Politikern vs. Jobbsökaren

Nedan följer en påhittat dialog, med humor, mellan två delar av min kompis André. Det är jag som skrivit den... lite för att visa på bristerna i den blå politiken.

Politikern André – Det lönar sig att jobba!
Jobbsökaren André – Kung! Jag vill jobba, var kan jag få jobb?
Politikern André – Va? Har du inget?
Jobbsökaren André – Nej.
Politikern André – Det var ju synd för dig för det finns inga jobb att få.
Jobbsökaren André – Hur ska jag klara mig tills det finns jobb, får jag bidrag eller?
Politikern André – Nej för fan, vi är ju inte sossar. Det lönar sig att jobba. Klipp dig och skaffa jobb!
Jobbsökaren André – Men det fanns ju inga..?
Politikern André – Men vi håller ju på att fixa det, vi har massa bra idéer, ge det något år bara!
Jobbsökaren André – Men fram till dess då?
Politikern André – Erm… rösta rött?

Googla ditt namn

Pffst! Det är ju helst ute! Inne nu är att tradera sitt namn. Yes box! Och vad hittar man om man går in på tradera och söker på Felix? Jo, man hittar potatismos och mycket annat bra. :)

Bok - 25kr plus frakt
Barnstol - 2499kr plus frakt
Mosburk - 40kr plus frakt

Vad är era namn värda?Standstill

Hujj vad jag är omotiverad idag. Tiden går långsamt, arbetet går långsamt, åren går fort. Jag sa igår att jag om fyra år ska stå med på listorna för riksdagsval. Annie påpekade omtänksamt att jag då bara skulle ha 2 år kvar till 30.

Jag vill utvecklas men vet inte i vilken riktning. Vad blir jag bli när jag blir stor?

Lider jag av allt för många I-landsproblem?

Ska jag ta mig tid att skriva allt jag tänker på? Rakt upp och ner. Nej, jag har annat jag måste göra. Jag gillar inte måsten. Jag tycker mycker bättre om att man aktivt väljer att göra det andra känner att de måste. Min attityd har ju alltid varit att bara göra det som är roligt. Och jag arbetar för att det är roligt, jag tycker det är kul... men det hade kunnat vara ännu roligare.

Lalala.. Hej då.

Var är ungdomarna?

Ikväll var jag på ytterligare en debatt. Det var M som utmanat S i diverse olika kommunala frågor. Från klockan 1800 var det mingel och redan då fick vi välja sida; tar vi en blå servett eller en röd? Tar vi en blåbär- eller hallonmuffin?

Väl inne fick man också välja sida; sätter man sig på höger eller vänster sida? De flesta tog servett/muffin efter politisk ståndpunkt och satte sig även till höger om man var blå och till vänster om man var röd/grön.

Debatten vanns solklart av S men det är faktiskt publiken som var mest spännande. I rummet satt kanske 40-50 personer. Av dessa tror jag faktiskt att varenda en visste redan innan vad de skulle rösta på. Vi var totalt 10 under 25 år (gissning efter utseenden) och sedan ett hopp upp till 45-50 år (undantag för en S i panelen, 33år gammal).

Var fanns första gångsväljarna och de som är osäkra?

När jag gick estet var det obligatoriskt för oss att gå på diverse konserter, föreställningar o.s.v. Varför är det inte obligatoriskt för alla att gå på valdebatter och lära sig om det parlamentariska systemet? Varför gick det inte ut en inbjudan till alla över 18 år på gymnasiet?

Jag är tvungen att säga att jag är imponerad av MUF i Ö-vik, även om jag inte håller med om politiken. De syns och gör saker. Riktigt mycket dessutom. Synd att de tänker så konstigt.

Time

Så säger man i poker när någon tar för lång tid på sig. Kan man inte få göra det på riktigt också? Typ som när man väntar på att mamma ska bli klar innan man ska åka ut till stugan. Time! Och så har hon bara 5 minuter till, sen måste vi åka. Eller när man väntar på svar på mail. Time! Och så måste personen svara inom ett dygn. If only!

Vit, vitare, vitast

Säg en hiphop-artist: Jay-Z. Säg en vit hiphop-artist: Eminem. Säg en till: Öööh. Säg en kvinnlig: ?

Hiphop är rejält mansdominerat och de flesta har dålig kännedom om vita hiphop-artister. Så jag har gjort en liten lista med sånt jag tycker är bra (även om Eminem inte är någon favorit egentligen och Vanilla Ice bara får vara med för att det är den vitaste mannen någonsin). För de som gillar hiphop rekommenderar jag min hiphop-lista.

Beastie Boys och Jedi mind tricks får inte bara med på listan.

El-P

 

Brother Ali (Vitast av alla, på riktigt. Albino)


 

Aesop Rock (No Regrets - Mest spelad hos mig just nu)

 

Eminem

 

Lady Sovereign (Far better than Missy!)

House of pain (Finns nu i La Coka Nostra)


Vanilla Ice
(Vitast av alla!)


Sage Francis (Stright Edge)


Slem och äckelgägg


Jag är sjuk. :( Från början var det skönt för att trycket på bihålorna lättade något men nu är det för mycket. Snor, hosta, huvudvärk, ont i kroppen huvudvärk igen o.s.v. Inte roligt alls! Men vad gör man då man är sjuk då?

Imorse vaknade jag kring 0900. Överskriden datamängd på telefonen så tänkte starta om den. Under tiden den stängde av hann jag somnar igen. Så ringde Annie min jobbtelefon strax efter 1000 och var orolig eftersom min var avstängd och hon visste jag var sjuk. Men jag lever.

Lite lek med alla spel i telefonen och sedan upp till ganska vanligt söndagsmorgonturin. Toa, tandborstning och mjukisbyxor. Nu sitter jag här med en skål vindrovor - för mig är det typisk sjukmat. Mer typiska sjukgrejer är:

 • Vindrovor (you already know)
 • Glass! Massor med glass!
 • Titta på alldeles för mycket serier
 • Lukta illa
 • Blir galet rastlös
 • Värktabletter
Nästa punkt vad vanlig under tonårssjuklistan men finns inte med på vuxensjuklistan. Och jag vet! att andra också gjorde så, försök inte gömma er! Så jag skriver upp den for fun. (Finns ju inte en chans att någon kommer tro på det här efter vad jag just skrev men skit samma.
 • Tristessrunka
Vi fortsätter.
 • Datorspel/TV-spel, om man har. Det har tyvärr inte jag men min iPhone är bra substitut.
Nu får det vara nog. Har ni några speciella sjukaktiviteter?

En gammal bild men vem bryr sig.


5+2 = en vecka

När man jobbar mer än man är van vid och sedan inte är hemma så mycket blir det inte mycket utrymme att blogga. Man får försöka slänga ihop så många inlägg man kan när man väl sitter och sedan publicera dem allt eftersom; och ibland har man turen att komma på ett nytt när man loggar in så man slipper använda sina utkast.

Men hur som helst, här är min vecka.
Pengar pengar

Någon som skrivit en ett års projektansökan någon gång? Jag har då aldrig gjort det förut, helt otroligt vad mycket saker man behöver hålla reda på. När man tror att man börjar bli klar visar det sig att man inte ens är nära. Jag har nu suttit och gnott ihop en mycket mer detaljerad budget än jag gjort tidigare och massa siffror snurrar i huvudet. Först formuleringen av förarbete, utförande och uppföljning och nu siffror. Hur som helst är det skickat till styrelsen och förhoppningsvis tycker de allt ser bra ut. Otroligt ansträngande men riktigt kul att få göra något nytt. Jag lär mig faktiskt saker. :)

Kom just på att jag måste prata med massa kontaktpersoner och samarbetspartners. Men det få bli efter lunch.

Kunskap och insikt

Var på en politisk debatt ikväll. Det var RNF som bjöd in och det var fokus på två frågor; två frågor som försummades så mycket att jag inte ens minns vad de var.

Strategier för att minska narkotika och hur man förebygger narkotiga och droger i yngre åldrar... typ.

Hur som helst var det som sagt inte så mycket snack om framtiden. Det var mest en riktigt luddig historialektion med okunniga lärare. Det talades om en LUP-undersökning som de inte trodde det var någon större felmarginal på. Enligt den har 9% av årskus 8 i Härnösand och 16% av eleverna årskurs 2 på gymnasiet testat hasch. Jag tror inte det stämmer.
RNF tror inte heller att användningen av lagliga droger är särskilt hög. Jag påstår att de har fel.
En moderat påstod att förmögna familjer påverkas mer än andra familjer om barnen brukar droger. Undra vad han baserar det på.

Alla talade om att cigaretter är en inkörsport men vågade inte uttala sig alls om snus, eftersom det inte finns forskning kring det. Det var inte heller någon som kunde kommentera om de gör insatser eller kommer att göra insatser för att kontrollera langning och butiker som säljer till mindreåriga.


För varje gång jag är på en debatt eller träffar kommunpolitiker sjunker mina förhoppningar om kommande mandatperiod.

Positivt var dock att jag uppmärksammades och fick beröm av såväl politiker som publik för bra frågor och initiativ. Klapp på min axel. Tack tack.

Tjejigt

Är det en tjejgrej att ge komplimanger? Det är väldigt vardagligt att höra kvinnor ge varandra komplimanger, jag hör inte män göra det lika ofta. Varför kan inte män säga till varandra att de är snygga i håret, att den nya tröjan är fin och så vidare?

Jag är nog lite speciell på den fronten, jag ger komplimanger till både män och kvinnor, lite åt alla möjliga håll, hur som helst och när som helst. Ett fåtal av mina vänner gör också detta men jag tycker mig märkt att de gör det mer mot mig än andra. Jag är ju självklart inte med varje sekund och vet inte hur de gör när de gånger jag inte är med men det är den observation jag gjort.

Är män för macho för att säga snälla saker till varandra? Är det för bögigt?

Något som tyvärr går hand i hand med komplimanger är skitsnackat. Såg du vad hon hade på sig?! Men jag ska inte hyckla, jag är duktig på den delen jag med. Mina vänner av manligt kön gör det bara om jag påbörjar det... eller om de tycker någon är uppseendeväckande ful.

James gör det igen

Nu äntligen har matglada Avarar kommit på DVD för bara 179kr!


Att vi aldrig lär oss

Det sägs ju att man lär sig av sina misstag men jag tror de flesta är alldeles för korkade för att göra det. Det krävs någon rejäl extrem för att man ska lära sig. När ögat räcker inte, det måste vara i ögat. Jag kom att tänka på detta när jag var på väg till jobbet imorse. Jag passerade då två bilar med skadade framskärmar och i båda bilarna talade föraren i telefonen, under Härnösands "morgonrus".

Men det är väl så i många fall, så länge man inte dör, är väldigt nära att dö eller råkar ut för något riktigt allvarligt så var det ju inte så farligt. Man klarade sig ju ur det. Sen är det lätt att vara efterklok om man faktiskt råkar ut för någonting.

Alkohol är ett bra exempel. De flesta har väl någon gång sagt Aldrig mer! Sen är det helt plötsligt onsdag-torsdag och man börjar planera för helgen. Man kanske ska supa, fast ta det lugnt. Ja säkert. De flesta får ju tanken redan på måndag och super onsdag-torsdag.

Vad upprepar ni för misstag?

Ultramarines

 

 

När jag var liten spelade jag rollspel. Mutant, Sagan om Ringen och Drakar & Demoner var allra vanligast men för många andra var det Warhammer som var den stora grejen. För er som inte vet vad Warhammer är.. så är det ett spel. Men!

 

Warhammer är för många mycket mer än ett spel, det är en hel värld. Det har släppts hur mycket spel och spelböcker som helst. Det har till och med kommit ut böcker baserde på spelhistorien. Tycker man att Lord of the Ring är en stor grej - Warhammer är större!

 

Här är nu första teasern för Warhammer 40K Ultramarines.

 

Wiki - Warhammer 40K


Nog inte finns mer

Justanotherfashionkid besöker framsidan med ett inlägg om ballerinaskor på män. Han skrev redan i januari 2008 om Acnes skor som han inte trodde skulle bli någon hit. Och de blev de inte heller. Nu har dock Jonny Johansson tagit på sig ett par och Justanotherfashionkid tycker det är snygg, även om han också erkänner att det nog inte finns mer än en handfull svenska män som skulle klara av att bära upp dem.


Så jag kommenterade:
Jag kan inte hålla med. Tycker det mer ser ut som att han råkat ta fel och inte märkt det ännu. Å andra sidan gillar jag inte stilen över lag på någon av herrarna. Over-size kavajer får en att se tjock ut.

De ser ungefär ut som min kostym jag köpte till studenten en gång i tiden. Testade den innan ett bröllop nu och herre jösses, det är ett under att jag kunde ha den ens då. Den var gigantisk, såg ut som clownbyxor. Precis som dessa kavajer; de är så breda att innersömmen inte ligger mot kroppen utan tar i biceps. Sen är väl axelvaddar inte någon hit det heller.

Något jag utelämnade i kommentaren var min åsikt om frisyren på mannen till vänster. Jag valde också att inte kommentera hans solglasögon. Kan avslöja att jag inte gillar dem.

Ny gammal inspiration

Ännu en gång har jag upptäckt något jag missat/glömt.


And she stopped-
"Lucy, after all this, you're just giving in today??"
She said:
"I'm not giving in, I'm finished," and walked away

...


"Look, I've never had a dream in my life
Because a dream is what you wanna do, but still haven't pursued
I knew what I wanted and did it till it was done
So i've been the dream that I wanted to be since day one!"


På landet

Såhär ser det ut strax bortanför vår stuga i Eldsmark, om man åker till Gideåbruk. Där tog vi ett bad dagen efter systers bröllop förra helgen. Kan mjölka den händelsen och lägga ut fler bilder en annan gång.


Pax!

Vill man inte bli av med sin plats finns det olika vis att gå till väga. Ett är att helt enkelt inte gå därifrån. Ett annat är att inte vara omgiven av till exempel kineser för i deras kultur finns inte riktigt platsregler. Flyttar du dig så tappar du din plats. Ett annat är alternativet här nedan.


Konsten att skriva

Jag har alltid tyckt det är roligt att skriva men har inte alltid varit bra på det. Konstigt nog blev jag mycket bättre på svenska efter ett halvår i engelskspråkigt land.

Nu har jag dock fått testa en helt ny sorts författande. Jag har skrivit en projektansökan, som egentligen är tre olika för ett och samma projekt. Det är krångligt på ett helt annat vis än att skriva fiktion eller som att skriva här i bloggen. Alla platser ansökan skickas till har olika kriterier för hur de vill se den formulerad och alla har olika begränsningar. På ett ställe vill de ha en redogörelse på 1000-5000 tecken, på en annan max 600. Så hur får man saker att gå ihop?

Jag skrev två ansökningar helt fristående från varandra och försökte sedan sätta ihop dem och gör dem så lika som möjligt. Därefter såg jag över kriterierna för den tredje och plockade de delar som passar in. Efter det var jag tvungen att fylla ut den tredje med text anpassade efter kriterierna för de två första och byta ut delarna i de två mot den nya delen i den tredje. Hänger ni med? Diverse ändringer senare känner jag min rätt klar och är nöjd med resultatet.

Nu ska styrelsen få läsa igenom, jag ska se över ekonomin med vår kassör och sedan är det bara att skicka in dem.

Håll tummarna!

Regnbåge... igen

 

Denna såg jag precis efter jag lyssnar på Sunshine, Lollipops and rainbows i Sweetnothing-bloggen. Ska se om jag kan slänga upp filmen på den också någon dag framöver. Den är ganska lik en annan dubbel-regnbåge-film som varit populär ett tag nu... men skillnad från att jag inte blir helknäpp av den.


Geez

Idag har varit en typisk Söndag. Sova, ligger i sängen, äta bakismat (Kim stod för att vara bakis), ta en tupplur, slöa, spela spel och gå en promedan efter Donkenkaffe med Annie. Och såhär enkelt tänker jag avsluta dagen. Hej då!

Folk-krist-center-sverige-miljö-social-modekrate?

Nu är det inte alls länge kvar till valet. Jag vet i vilken linje jag ska rösta men många andra är fortfarande tveksamma. Och jag kan faktiskt förstå att det är så. Har det inte varit lite väl många skandaler på senaste?

Vi har haft en högt uppsatt minister som avgått efter att han blivit anklagad för sexköp. Jag tänkte "Typiskt moderaterna" men så helt plötsligt åker även två socialdemokrater fast för sexköp. Sen har vi också moderater som ertappades med att köpa röster. Men jag tror inte vi sett slutet än. Snart har vi miljöpartister som slänger pantburkar i skogen, sverigedemokrater som gifter sig med muslimer och F!-anhängare som säljer sex och diskriminerar.

De vi ska välja att styra vårt land är inte bättre människor än någon annan. Med största sannolikhet är de snarare sämre. Politiker är ju kända för aldrig ge raka svar och ofta ljuga.

Hur mycket vet vi egentligen om våra politiker?
Lycka till med era beslut.

Vad säger du?

Jag dricker ju inte, det vet ni, så jag tror mina organ är ganska glada även om jag varit ut och festat. Detta skriver jag om eftersom jag och Annie under vår stuvade makaroner och korv-middag började prata om vad organ skulle säga om de kunde prata. Och ja, vi kan prata om konstiga saker.

Efter en utekväll.

Lever - Fy fan för dig! Vet du vilket helvete jag gått igenom sedan igår?!
Hjärnan - [Säger inget. Föreställ er ett barn som tar sönder såpbubblor fast hjärnceller]
Snoppen - Shit, jag luktar shit! *tänker* Åh nej! :/
Tungan - Vad sa jag egentligen? Var har jag varit? Vem är jag?
Öronen - IIIIiiIIIiIIiIIiiIiIH!
Näsan - Snöade det inatt eller?

Sen rätt som det är börjar andra saker att prata.

Plånboken - Hallå..? hallå..... hallå........
Kondomen - Varför tog du med mig om du inte använde mig? Dumjävel!
Mobiltelefonen - Du.. titta inte i mig! You don't wanna know!
Skjortan - Vem vare?! Vem vare som kasta?! Säg vem det fucking va!

Vad säger era saker efter ni varit ut?

Spott'ut dad'ln

Till danskar säger man spott'ut gröt'n. Jag sitter nu i mitt kontor och ned för halva trappen ligger ABFs spegelsal. Den används nu av Anneli som övar orientalisk dans. Det innebär musik med jävligt gnälliga trumpet/flöjt-grejer, bongotrummor (typ?) och sång på något språk jag inte förstår ett ord av... men inbillar mig sjungs av en man iklädd lakan, turban och har mustache med snurrade toppar.

Hur är din arbetsmiljö..?

Hör inte till ovanligheterna

Jag har faktiskt varit ruggigt duktig på att inte shoppa kläder senaste två månaderna men förklaringen för faktiskt mycket enkel. Jag har varit pank! Även denna månad är det fasligt mycket räkningar, mer än jag vill ha men efter det ser det ljusar ut. Att jag jobbar heltid är också bra för det innebär med klirr i kassan.

Så, vad gör jag? Jo, jag börjar titta efteeeeerr.... skor.

Min polare Per har ett par röda sneakysteve men jag tycker de här modellerna är lite snyggare än den med sömmar (tror förresten inte den säljs längre). Så, är det dags för mig att köpa ett par blå skor? Gröna står också på önskelistan men har inte hittat några tillräckligt snygga än.

 


FUUUUUUUUUCCCCCCKKKKKK!!!!!!!!

Mitt i-landsproblem idag. Jag har slut på krossade tomater och det är säkert 200 meter till Hemköp. Jag har vänner som bor närmare men jag orkar inte ringa runt för att hitta någon som faktiskt har. Största problemet är nog, även om det här problemet finns över allt, att mina vänner som har krossade tomater inte kommer komma hit med dem utan kräva att jag ska gå och hämta dem om jag vill ha.

Jag är inte road!

Vem är ansvarig?

I värmlands folkblad kan man läsa en hemsk historia. Historien om "Kalle". Kalle sattes i arreste fredagen den 13e för olaga intrång i ett förråd på Tegelslagaregatan, Kristinehamn. Efter det efterlystes den skäggige kaninens ägare.

Hela storyn. Foto: Britta Staake


Muffins

Igår åt jag och Annie middag och efterrättade med Päronsoda, vindruvor och en superchokladhallonmuffin. En muffin. Flera muffins. Den där... muffinen? Muffinsen? Muffinet finns också uppe som förslag.

Jag kan faktiskt erkänna att jag inte vet om det är muffinen, muffinsen eller muffinet. Finns det fler bra förslag? I need to know!


Foto: Suzanna Fröberg - Dagensmuffin.se

Mardrömmar

Annie gav mig lite inspiration med en bild. Om man inte vill ge sina barn mardrömmar finns det några saker man ska undiva att visa dem.


Knapper knapper

Jag har själv funderat på att vara med i sms-SM men det har aldrig blivit av. För er som inte kan reglerna får man inte använda sig av T9 eller någon annan igenkännande-funktion utan det gäller bara att vara snabbt som tusan med fingrarna.

Här har ni i alla fall årets vinnare: David Silvelind.


Hur många miljoner?

Jag har skrivit om det här förut men nu finns en trailer. Avatar släpps igen med några minuter extra. Allt för att möjlka den på så mycket pengar som möjligt? Dock! - Om den faktiskt går upp på de svenska biograferna ska jag passa på att se den i 3D, för det har jag inte gjort.

Kommer du se den igen?


Puttenutt och gulligull

Här finns ett väldigt fint inslag om sengångare. Det är ett av mina absoluta favoritdjur! Hur fina som helst och jättegulligt litet program och jag var Ferdinan-lycklig. Tills två systrar får medverka. De förstörde ju allt! Dumma volontärer. :(

Hela filmen finns här. Tyvärr är det fel i deras kod så gick inte att lägga den direkt i bloggen. Första minuten finns dock på youtube så...Hur bra är Sverige och Stockholm?

Jamie Oliver tycker det är helt fantastiskt! Det här klippet har jag tyvärr inte kunnat lägga in direkt men det avslutas med en bra mening.

It's probably the most perfect city, in the perfect country. But don't try to keep up with the swedish when it comes to drinking cause they are hardcore!

Dator, telefon och bil

Mitt i-landsproblem idag: Datorn jag fått av mitt jobb är långsam och har låst sig. Telefonen jag fått av mitt jobb har slut med pengar; jag måste alltså säga åt dem att fylla på. Ena högtalaren i bilen jag fått av jobbet har slutat fungera... och den är gammal!För de som intresserat sig

Här finns det en fortsättning på betygsdebatten. Vi har nu också börjat sväva in på nationella prov och ett roligt Lars Ohly-citat. André Lindström har också gjort oss sällskap.

André Lindström - Lars Ohly-Citat
Andre Lindström - Betyg i ungre åldrar svar
Josefin Strömberg - Vad skulle ni göra annorlund för att undvika epic fail

För de äldre läsarena: Epic fail = att allt går åt skogen / skiter sig / inget fungerar

Vi kommer säkerligen fortsätta debattera lite allt möjligt men i fortsättningen får ni hålla koll själva.

Enjoy. :)


Här är förresten jag, Gudrun och Karoline. :)

Betyg i yngre åldrar

Politik politik. Spännande värre. Ikväll är det valtjosan i Härnösand. Församlingsgården klockan 19:00. Jag förväntar mig se många unga där, här ni det!

Jag och Josefin Strömberg, MUF Örnsköldsvik, har i hennes worldpress diskuterat lite efter ett inlägg hon gjorde. Här nedan är ett utdrag ur hennes inlägg och kommentarerna skrivna angående betyg i yngre åldrar.

 • ha bättre kunskapsuppföljning genom tidigare betyg och nationella prov
  På detta sätt blir elevers problem synliga för läraren. Utan nationella prov blir det lättare för en elev att gå igenom hela grundskolan utan att någon upptäcker att denna elev faktisk lider av dyslexi.

Felix
Jag är nyfiken på hur betyget i sig gör elevens problemområden synligt för lärarna då lärarna ska basera betyget på kunskaperna. För att kunna sätta ett rättvist betyg måste läraren alltså redan innan ha uppmärksammat vad eleven kan och inte, betyget är sista steget. Alltså är betyget i sig egentligen oväsentligt när det gäller kunskapsuppföljning.

En terminsrapport till föräldrarna kan dock vara bra. Ett betyg där föräldrar får se att lille Kalle har IG i svenska lär ju inte hjälpa. Varför har lille Kalle IG är däremot intressant och det står inte på ett betyg.
Jag förespråkar istället att ”kvartsamtal” tas på större allvar. Det är då en lärare har möjlighet att upplysa föräldrar om vilka områden barnet kan behöva jobba extra på.

Josefin
En vän till mig fick när han gick i trean på grundskolan höra att han skulle behöva gå om eftersom han inte klarade sig i skolan. Han fick höra detta 3 veckor innan sommarlovet. När han gick i 8:an krävde han att han skulle få träffa en läkare och fick till slut veta att han hade dyslexi. Hade kunskapsuppföljningen varit bättre hade min kompis fått reda på att han hade denna sjukdom mycket tidigare. Ingen ska behöva gå genom hela grundskolan ovetande om detta. Så jo, kunksapsuppföljning är viktigt!

Felix
Jag har inte argumenterat emot att kunskapsuppföljningen är viktig, jag hävdar dock att just betyget är det sista steget. Det säger också bara var eleven ligger över lag och är inte specifikt nog att tala om var det finns utrymme för förbättring som kan innebära att betyget höjs.
Håller du inte med om att betyg ska baseras på elevens kunskaper?
Lärarna måste alltså, innan de kan sätta ett betyg, uppmärksamma vad eleverna är bra och mindre bra på. Om det då finns områden där eleven inte presterar tillräckligt bra behövs en dialog med föräldrar så att föräldrar och skola båda två börjar med förebyggande insatser. Resultatet av dessa skulle kunna visas i ett betyg… men den insatsen skulle också synas genom att personen faktiskt inte behöver gå om.

Tar vi din vän som exempel. Att han fått hem ett betygsprotokoll hade inte hjälpt, det är en dialog mellan elev och lärare som krävts och hjälpinsatser samt ansträngning från föräldrarna.

Alltså: Kunskapsuppföljningen ska ske INNAN betyget sätts och dialogen med föräldrar måste börja långt innan betyget delas ut/skickas hem. Det är processen innan betyg vi behöver förbättra. Det här problemet finns ju även i äldre åldrar, trenden är inte annorlunda bara för att betyget kommer hem.

 

 

Vad tycker ni? Betyg i yngre åldrar - varför, varför inte?


Äsch

Idag har jag ännu ett problem som just löste sig själv. Dagens i-landsproblem är: vad ska jag skriva i bloggen?

Här sitter jag och funderar en stund och har ingen aning. Inte har jag några utkast heller som kan publiceras. Så kommer jag på min nya kategori och därav också lösningen på mitt i-landsproblem. Två dagar i rad har jag haft så lite problem att jag inte ens riktigt har i-landsproblem. Fattar ni hur lätt liv jag har? ^^

Droger och unga

När jag var alldeles för ung för att röka så gjorde jag det ändå. För att maskera detta kom jag dock på en ganska kreativ lösning. Att bli av med stanken är ju i princip omöjligt men jag lyckades bli av med paket och sånt. Jag tog ett gammal kasettfodral och längst bak gjorde jag ett hål stor nog för att få ut en cigarett genom. Så man öppnade det, la i cigaretter, stängde och satte dit en tejp så det inte öppnades i väskan eller så. Så fungerade det sm cigarettfodral. Smart kille!

Annie har jobbat en massa på senaste och varit rätt trött hela tiden. Härom kvällen när vi såg på Rec2 sa hon att hon var yr. Jag sa då att det måste vara drogerna som kickade in. Alltså ett skämt om att jag spetsat hennes cola. Skämtet tar dock en oväntad vändning när Annie svara med.

Va? Vad då konstig kanin?

Saker man bara säger

Jag är helt otroligt tillbakalutad. Jag tycker om att göra absolut ingenting och bara låta tiden gå. Jag är också ganska barnslig och säger mycket som inte är "viktigt". Men det är jag tack och lov inte den enda som är.
Varje dag säger vi saker som inte riktigt har någon fortsättning, vissa av dessa roligare än andra.

- Jag drömde något så roligt inatt!
- Jaså, vad?
- Jag minns inte.
- Erm... nähä.

Det är ju roligt bara för att man börjar berätta något som att det ska komma en massa och allt som kommer är jag minns inte. Men sånt tycker jag om, jag uppskattar humorn i att man inte minns.

Rulla tummar

Ironiskt nog är mitt första inlägg i denna kategori inte längre ett problem.

Mitt I-landsproblem idag var att jag inte hade tillräckligt att göra på jobbet. Jag kunde rullar tummar och det var tråkigt. Som tur var så tog några semestrar slut idag, jag fick svar på mail och kunde börja jobba med annat än planering.

Total omställning och besviken


Härom dagen såg jag och Annie Rec.2. Första filmen var riktigt bra. Coolt filmad, bra gjorda "monster" och juste känsla över lag. I två tar allt en väldig vändning. Det känns lite typiskt sydeuropeiskt faktiskt, mycket vanligare men dessa klimax i Europa än USA. Hur som helst är den inte alls lika bra som första, jag blev rejält besviken!
Men så är det väl över lag med uppföljare.

Någon annan som sett den än?

Härnösands kommunistiska ungdom

En sådan grupp finns i Härnösand. Jag hittade deras hemsida i fredags när jag jobbade. Google is your friends. Hur som helst är de ett gäng med spännande idéer. De vill t.ex. att vi ska rösta blankt i Riksdags-valet... för en vit röst är en röd röst. ... Ja just det.

De skriver också att val kommer bli värdelösa med tiden. Men! de kan vara nödvändiga som kraftmätning för kommunistpartiet och kan komma att fungera som en plattform för alla revolutionärer. - Är inte det här snacket ganska gammalt och förlegat?


Herre häphlar! Någon som vill kommentera dessa uttalanden?

Detta är förresten inte en grupp som finns bara i Härnösand. Kommunistiska pariet är rikstäckande.

Lek i brist på annat att göra
Typ försök och flumilur.

Dagens ungdom

Igår var jag en sväng på McDonalds. Nej, jag köpte ingenting, jag är inte tjock. :(

Däremot stod det tre unga pojkar i kön och det är mellan dem en intressant konversation utspelar sig. De står alla och läser på McDonalds info-TV där det sisas om Ronald McDonald-hus. Alltså där sjuka barn får bo med föräldrar, nära sjukhus.

En av de unga pojkarna med utlänskt påbrå står och drar i sitt nyckelband, stirrar argt på de andra två pojkarna och säger sedan typ såhär:

Man ska inte ge något till de som inte har något. Att ge till de fattiga är slöseri på pengar!

Sedan svarar en blond och blåögd pojke med hundvalpsögon, samtidigt som han nervöst håller sin egen hand:

Ja men man kan i alla fall vara snäll och ge dem någonstans att bo.

Den sista pojken säger inte ett ljud.

Helt underbart att se barn tydligt representera olika sidor i politiken utan att ens ha någon som helst aning om det. Speciellt nu i valtider. Och att rollerna kändes lite omvända. Det är nästan så man funderar på om det var en planerad sketch.

Finner inte ord

Jag började se på Vanguard: Missionaries of Hate när jag skrev om den första gången för någon månad sedan. Däremot såg jag aldrig klart hela dokumentären. För de som inte minns eller vet, är det en dokumentär om den växande anti-homo-rörelsen i Uganda. Jag har nu sett hela.

Redan nu är det mot lagen att vara homosexuell i Uganda men rörelsen försöker nu driva igenom en ny lag, som bl.a kommer kunna ge dödsstraff till homosexuell.

Jag är glad att jag arbetar med frågor som rör och grundar sig i mänskliga rättigheter. Jag är glad att mitt arbete baseras på demokrati, värnar om jämställdhet och allas lika värde. Jag blir ledsen av att många av mina vänner inte förstår bättre.

Se dokumentären.


Bättre att vara bög?

Män gnäller på att de inte förstår kvinnor. Kvinnor gnäller på att män inte förstår dem. Känner ni liksom att det är hopplöst? Är du dessutom snart medelålders och inte hittat den där speciella någon. Du kanske söker på fel ställe. Lyssna nu på Lars Demian, han har sammanfattat dina år av tankar och hopplöshetskänslor på strax över 3 minuter.


Plattjärn/stryktång

Jag har ingen strykjärn. Inte heller någon strykbräda. Däremot hade jag härom dagen ett par shorts där gylffliken lagt sig helt åt fel håll. Det var inte så fint men gick inte att fixa riktigt bra med vatten eller bokpress. Kunde väl i och för sig ha tvättat dem men... jag ville ju ha dem på mig. Så jag tänkte; hur kan jag platta till den? Platta..? Plattång? Jag gav det ett försök och visst, det fungerade.

Här nedan är ett snabbexperiment jag gjorde på den skrynkligaste t-shirten jag kunde hitta. Jag gjorde en fjärdedel lite slarvigt och det tog väl ca 5 minuter. Gissar att det kommer variera beroende på storlek och värme på plattången. Inte lika snabbt och smidigt som ett strykjärn men i absoluta nödfall så går det.

Så har ni farligt skrynkliga kläder, inget strykjärn men en plattång; ge det ett försök.Sen är den slut

Okej, här är det. Klassiskt skräckfilms tema. En familj flyttar in i ett hus och dottern vandra runt och bla bla bla. Ni fattar, hemsk skit händer. Så till trailern. Den är mörk och någon fjant pratar om att man inte ska vara rädd för mörkret. Sen får man se läskiga saker men som inte skrämmer, man väntar bara på den där överraskningsskräcken som alltid brukar dyka upp. Men... den kommer aldrig. Rädslan fortsätter lysa med sin frånvaro och... sen är den slut.


Sätt lite färg på tillvaron

I förrgår kom jag på att jag har ett par gröna chinos. De är riktigt snygga ihop med rött dessutom. Så... såhär blev det. Färg är bra, det gör människor glada.

Och jag längtar tills målarnas semestrar är slut så jag får nya tapeter i mitt trasiga kök. Wiiiiiooo!Från betong

till bassäng. I lilla Härnösand där jag bor håller de på att renovera Simhallen. Ja, det är en liten stad, vi har bara en. De började i januari och ska bli klara i januari - alltså om fem månader. Just nu ser det inte så mysigt ut så jag hoppas det blir bättre.


Att tänka på

Musik säger så mycket bra saker.


When the drugs don't work no more, you get high on life
That's what they say when you feeling down

---

If life keeps asking you the same questions
You ain't learning the lesson

Rutin

En timmes morgonpromenad - Check!

Det svåra med morgonen, speciellt när man kan styra sin egen arbetstid, är att ta sig upp. Väl uppe är det inget problem, en promenad och dusch ger rätt bra med energi. Men innan, när man ligger i sängen som är sådär alldeles lagom varm och när det är tråkigt väder... då är det svårt!

Här skulle det i alla fall vara bilder på mig efter promenad tillsammans med mina små vänner (alla förpakningar till diverse tabletter jag äter). Tack och lov är de snart slut, även om jag fick fler av min mor när jag var hemma i helgen. Börjar bli less på att knapra tabletter. Hur som helst är här inga bilder för de blev så fruktansvärt dåliga och jag orkar inte ta nya. Så istället finns en bild tagen genom fönstret på en buss.Mina gladlåtar

Det finns saker som gör en glad. Vissa blir glada av roliga historier eller minnen eller.. vad vet jag. Mitt happy pill är musik och just nu har jag två helt överlägna gladlåtar. En gladlåt för mig är en låt som både låter glad och gör mig glad. Om du t.ex. blir glad av Joshua Radins Closer så visst, då blir du glad; men det är ingen gladlåt.

Här är två väldigt aktuella gladlåtar, Youtube och Spotify. Den första är som bäst när man är på väg någonstans. Ni kanske tycker att den andra inte är tillräckligt glad men... det är den. :)RJD2 - Ghostwriter
Mumford & Sons - White Blank PageHar du några gladlåtar? Dela gärna med dig! :)

Micron ger dig cancer

Ibland gläds man åt vilka beslut man gjort. Jag har t.ex. aldrig köpt en micro... det är jag glad över nu.

I undersökningen har man studerat microvågor som man tidigare trott inte läckt ut och studien' visar ett tydligt samband mellan dessa och flera olika sorters cancer. Över 90% av de tillfrågade hade någon gång använt sin micro under de närmaste 6 månaderna innan de fick sitt cancerbesked. Skrämmande nog visar studien också på ett samband med ett flertal andra sjukdomar, däribland AIDS.

Ser ju inte bra ut det här!' - som jag hittat på... men  tror det kan stämma ganska bra, även om jag inte har någon som helst vetenskaplig grund för detta. - I Sverige lär många med i princip vilken sjukdom som helst ha använt en micro någon gång under de föregående sex månaderna. Detta var alltså ett skämt. April april... i augusti!

Något att se fram emot... länge.

Till 4e mars för att vara med exakt. Rango. Trailerna har funnits ett tag men hell, den kommer bli rolig.


Home invaders

När jag var på Nya Zeeland köpte jag mitt supersnygga Space Invaders-halsband... som jag inte orkade ta upp kameran för att fota så webkameran fick duga. Men Space Invaders finns över allt i hemmet om man vill. Här är bara några få exempel. Jag gillar soffan!Första dagen av många

Semestern är slut och idag har jag börjat jobba igen. Jag förstår genast varför jag längtade till semestern så men att vara kinkig hjälper inte; bättre att börja städa upp i den röra som finns.

Skriv en arbetsbeskrivning, välj jobbfokus och ge gärnet. Elden är tänd på nytt och full fart framåt! Go me! Kommer nog välja att arbeta i kulliserna och motivera där det behövs istället för att jobba på fält och skapa nya grupper för de kan inte drivas utan stöd. Så steg ett: se till att stödet finns. Får se vad styrelsen tycker om det.

Ute på två hjul?

Då är det viktigt att du har hjälm! Good.kz har lite olika kreativa designer. Än så länge bara idéer... vissa mindre smakfulla. Kolla sidan för fler.


Om mig!

Jag är han, den unga mannen på bilden. Det här är min blogg. Läs den gärna.

RSS 2.0