156 och mitt försenade tåg borde vara här om 4 minuter. Nu tror jag dock inte att det blir så, eftersom det står ett tåg på spår 1 som tåget skall komma in på. Det är dessutom ett norrgående tåg; det ska till Luleå. Jag ska till Stockholm men just nu sitter jag i vagn 16, på norrgående tåg... mot Luleå.

Det känns som att något blivit fel.

Vi har plaserats här eftersom det är bekvämare än att sitta i väntsalen. Det tackar vi så mycket för. Nu slipper jag träsmaken mitt röv dragit åt sig. De hålla tydligen på att fixa fika också. De sa kaffe men förhoppningsvis kan de trolla fram lite vatten eller en läsk istället.

0158.

När du bjöd in oss till vagn 16 fick vi också höra att saker som dess brukar ta 6-7 timmar. Konferensen jag ska på börjar 0930. Tror det skiter sig. Med lite tur kommer jag väl dit efter lunch.

Överraskad av hopplösheten

SJ får bra mycket skit men jag kan tycka att de förtjänar bra mycket av det också. Mitt tåg från Långsele skulle ha fått 0002 men nu är klockan 0050 och det ska, enligt tavlan, vara försenat ytterligare 50 minuter. Det stod 25min när jag kom och det var jag  väl beredd att leva med. Men då den efter 40 minuter ändrar till att tåget är totalt 2 timmar sent! Då blir jag lite ledsen i ögat.

Ytlighet är ett handikapp

Det är faktiskt hur jobbigt som helst! Jag ska till Stockholm och vad händer? Jo, jag tar med mig så läskigt mycket grejer. Till och med i skrivande stund la jag ned en till kofta i väskan, som redan är alldeles för tung. Doh. - Det efter jag tryckt ned ett till par skor. Funderar på ett till par byxor också men det får inte plats. Doh igen.


Inget i-landsproblem men att vara ytlig och ha råd med all möjlig skit är.


Nu drar jag. Hejs!

Enkla medel

Man behöver inte krångla till det så mycket för att vara glad. Jag hade en rätt medelmåttig till halvtaskig dag... tills jag nyss vaknade från min tupplur. Innan kändes livet som rågmjölsgröt, nu är det rosa moln.

Och svårare än så är det faktiskt inte, jag vet ju det här; varför använder jag det inte oftare? Bra musik och en tupplur på 30-45 minuter och livet ljusnar för en stund.

Tack till Mun, Mew, Sigur Rós, Imogen Head, Joshua Radin, Regina Spektor, Heather Nova, Jason Reeves, Blind Melon och Brett Andersson!

Tack tupplur!

Mest nöjd

Kunde ju som inte vara med nöjd. Hur gjorde folk innan internet? Vad gjorde de innan iPhone? Jag är ju som sagt inte så säker på Stockholm. Så vad gör man? Jo, man tar hem appen som hjälper. Res i Stockholm fungerar precis likadant om reseplaneraren på SL.se. Hur lätt som helst! Nu har jag alla de resor jag behöver göra, sparade som favoriter, som förklarar precis var och när och hur.

Allt jag behöver veta är varifrån jag åker och var jag ska; så får jag gångavstånd, restid, alternativ för all SL trafik, karta m.m. Enkelt! :D

Lokalsinne

Ikväll sätter jag mig på en buss, för att sedan ta ett tåg till Stockholm. Tjoho tjoho! Väl i Stockholm... skiter sig allt. Min Stockholmskunskap är oerhört begränsad, behöver i princip en guide för att hitta Sergelstorg från Centralen; då är det illa!

Men här har jag ett ass i ärmen som inte många andra män har. Jag kan nämligen göra något de inte kan, jag kan fråga om vägen. Tjoho! Sen att jag dessutom kan läsa och se färgerna på tunnelbanekartorna gör det väl rätt enkelt men det låter inte som en lika rolig förklaring.

Lampan

Det var sol igen för någon dag sedan. Och då tog jag bilder på lampan. Tack kameran för att du är bäst i världen och tar coola bilder åt mig!


Beredd att dö

Imorgon åker jag till Stockholm men idag och tills imorgonkväll är allt som vanligt. En innebär t.ex. att jag kör bil. Imorse gjorde jag också det, till vårdcentralen. Och... det är riktigt halt utan vinterdäck.

Sen fick jag laser skjuten i näsan och halva ansiktet. Det är inte jättebeprövat men tydligen är det bara två personer som exploderat av det. Så med lite tur har jag bättre bihålor snart! Yay oh yay!


Ålderns ignorans

Hörde precis några tanter i cafét sitta och prata om en ung man någon av dem kände. Han hade då förändrats så fruktansvärt. Nitar, svart hår, piercingar, tatueringar o.s.v. Det var precis som att de beskrev mig. De fortsatte att tala om hur "såna människor" är och att han var så fin innan.

Nu vet inte jag om den här unge mannen faktiskt blivit ett totalt ass och kanske ser hemsk ut men jag måste väl klassa mig till "såna människor". Är vi så hemska? Jag har väl en begränsad mängd nitar, de sitter främst på skärp och mina armband... som bråkigt nog är från H&Ms barnavdelning. Är jag så hemsk? Jag kände mig inte så hemsk då jag satte upp en affisch för tjejjouren. Jag tycker jag är en ganska snäll och trevlig prick. Utstrålar mitt yttre något annat?

Kanske bara är han, som de talade om, som ger "sånna människor" ett dåligt rykte.Jantelagen

Bambi har i ett inlägg skrivit om jantelagen och att den är på väg att försvinna. - ett inlägg som fått mig att tänka; kanske skriver jag lite för långa kommentarer ibland? Här nedan finns den jag lämnade, lite spontana tankar.


Tycker du ger att ganska ytligt perspektiv av det när du tar handväskor och prislapp som exempel. De som konsumerat mycket och stora summor har alltid stuckit ut - tycker inte det har riktigt med jantelagen att göra.
För pris/pengar bestämmer inte "vem som är bättre", som jante går ut på. Eftersom det materiella är en smakfråga går det inte riktigt att tänkte i jante. Är något bättre/snyggare bara för att det kostar mer?
Här spelar det inte heller någon roll, man får skit om man försöker vara blygsam också. Om man inte är "som alla andra" får man inte bete sig som det.

Jante är också i stor utsträckning en lag som bara gäller barn, innan man hunnit bli cynisk. Skolan är det värsta exemplet. Där man ska sträva efter att ha bra betyg, att vara så bra som möjligt, men absolut inte får visa det. Däremot är det helt okej så fort det kommer till sport, även i skolan. Det är ganska uppenbart att Kalle är sämre än Mikael på löpning, alla kan se att K kom sist och M vann. Att sedan K har MVG i samtliga övriga ämnen och M har IG, det är väldigt hemligt. M kan ju bli ledsen och få dåligt självförtroende.

Internationellt har vi inte heller direkt varit blygsamma med att Sverige är så bra så bra. Vi ligger och har legat på topp på varenda jämförelse som gjorts de senaste 50 åren, tillsammans med ett par andra länder. Om det blir värre och värre vette tusan men med den informationsspridning vi har nu jämfört med tidigare så är det något alla vet. Vi bor som sagt inte längre i byar, isolerade från övriga världen. Man vet vilka länder som har pengar och inte. Man vet var det är krig o.s.v. Och vet man inte så kan man googla.

Jantelagen har också en baksida som handlar om att man aldrig får tycka synd om sig själv - det finns alltid någon som har det värre. Marginalerna för att leva ut fram- och motgångar är snäv.

"Kan hon/han så kan jag" tycker jag inte heller stämmer riktigt. Jag hävdar bestämt att om man vill så kan man men: det går inte att komma ifrån forskning som inte funnits tidigare. Förutsättningarna att lyckas kan skilja sig fruktansvärt mycket och därigenom också hur mycket ansträngning man behöver lägga ned. Och här kommer vi till avundsjuka. M lär vara rätt förbannad att K har MVG i allt utan minsta ansträngning. Men K lika så att M är snygg och får tjejer som K tror sig att han aldrig kommer att få. - och nu är vi tillbaka till att jante gäller barn. Med livserfarenheten kommer man ifrån föreställningarna och blir realistisk.

Avslutningsvis har vi Facebook. Är det helt plötsligt okej att skryta? Ja, det har det väl varit hela tiden? Men vi har inte kunnat göra det så koncentrerat mot en stor massa tidigare.

Är man inte medveten om att det är skillnader på människor så blir man så illa tvungen att acceptera det förr eller senare. Vad man sedan gör av det man har är upp till var och en. Jantelagen är inte på väg att försvinnar, den har aldrig funnits.

Humör

Eftersom ni inte gillade de tidigare byxorna blev jag ju tvungen att ta fram andra. Dessa hittade jag på Zoovillage, Humör är tillverkaren. Dessa har jag sett live och vet att det är snygga. Finns i lite olika färg och slitning.Existentiell kris?

Det är en sån kväll, en typisk söndag.

Känner ni igen att man relaterar saker till personer? Jag gör det hela tiden. Och det gjorde att jag inte kunde se How to train you dragon. Jag och Annie har pratat om att se den så himla länge så nu kunde jag inte se den själv, för det var liksom fel.

Jag börjar tidigare ikväll fundera på var jag är på väg. Jag har sökt jobb i Stockholm, jag har sökt en praktik i Bryssel, jag kommer söka ett jobb i Härnösand so fort annonsen kommer ut (jag vet att den kommer). Sedan kom tanken; vad knyter mig till Härnösand? Och det enda som egentligen knyter mig hit är... jag vet inte. Att jag ska söka ett jobb? Att jag inte är knuten någon annanstans heller?

Jag har en lägenhet med möbler i, det har jag inte i någon annan stad. Det är väl det som är den egentliga skillnaden mellan Härnösand och övriga Sverige.

Är jag rädd för att flytta någonstans? Nej, inte egentligen. Jag vet bara inte vad jag ska göra där. Lika lite som jag vet vad jag ska göra här. Så jag är kvar för att det är bekvämt.


Tomheten har börjat krypa sig på. Känner jag igen det här? Japp, det gör jag.

Kritik

Nu är det kanske inte så många av er som någonsin ser framsidan på blogg.se men jag ser den ett par gånger per dag. Där länkas olika bloggar och inlägg som ska vara intressanta. Och jag blir så ledsen. För det visar antingen att personen/personerna som väljer de här inläggen inte har någon aning om vad som är intrssant och bra, eller att det faktiskt bara är puckon som bloggar.

Här följer några av texterna, kring inlägg, på förstasidan på blogg.se

Bloggen häst-och risverksamhet har publicerat det ultimata testet för alla hästälskare. Vad väntar du på? Klicka in dig på bloggen för att kopiera och fylla i listan själv!

Linn Lundborg, som skriver bloggen Drivkraften, utmanar dig att under en veckas tid inte säga/blogga något negativt om vädret - alltså INGET vädergnäll. Är du på?

Vad gömmer sig bakom din vardagsrummssoffa? Dammråttor, borttappade tofflor eller ser det kanske ut som hos the perfect wife?

One Chic Mama blev idag (23/10) bjuden på årets första lussebullar. Nu är hon sugen på att baka egna. Men det kanske är lite för tidigt? Eller vad tycker du? Besök bloggen och lämna en kommentar!Blir ni fängslade av någon av dessa så att ni skulle vilja läsa hela inlägget?


Skämmes ta'me fan!

Lust vs. plånbok 2

Jag är beredd att säljar mig själv mig själv för att bli ekonomiskt oberoende + att inte behöva minnas att jag gjorde det. Bara poff pang så har jag pengar och minns inte hur jag fått dem.

Byxor från bild 1, tröja bild 2, allt bild 3.Apple presents I-mon

Min vän Simon är alltså The I-mon. Och när han hälsade på härom dagen åt vi pizza och tog suddiga bilder där han blundar.Colours

Min kamera fortsätter uträtta mirakel som jag inte kan förklara.


Spelkväll

Var några dagar sedan men skit samma. Mina vänner är bäst.
Slöseri

Rädda isbjörnarna? Rädda sig själv? Idag är vi mer andliga och talar om själen. Vad är det som gnager? Vi är trots allt svenskar, aldrig är det riktigt bra. Och om det är det så hittar vi genast något som kan vara i vägen igen. Men varför lägga energi på så mycket negativa tankar och känslor? Alla styr trots allt över sitt eget.

Håll det sketna till er själva, sprid det positiva till andra. Peace, love and understanding. Ni fattar.

En tom värld

Tänkte lämna invandringpolitiken en sväng.

SR ekot rapporterar idag att det om 12 år inte kommer finnas några vilda tigrar kvar. På 100 år har 97% av tigrarna gått förlorade, vi har i dagsläget ca 3000 vilda tigrar kvar.
Om polarisarna fortsätter smälta i samma takt som nu kommer också de vara borta om 20 år, om jag minns rätt. Vilket också innebär en dramatiskt föränding för våra isbjörnar.

Jag vet att jag har vänner som tänker; vem bryr sig om isbjörnarna- det är mitt land, mitt liv och jag som är viktig. Och jag blir besviken. Jag kanske inte är den bästa på att källsortera, jag erkänner; men jag vill ha isbjörnarna kvar! Jag vill ha tigrarna kvar också. Jag vill att världen ska få må lite bättre. Och därför försöker jag ändra mina  betendemönster. Jag äter mindre kött, jag källsorterar allt mer o.s.v.

Samtidigt känner jag mig som världen hycklare. Jag kör bil. Jag spenderar - jag konsumerar. Fruktansvärt mycket! Men jag vet att  varje liten insatts betyder något. Om alla gjorde bara lite till, skulle det göra stor skillnad.Samvete

Har ni läst om professorn i Umeå som blev bestulen på sin väska? Han ställde den i trapphuset medan han gick till tvättstugan och när han kom tillbaka var den borta. Sedan när han kom tillbaka efter att han ringt polisen så stod den där igen. Det som fattades var laptop och bibliotekskort. Kontokort, kalender o.s.v. - allt tillbaka.

Ca en vecka senare fann mannen ett kuvert när han kom hem. I det fanns ett antal USB-minnen med diverse dokument och personliga filer sparade. Ett arbete som enligt professorn själv borde ha tagit timmar.

Tjuven får dock ändå skämmes! Man får inte stjäla saker... även om man lämnar tillbaka en del.¨¨

Här finns artikeln från Västernottens-kuriren.

Månen

Ett par nätter har jag sovit fruktansvärt dåligt. Jag vet att man inte alltid ska tro på Facebook, för även Facebook ljuger ibland, men det verkar som att jag inte är den enda. Förut skyllde jag på stjärnorna men jag tror vi får gå över till att skylla på månen.

Imorgon är det fullmåne och av någon anledning har människor svårt att sova då. Jag börjar dock undra; kommer jag sova dåligt i fyra dagar efter fullmånen också?

Dagens världsomfattande problem: Jag är trött!

Praktik i Bryssel?

Jag håller på att skriva en ansökan för en praktikplats hos S i Europaparlamentet. De tar in två praktikanter per år för 6 månaders praktik. Hur grymt vore inte det?!

Man får ta del av det vardagliga arbetet i europaparlamentet. Följa något/några utskott, ta fram underlag inför beslut, skriva underlag till ledamöterna, skriva artiklar och lite administrativa uppgifter.
Ni kanske inte tycker det låter som ett så spännande jobb men för mig låter det hur roligt som helst! Skulle få möjlighet att lära mig massor och förhoppningsvis utvecklas enormt mycket.

Vet inte om de finner mig kvalificerad men jag hoppas på det bästa, söka skadar ju inte.


Tobias Öhgren

I senaste Yippie skiver han om hur man lyssnar på musik... och att han gillar att gå i skivbutiker och "ta"  på skivorna.

Man kan känna på dem och beundra omslagen. Dessvärre tycks inte allt för många dela mitt intresse.
Speciellt inte dagens ungdomar, annat var det på min tid.

Nu vet jag inte hur gammal Tobias är men han ser ju inte vidare gammal ut - jag gissar 17. Men Tobias försöker skriva som att han varit med sedan första vinylen släpptes. På din tid? Ledsen Tobias - vinyl är retro och coolt, jag håller med, men tona ner lite på världsvanan till nästa nummer. Det känns bara lite... fake. (Ja, jag ignorerar meningarna efter.)Franchise

Jag har jättelänge funderat på att starta eget, öppna en klädbutik. Skulle var hur roligt som helst! Antingen något helt eget eller något franchise i stil med Carlings.

Carlings är smidigt eftersom de har en bestämd katalog och gener, lite mer styrt än en helt egen butik skulle vara. Men i en helt egen butik skulle jag kunna ta in precis vad jag vill! Åh! Det skulle vara så mycket snygga kläder. Och skor, åh så mycket skor! Tror det skulle kunna gå rätt bra i lilla Härnösand, det finns ett behov av det.

Kanske dags att på riktigt börja titta närmare på den här tanken. Humm...

Vad tror ni, ska jag öppna No drama? Kommer ni och handlar hos mig i så fall?


Mjölk

Corn flakes, banan, mjölk: Check! Se fram emot sylt i nästa nummer av Felix tar bilder i köket.

Alla bilder är ju iofs tagna i köket men det är inte alltid jag gästas av roliga saker som finns i köket. Vem vill se Felix stoppa tungan i elvispen? Inte jag!


Solen är ett norrlandsproblem

Jag kom hem och solen lyste så fint genom fönstret. Skuggan av lampan föll så perfekt på väggen. Den var så otrolig att t.o.m. de små hålen i lampskärmen var knivskarpa. Så jag tänkte ta en bild. Men what now? Slut på batteri i kameran. Ladda det bara en liten liten stund. Upp med det, in i kameran och... solen har gått ned bakom de små bergen. Nu syns ett grådassigt fält på min vägg men en mörkgrå suddig klump - skuggan av lampan.

Frågan är om det här är ett i-landsproblem eller inte. Att solen går ner så att snygga skoggor kanske är ett problem över allt? Men att ladda batterier, det är ett i-landsproblem. Att solen går ner tidigt är nog mer ett norrlandsproblem.

Lust vs. plånbok

Men vad spelar det för roll, går inte att köpa med bara lust då plånboken är tom.Påminnelse

Tänkte bara säga att jag gillar bilden, i det förra inlägget, jättemycket. Jag ser så nöjd ut.

No drama, just me and my banana!

Sen kan jag väl skriva något vettigt också kanske. Erm.. nu ska vi se. Jag lägger mig som vanligt alldeles för sent. Doh! Måste få tillbaka vettiga mat- sov- och träningsrutiner! Haalp?

Det sämst!

Här står jag, i mitt kök... och försöker ta bilder. För att hitta nya musik lyssnar jag på Spotify-radio. Och så helt plötsligt kommer det här! HÄR! Det är fruktansvärt dåligt!

Men det var ju inte därför jag gjorde ett inlägg. Det var för att jag hittade en bananpartner i köket. Nom nom!


Deftones

Biljett och resa: Check!

Åker fredag 26e och hem tidigt tisdag 30e. Hinner fram till Sundsvall 20 minuter innan jag ska vara på ett seminaruim om barn i missbrukarfamilje. Yay oh yay!

De spelar den 29e klockan 19:00. Vilka ska åka?Holk?

Här har vi två bilder på en och samma fågelholk, tagna från olika vinkel. Ljus kan göra bra roliga saker och lite klyschigt tänker jag på att; allt ligger i betraktarens ögon.Jävla stjärnor

Det är dem jag tänker skylla på att jag sovit så ruggigt dåligt i natt. Usch och fy, jag är trött som attan! Men idag ska Per bjuda mig på lunch i alla fall. Skulle egentligen ha varit igår men Per glömde mig. Juste Per, juste! Okej, du är förlåten.

Efter lunch blir det tupplur, ska jobba kvällen på Murberget. Huff.

Jag och mina

Dagen efter


Felix No Drama Vincent

Det är jag. I fortsättningen ska det inte finnas något drama alls runt mig. Så har ni drama och ska träffa mig, lämna det hemma. Jag vill bara ha ett glatt happy everything-liv. Allt som är roligt pratar jag gärna om, så ni vet. Detta gäller alltså alla.

No drama! Wooh woop woop!

Jedi mind tricks, Ill Bill och Deftones!

Fast jag börjar redan i oktober. Nästa vecka åker jag till Stockholm på tisdagnatten och stannar till söndag. Sedan är jag rejält sugen att åka igen den 18e. För då spelar Jedi Mind Tricks, Ill Bill m.fl! Sedan i slutet, den 29e, spelar Deftones. Felix + [läs ovan]] = Gladare Felix

Ses där?En till sån dag

En sån när man inte riktigt har lust eller vilja. När jag fryser om fingrar och tår, tycker allt är lite skit och så vidare. Tråkiga dagar, det är svårt att göra någonting de här dagarna. Skulle behöva ringa till en massa "viktiga" människor. Dags att ta tag i saker och ting kanske. Idag får jag skämmes igen.

Dagen som kom efter

Dagen efter går man på Donken med Kim. Hade egentligen tänkt gå på Östanbäcken men de öppnade inte förrän 16. Stor besvikelsen på alla söndagar!

Åt en M bacon meny på Donken. Den var fruktansvärt äcklig! Har sett på film nu på efter middagen och vad kvällen ska innehålla vet jag inte riktigt. Lek med mig?


Civilkurage

Igår blev det typ förfest, sedan en förfest och sedan en annan förfest. En sväng på Bittens, som var mindre spännande och inte heller Amadeus var någon höjdare direkt. Kvällens mest spännande stund var på vägen hem när vi gick imellan i ett bråk. Det verkade inte jätteallvarligt men de slog på varandra och såg arga ut. Tack och lov började de inte slå på oss i alla fall.

Schnyyygg

Medan man tittar på de här bilderna bör man lyssna på Timbuktu - Schnyyyhh


Stretch

Jag har bytt töjningssmycken i mina öron. Hade bara tänkt töja det ena men har ändrat mig igen, jag kör nog på båda... tror jag. Har i alla fall satt i båda nu. Det går mycket bättre än förra gången, hur fint som helst! Inget dumt kladd och ingen svullnad. Poäng till mig och ett poäng till varje öran = TRE poäng! Och det är knappt lunch än. :D

Felix and the seafarer


Höst på min planet

Snett och vint, hit och dit, färgerna skriker men det var ju faktiskt så stadsparken såg ut för en vecka sedan.


Mogwai och Explosions in the sky


Musik kan rädda en från i princip vad som helst. Jag är lite ledsen att jag inte har vettiga högtalare på jobbet men det spelar ingen roll. Mogwar och Explosions in the sky är helt otroliga! Det börjar så lugnt och fint, sen trappar de upp. Det är peppande och avslappnanda musik på samma gång, väldigt bra på jobbet!

Ta och lyssna!


Inte bra! Sov nu!

Jag är uppe alldeles för länge och det är ju inte bra när man jobbar på dagarna. Vänner och spel tar upp mycket mer tid än när man gör absolut ingenting. Sova kanske? Humm...

Suit up, del 2

Så har vi då kommit till kalaset. I Madelenes lägenhet är det väldigt mörk = blixt = inte lika roliga bilder. Men aja, såhär blev det.

Kvällen:

Jag var på födelsedagsfest. Björn Gustafsson var där och lekte med penisballonger. Vi lekte lekar och födelsedagsbarnet var som vanligt helt omöjlig att få en normal bild på. The end. Min blogg, mest bilder på mig! Så det så!Den som vill vara fin

Jag ska inte säga att alla vill se bra ut för det har jag ingen aning om, men jag tror många gärna försöker. Men till vilket pris? Jag tappar hår som en tok (det är iofs ganska långt och småslitet) och idag brände jag mig dessutom på plattången. Bu hu hu, jag har det inte lätt.

Suit up, del 1

Jag har haft en ganska intensiv arbetsdag sedan jag åt mina flingor imorse och här är lite bilder ifrån den. Kom tillbaka till Härnösand igen strax innan 23:00. Efter det var det kalas och kalasbilderna kommer senare.

Dagen:

Vågar knappt sätta mig i bilen med kostym på. Ge mig en Audi S5. Blev dessutom tvungen att tanka. Tack och lov får jag tillbaka de pengarna. Bensin är dyyyyrt! Macka och skobyte innan jag åkte mot Ö-vik, hann inte med lunchen och mina Puma är bra mycket bekvämare att köra i än finskor.
Mitt kontor var idag fyllt med datorer och junk. I vanliga fall är det bara två och ingen extern hårddisk. När jag åkte hem var det sketamörkt men mötet gick bra och jag hälsade på mamman innan jag körde hemåt.

Så, nu vet ni!International suit up day 2010

Idag är det, dagen inspirerad av How i met your mother och Barney Stinson. International Suit up day 2010. Idag kommer jag bära kostym, precis som många andra runt om i världen. Jag kommer också att  fota allt möjligt som jag gör medan jag har kostym. Nu på morgonen har jag hunnit med att äta frukost. Farligt med vit skjorta och blåbärssylt men det gick bra. Upptäckte också att det är omöjligt att ta en snygg bild när man äter flingor och mjölk så jag tog den värsta.

Enjoy och se fram emot inlägget ikväll/imorgon som visar resten av min dag.

Tvungen att ta i alla fall en bild i klassisk Felix-anda


En dag i skogen

Jag kom fram till Ö-vik, vi åkte ut till Eldsmark och dit kom även min bror.

 

Min kamera är fortfarande spännande och gör konstigheter med mina bilder. Tack kameran för att du är roligt.

  

 


Med och tävlar

Jag gjorde ett eget inlägg och nu kan man rösta på mig! Sprid det är ni snälla.

Top bloggare?

Verkligen på riktigt? Jag brukar väl inte hänga ut så jag tänker inte lägga upp namn men text är okej, så kan ni själva lista ut det genom att googla.

En bloggerska skriver såhär i en tävling på TV4:

Med stor framgång kommer stort ansvar. För mig är det viktigt att inte bara vara en bra bloggerska utan en bra förebild. Att visa unga människor att man kan lyckas med vilja, inställning och en godhjärtad personlighet.

Låter det inte för bra? Helt otroligt bra! En bra förebild som vill visa unga människor att... bull shit!

Till att börja med; lilla du, du är 20 år. Vilka unga vill du visa och vara en bra förebild för? Jag fattar, det är de ännu yngre. Sure, jag köper det. Du har lyckats, good for you. Men! -

Jag hittade denna person på bilddagboken. Jag såg en av bilderna under "bilder idag" och klickade på den. Det var reklam för tävlingen. Där stod:

ALLA kära läsare snälla snälla rösta på mig är på placering 12 nu vill ner till 10 iallfall massa kärlek till er:D och om jag vinner så skall det bli fest och alla är bjudna!!

Sedan började jag klicka runt. Det som fanns var bilder på henne i rätt lite kläder och samma reklamtext. Sedan fanns det också bilder som inte var på henne, men kvinnor med ännu mindre kläder... och samma text. Sedan bilder på henne med handbojor, bilder där det syns mer bröst än ansikte o.s.v.

Förebild? Ja, tycker man att unga kvinnor ska sälja sig själva och sina kroppar för att vinna tävlingar på TV4 är du en fantastisk förebild! Om man inte kan få sina röster i en tävling genom att faktiskt skriva bra, utan bara genom att vika ut sig; då!

Nu riktar sig dessa bilder mest till unga män, är min spontana tanke. Men är det dem hennes blogg riktar sig till tror ni? Det tror inte jag. Förhoppningsvis tittare de bara på bilderna och låter bli att rösta. Om kvinnor är så korkade att de röstar på någon som agerar såhär så har jag väldigt små förhoppningar om framtidens kvinnor.

Jag vet också att många andra unga kvinnor gör precis såhär. Att få många läsare som kvinna är inte speciellt svårt, det är bara att klä av sig kläderna. Men de läser inte. Att få många läsare genom att skriva jävligt dumma saker så att folk ogillar en är inte heller det särskilt beundransvärt.


En av reklambilderna från hennes bilddagbok.

Skämmes ta'me fan! Ni förstör bloggfenomenet och är de sämsta tänkbara förebilderna.

Rättelse

Det är Samhälls- och skolnämnden jag nomineras till, inte socialnämnden.

I övrigt ber jag om ursäkt för hur otroligt dålig jag är på att skriva för stunden, har varit lite mycket i övrigt så jag har inte prioriterat bloggande. Förhoppningsvis blir det en bättring nästa vecka.

Nämndeman?

Jag var på ett möte ikväll. 2½ timme tog det. Nu är jag nominerad till social- och skolnämnden. Jag är också nominerad till kammarråd. Wacko! :)

Nörd

Jag har fastnat lika mycket i min iPhonespel som Kim i WoW! Vad ska jag ta mig till, jag har t.o.m. börjat använda ett av dem på min dator. Nu behöver jag skärpa mig, borde ju börja träna igen istället - om jag har tid med sånt här.

Stockholm

Konferens den 27e oktober? Ja, det vore väl trevligt. Sedan kan jag passa på att besöka förbundet och Stockholmsdistriktet också, blir ju hur bra som helst. 3 dagar jobb och sedan 2 dagar helg låter ju faktiskt helt ypperligt!

Väntar bara på besked nu om det är okej med styrelsen men kan inte se någon anledning att det inte skulle vara det.

Emil Jensen - Tack!

Försvunnen och tillbaka. Jag lyssnade mycket på Emil Jensen för några år sedan, sen försvann det helt plötsligt. Nu tittade jag runt en sväng på vänner Spotify-listor och så var han bara där. Helt plötsligt var han tillbaka och gosh, jag har saknat honom!  Tack Emil!Arbetslös?

Har inte blivit men tydligen har jag varit 8 månader längre än jag var medveten om. För ett tag sedan fick jag hem ett brev, i det står det såhär:


Meddelande om avaktualisering

Vi har av följande orsak avaktualiserat dig som arbetssökande hos arbetsförmedlingen.
Du har fått arbete från och med 2010-09-22.


Lustigt. Jag trodde jag fick arbete från och med 2010-01-18. Jag har nog till och med minnen av att jag varit in på arbetsförmedlingen och talat med dem om det... mer än en gång. Jag har nog t.o.m. talat med dem om vad de har för folk, om det är människor jag skulle kunna använda mig av i mitt jobb. Men de vet säkert bäst.


6 på morgonen

... Var det mörkt ute. Klockan sju var det ljusare. Klockan 9 var det inte ljusare, bara grått.

Det är en vanlig torsdag idag och det känns som att jag inte gjort något vettigt alls, fastän jag har det. Ska försöka ta mig i kragen och städa i eftermiddag innan det blir mer spel eller annat med boysen.  Och imorgon åker jag till Eldsmark. Ska vara en riktigt karl och byta plank på huset. Poäng till mig? Snälla?

Aliens stjäl amerikanska nukes?

Under 37 år har 120 tidigare amerikanska militärer vittnat om att UFOn har synts till kring olika platser relaterade till massförstörelsevapen. Har vi verkligen aliens här som smyger runt..?

Nu säger amerikanerna i och för sig att de skulle vara här för att varna och inte sno dem men det är ju inte lika roligt.


Funktion

Nu är det inte lätt! På min gamla jobbdator sitter funktionsknappen längst till vänster och sedan kommer ctrl-knappen. Men på mina nya dator, där sitter de tvärt om. Så nu, eftersom jag är van vid det gamla, trycker jag på funktionsknappen när jag tror jag trycker på ctrl. Hur irriterande är inte det?!

Kan ju inte bli sämre

Här är så en riktig trailer till Paranormal Activity 2 och den kan ju faktiskt inte vara sämre än den första... som var helt värdelös!


"Var är Sverige på väg?"

Efter mitt förra inlägg kommenterade min käre vän Prytz att inlägget fick honom att tänka på den här kille. Han länkade till del 1, som är en annan föreläsning, men jag har lagt upp del 2; för att jag gillar den ännu mer.

 

Många av er har säkert redan sett det här men har man inte det kan man offra 30 minuter för att se och lyssna. Sen kan man fundera lite, om man har tillräcklig förmåga och bryr sig tillräckligt.

 


5i12 - det jag aldrig sa

Det blir ju alltid lite annorlunda när man får prata så jag kan inte lägga upp något precis som jag skulle sagt det. Det jag däremot har här nedan är ämnen jag tänkt tala om och lite spontana tankar kring dem.

SD skiljer på nationstillhörighet och medborgarskap; man kan vara svensk medborgare utan att vara svensk. De skriver: Svensk är den som av sig själv och av andra uppfattas som svensk.
Så om du själv tycker att du är svensk, men inte andra uppfattar dig som svensk… då är du ändå inte svensk? Eller är man halvsvensk?
Det är alltså också helt möjligt att utvisa svenskar. Spelar ingen roll om man av sig själv och andra uppfattas som svensk, har du inte medborgarskap kan du kastas ut.

Sverigedemokraterna skriver om integration.
Integration innebär att två grupper, i det här fallet svenskar och invandrare, ger upp en del av sitt väsen och sammanblandas till en ny enhet.

För mig är integration inte att ge upp någonting utan att istället ta del av mer. Börjar jag på en ny arbetsplats tar jag med mina kunskaper, jag lämnar dem inte bakom mig. Kommer en ny människa till Sverige tar de med sin kultur och kunskaper - det berikar Sverige.

 

SD motsätter sig integration. Istället talar de om assimilering – fullständig anpassning till majoritetens kultur.
De förutsätter att vår kultur är bättre än andras? Att vår kultur är statisk, inte förändras och är rätt.

 

De skriver att massinvandringen - att på grund av denna oansvariga politik har det skapat svåra sociala, etniska, religiösa och kulturella motsättningar.

Personligen upplever jag inga svåra sociala, etniska, religiösa eller kulturella motsättningar. När jag frågat min familj och mina vänner gör de inte heller det.
Vad är en etnisk motsättning? Det är en konflikt eller ett problem mellan/mot en folkgrupp/-er och det kallas rasism. Massinvandringen har skapat rasism? Invandring leder inte till rasism. Moskéer är inte problemet. Det är bristen på kunskap och förståelse. Om vi accepterat varandra så skulle inte motsättningarna uppstå. Men enligt SD finns en grupp som äger Sverige men någon definition på vilka verkar inte finnas. Jag vet då inte.

 

 

 

 

SDs invandringspolitik i korthet.

  • Flyktingar ska bara kunna söka asyl i första land de kommer till.
  • Visumtvång för flyktingar från länder där det finns terrorism eller som bidrar till illegal invandring.
  • De som illegalt vistat i landet ska inte kunna prövas utan omgående avvisas.
  • Asylsökande ska kunna uppvisa handlingar som styrker identitet och nationallitet.
  • Motverka asyl i ekonomiskt syfte; inga kontanta bidrag skall ges. Endast mat, husrum och en liten fickpeng.
  • De ska ej få tillstånd till reguljärt arbete innan uppehålltillstånds-frågan behandlats - men ska uträtta sysslor inom eller vid förläggningen för att sänka kostnaden för asylhanteringen.
  • Asylsökande ska vid ankomst informeras om svenska samhällsregler och lager. Utför man någon kriminell handling så utvisas man direkt.

De vill göra det i princip omöjligt att söka asyl i Sverige. De tror att man bromsar segregation genom att sätta asylsökande på förläggningar. Så står det på deras hemsida.

Familjeinvandring för barn är bara möjligt om barnet är under 18 år, är ogift och ej bildat familj och barnets föräldrar har medborgarskap, flyktingstatus eller permanent uppehållstillstånd. För att göra det ännu svårare är permanenta uppehållstillstånd något SD vill avskaffa.

 

För att få ett medborgarskap finns en lång rad kriterier. T.ex. 10 års vistelse i landet. Man ska göra ett obligatoriskt medborgarskapstest på svenska språket, svensk historia och svenskt samhällsliv. Min gissning är att många "svenskar" skulle misslyckas med detta prov. Men det spelar ingen roll, vi är ju svenskar. Svenskar?
Sist på listan stod att man ska underteckna sin lojalitet mot Sverige. Vad nu det innebär.

 

Invandring från kulturellt avlägsna länder ska begränsas. De är ju mot kulturalism. Men är det inte så att det är ifrån kulturellt avlägsna länder det kommer flest invandrare? Och har inte deras kultur redan blivit en del av vår utan att vi lider?
De kan till och med tänka sig ett totalstopp för icke-västlig invandring.  – För SD tycker att de är så olika oss, de passar inte in här. De är ett hot.

 

De driver politik som ibland motsäger sig själv.

Som att avskaffa skattefinansierad modersmålsundervisning. Något som vetenskapligt visat sig hjälpa både med svenska språket och integration.

 

SD vill assimilera invandrarna men låter dem inte göra det som hör till svensk kultur. Som att lära sig modersmål. De vill avskaffa offentligt stöd till verksamhet som befrämjar "främmande kultur". Grundläggande rättigheter som alla svenskar ska ha tar vi ifrån dem för att de kommit från andra länder. Känns lite osvenskt.

De vill stänga in oss bakom Sveriges gränser och om du åker utanför så kommer du inte in igen. Och deras invandringspolitik påverkar alla. T.ex. ska en svensk medborgare inte kunna inneha annat medborgarskap utöver det svenska. Tror inte många t.ex. finlandssvenskar skulle uppskatta det. Men de ska ändå assimileras, de får vara svenskfinländare från och med nu.


Så har de också en plan, att inrätta en återvandringsmyndighet och återvandringspeng. Vi ska alltså betala människor för att lämna landet, istället för att satsa på integration (eller ens assimilering). Och om de återvänder avsäger de sig sitt uppehållstillstånd eller medborgarskap… för all framtid. Men det gäller förståss också bara invandrarna, inte de som är födda med svenskt medborgarskap. En "svensk" ska alltid kunna återvända.

De hävdar att majoriteten av asylsökande kommer i ekonomiskt syfte. Om vi tänker att Sverige är världen, och landskapen eller kommunerna är länder - hur fungerar deras politik? Om jag blir arbetslös, kan jag flytta till en annan kommun och söka jobb? Eller är jag ovälkommen? Får jag ett bidrag om jag lämnar länet jag flyttat till, och får jag aldrig återvända igen?

 

Men såhär är det: Jag tänker inte assimileras att prata skånska om jag flyttar till Skåne. Jag tänker inte assimileras till same om jag flyttar till norra Sverige. Jag växte upp i en by där vi till och med la in surströmming - men jag äter den inte.


Oklarhet

Det verkar råda oklarhet kring vad jag egentligen sysslar med. Därför skriver jag detta inlägg, för att förtydliga och så att vi kanske kan komma vidare.

Jag stör ingen ingenjör, varken 22:40, tidigare eller senare.

Tacopaj och anime är vad som gäller för mig. 22:40 hade jag t.o.m. tänk sova. Och hör sen!

Skyline

Inte första gången jag visar lite material från Skyline men det här är faktiskt en hel trailer... och det ser riktigt bra ut!


Sverige och Holland

Tidigt på morgonen läser man tidningen. En del saker öppnar ens ögon mer än andra; t.ex. DNs artikel om regeringsbytet i Holland. För, också där, tar främligsfientligheten ett hårdare tag och gör sig hörd i maktens korridorer.

Invandringslagarna ska skärpas, uppehållstillstånd ska kunna dras in om invandraren inte klarar en ”integrations-tentamen”, heltäckande huvuddukar som burka förbjuds och dömda invandrare ska tidigare kunna utvisas.

Hoppets låga brinner dock fortfarande eftersom det hela måste godkännas under CDA:s kongress - ett av de andra partierna som är med och bildar regering. Och i CDA finns ett rejält motstånd.

Lär artikeln här.

Om mig!

Jag är han, den unga mannen på bilden. Det här är min blogg. Läs den gärna.

RSS 2.0