Vad gör svenska polisen?

Det är ju faktiskt roligt... fult och roligt.


Gone

Jag är i stugan så ni vet. - Där finns inget internet eller tillräcklig mottagning för att blogga från telefonen. I stan en sväng nu för att handla så passar på. Hörs sen!

Let me in

Ja, jag fastnar ibland på vissa saker - Let me in är en av de saker jag fastnat för.. Låt den rätte komma in sägs vara en bra bok, som jag inte läst men filmen var ingen höjdare. Den amerikanska versionen verkar dock hålla måttet med råge! Kan vi tacka regissören bakom Cloverfield för det? Kanske men förmodligen inte.

 

Har du läst boken eller sett filmen? Och tror du amerikanerna gör den bättre?


Något steg bakom

Ni kanske känner igen att jag jobbar på det där med att stå på händerna och efter att jag laddade upp bilden på det har jag fått lite bra tips från min käre cirkusvän Johan Prytz. Alltid bra att ha en cirkuskompis! :) Det borde alla ha!

Han gav mig också en länk till klippet nedan. Mannen som fick guldmedalj vid den 29e internationella cirkusfestivalen 2008 - Sergey Timofeev. Jag kan ju självklart redan allt han gör, det är bara stå rakt upp som är min svaghet.


 

 

Här är förresten ett fint minne med Juste Prytz - när vi skulle gå ned på stan men han fastnade i allt möjligt.


Tisdag

Provlinser hämtade. Funderar på att skit i att köpa kostymen; behöver åsikter om den jag har sitter okej eller om det verkligen inte fungerar. Rester till middag.

Men mums!

Många vet att jag tycker bra om mig själv och mitt utseende. Nu tackar jag Annie för att hon tog denna bild på mig igår (fredag). Ett av mina sommarmål är att lära mig stå på händerna och att göra det bra. Sakta men säkert tar det sig. På den här bilden syns tacksamt även muskler. ^^

"Min" läkare skrev ut antiinflammatoriskt till mig. Tack för det. Ska även in och göra ett astma-test. Funderar på om de ska få skriva ut något superslemlösande också. Det är bra när läkaren gör som man säger åt honom, annars gör han ingenting.Det går inte att sluta

För det finns så mycket bra. Här är en film med några av mina favoritskådisar och en annan jag gjort lite reklam för tidigare. Stone med Edward Norton, Robert DeNiro och Milla Jovovich samt Buried som blivit hyllade i jag vet inte hur många recensioner som den superduperbästa thrillern på länge.
Vad killar tycker

Jag tror inte jag hört en enda person av manligt kön tycka att långklänningen är särskilt snygg. Jag har sett dem lite här och där i butiker men nej, faktiskt knappt någon snygg. Hade de fått vara enfärgade så kanske det fungerat fast så är inte fallet. De är blommiga eller i alla möjliga färger.

Nu menar jag inte en bal- eller aftonklänning utan de som är tänkt för vardagsligt bruk. Säkert bekvämt och bra men snygg är det inte. Jag menar inte heller att alla är fula och att det inte finns personer som kan bära upp dem, för det finns det, jag menar över lag.

Långklänning - Sommarens flopp!

Eller förresten

Det här blir sista. Det är en mini-teaser av The Wind in the Willows och en film jag redan nu är mer kär i än världen är i Up. Lost and found är trailern ni måste se!

Det är en animerad/spelfilm som skapas av Peter Jacksons Weta Workshop. Mycket tveksamt om denna hinner ut under 2010, förmodligen inte, men förväntningarna är höga.
Uppföljning

Jag tycker ju att BPs oljekatastrof har varit kul att följa lite. The big picture på boston.com är som vanligt duktig på att ta fina bilder. Dessa är 2 månader efter.


Bak och fram

Idag har Annie lyckats ta på sig byxor bak och fram två gånger. Själv har jag bara lyckats en gång med en tröja. Någon annan som satt på sig kläder åt fel håll idag? En ut och in-vänd strumpa eller så kanske?

Sista

 

Första filmen i en triologi. Enkel story: Fem personer är fast i en hiss, en av dem är djävulen. What to do... what to do.


Slutar träna

De som läst min blogg ett tag, och faktiskt läst den på riktigt, vet att jag har krångliga bihålor och varit till läkaren p.g.a. dem. Jag tog en Alvedon och Ibumetin-kur för ett tag sedan, typ samtidigt som jag var till läkaren, vilket gjorde det hela lite lättare att leva med. Jag kunde då andas lite bättre, mindre värk i bihålor och huvud och sådär.
Läkaren såg i alla fall ingen och skickade mig till röntgen, jag skulle vänta på en tid.
Efter någon vecka ringde de och undrade om jag inte skulle komma, jag hade ju tydligen en akuttid och kunde gå när som helst. ... suck.
På röntgen syntes i alla fall inte heller något och jag skulle få en tid hos öron-näsa-hals. Ytterligare två veckors väntan och så kom brevet. I vilket det står att det är 7 månaders väntetid!

Senaste veckan har jag känt mig tömd på energi igen. Jag är trött, sämre aptit, svagare och massa annat tråkigt. Ikväll när jag började köra ett styrkepass kom jag igenom första övningen, sedan blev det för mycket huvudvärk. Bihålorna ger ett jättetryck i huvudet och jag svettas som en... svettig typ!

Imorgon ringer jag vårdcentralen igen.Inlägget skulle egentligen publicerats igår. Har nu pratat med dem och fått en telefontid på Måndag. Vårdcentralen började prata om politikerlöften och sånt. Kvinnan jag fick prata med tyckte det var fruktansvärt med 7 månaders väntetid.

Skulle du testa?

I USA rapporteras det mycket om internet drugs eller i-dosing som det också kallas. Det har exploderat eftersom det är ett helt gratis och lagligt sätt att bli hög med hjälp av ljud som påverkar hjärnvågorna. Självklart är oron väldigt stor i USA, där varningar går ut i skolor tillsammans med information om hur detta är inkörsporten till tunga droger och i-dosing kan finnas i vilken telefon eller MP3 som helst. Igår skrev även Aftonbladet om fenomenet.

Ungdomar som testat säger att de ibland upplever effekter som liknar ecstasy och ibland cannabis... vilket låter vrickat för mig. Samma ljud borde ha samma effekt på hjärnan, right? Det finns också skeptiker som säger det uppenbara: det är ren placebo eftersom de vill bli höga.

Har du eller skulle du kunna testa?Gangster

 

The Goon, baserad på en tecknad serie från 1999. En gangster, hans råskinnkompis och hur de ofta hamnar i konflikt med olika zombiegäng ledda  av en The Nameless Zombie Priest. Gillar? Ja!


Sömnlös i min småstad

Jag gick och la mig strax efter 00:00 men musik som Stadsfesten, raggarbilar och tankar har väckt mig till och från. Efter några timmar bestämde jag mig för att mörka rummet mer men såg att jag har ganska fin utsikt över min småstad. Jag tänkte dock att det skulle få vänta. Det gick inget vidare. Kliver upp - trött och lite irriterad försöker jag ta vettiga bilder genom fönstret och drömmer om nya objektiv. Men jag har aldrig sett staden såhär tidigare. Gammalt blev nytt.

Det här är Härnösand från mitt sovrumsfönster. Min småstad strax efter 03:00. Hur är din?


Hårigt?

Faktiskt ett inlägg som var kul att läsa och kommentera. Yngves inlägg om kroppshår. Det handlar om hår, hur det ser ut, vad folk tycker och vad man gör med det. En lång kommentar skrevs och det är ju typ mitt svar; som finns nedan.


Åh vilket roligt ämne och det för mina tankar till tidigt i gymnasiet. Jag har själv alltid varit glad över att jag inte har så mycket hår på kroppen. Hår på bröstet är inte att tala om eftersom jag nog kan räkna de hår som finns där utan att ens använda både fingrar och tår. Armar och ben får vara som de är, i övrigt rakar jag när jag tycker det är för långt... som är kanske 1 cm.

Jag ger mig nu och då ett mustasche-projekt men har hittills aldrig blivit nöjd eftersom min skäggväxt inte ligger långt före bröstet.

Hur som helst, till gymnasiet. Jag hade några ganska macho killar i min klass i ettan. Några av dem mätte manlighet i kroppsbehåring och min åsikt om att trimma/raka förvandlade mig självklart till homosexuell medan de själva inte kunde ha linne utan att håret i armhålan stack åt alla möjliga håll, även med armarna rakt ned efter kroppen.
Inte lätt att vara ohårig tonårskille. :P Haha!

Sedan till hårfrågan över lag. Alla har väl absolut rätt att göra hur de vill och lite hår har ingen dött av, däremot tycker jag det är ganska fult med för mycket hår, då främst i armhålor, rygg och bröst; platserna det faktiskt syns en hel del. The privates är väl typ så också men hur andra gör där bryr jag mig inte om, har inte med så många underliv att göra. För att bli privat tycker jag det är fräscht när det är kort eller helt borta jämfört med nämnbar längd.

Detta är säkerligen en annan fråga för män än kvinnor. För kvinnor tror jag ord som äckligt dyker upp medan män tänker "bögigt". Det är vad jag brukar få höra, även om både åsikterna minskat helt otroligt med ökad ålder.


Ett svar på kommentaren hittar ni i föregående inlägg och sedan ytterligare ett av mina i hennes inlägg. Och så kanske det fortsätter lite hit och dit, who knows.

Fungerar det?


Nu när jag tränar trycker jag i mig en hel del kosttillskott. Jag gör det eftersom jag vill ha lite kickstart och se extra snabba resultat... och för att jag fick ett riktigt bra pris. När andra ser mig äta de här frågar de ofta; fungerar det då?
Och det är väl inte enbart tabletterna som gjort att jag fått muskler och minskat i midjemått men jag tror faktiskt de hjälpt. Vetenskapligt ska de hjälpa men oavsett om det är så eller placebo - tror jag att de fungerar och jag mår bra av dem, då fungerar de för mig.

Kall eller varm melon?

 

Har du $230 över? Då kan du köpa dig en melonvagn som kan både kyla och värma. Frågan varför man skulle vilja ha varm melon har redan kommit, jag vet inte, men den kan tydligt användas för att kyla eller värma annat också. 14 liter får man plats med. Sommarens stora hit?Ett undantag

Jag sa att jag skulle lägga upp kommande bra filmer men jag MÅSTE göra ett undantag för denna! För er som vet vad Mega shark vs giant octopus är för film... I give you: Sharktopus! Blir det en eller två Oscar..? Vad tror ni?

Även om detta är en lågbudget-film så måste man fråga sig; är det värt att ens lägga ned några pengar alls på att skapa den?Hur bekväm är du?

Antingen är man ruggigt rik och har en fet villa eller också är man fattig student och bor 4 personer i en etta med kokvrå. Oavsett gillar människor att vara både moderna, bekväma och platssmarta. Men är det verkligen nödvändigt, eller snyggt? Här nedan har vi Happy Window, Changeable och Hideout Furniture.


Happy Window - en byrå som enkelt plockas isär till ett litet fönsterbord och två stolar. Hur ofta skulle man orka göra det?

Changeable - Ett bord som också är en stol... eller är det tvärtom? Hur som helst finns en liten liten avlastningsyta även när det är en stol.

Hideout Furniture - Möbler som du styr in i väggarna. Ja, det fungerar väl kanske bra i stora hus där man har plats för en stor bit vägg bara för att skjuta in saker i. Varför inte strunta i att ha massa vägg för att skjuta in bord i och använda platsen som plats istället?

I Australien

Har de gjort en av de filmerna som fått upp över öronen så mycket priser. När jag såg den här trailern trodde jag hela tiden att det inte skulle hända mer... men det gjorde det. Den verkar aldrig ta slut och filmen visar tydligt hur svårt det är att vara tonåring. Stackars jävlar!

Han-kapapa!

Ett nytt uttryck håller på att ta över mellansverige. Han-kapapa.

När jag berättade för Annie om hur Kims guildledare trånade efter mig lyckades hon bara klämma ur sig en mening.

Han-kapapa! ... Han ska passa sig!

Han-kapapa betyder alltså att han skulle passa sig. Detta har nu efteråt utvecklats och tagit nya former. Du-kapapa, ni-kapapa, de-kapapa, hon-kapapa och så vidare, ni förstår nog mönstret.


En favorit.

Har du en produktidé?
Tror vi verkligen på den här idén? Det är en bänk det kostar en halv Euro för att sitta på. Man kan väl sätta sig ändå men inte utan vassa piggar i rumpan. Personligen skulle jag sätta mig på marken istället för att betala 0.5 Euro för att få sitta på den. Vad kostar den att tillverka? Hur många måste betala innan man går plus på bänken? Och hur snål är man om man verkligen behöver få ha bänken helt för sig själv. Vi får väl i alla fall vara tacksamma att den larmar innan piggarna åker upp.

 

Designer Fabian Brunsing - skämmes ta'me fan!


Vad-nu-den-där-filmen-med-Nicolas-Cage-heter

I The Shrine blandar vi The Village, The Mist, vad-nu-den-där-filmen-med-Nicolas-Cage-heter och diverse annat för att skapa läskig skit! Gillar du inte barn, människomonster, sekter, blod, överraskningsskräck, vanliga monster o.s.v... så kommer du inte gilla den här filmen!


Solskydd? Balle!

På stranden kan man råka ut för mycket saker. Man kan t.ex. se ett gäng smågrabbar försöka spela vollyboll men inte vara så bra på det. Man kan också se samma gäng skjuta bollen på en medelålders kvinna... och sedan springa och lägga sig på sina handdukar!
Istället för att hämta bollen, be om ursäkt och sedan fortsätta, sprang de och la sig igen! Sedan smög de dit, långt senare och tog bollen. Ingen ursäkt. Herre jävlar.

Eller också kommer det en snart 27 år gammal man och frågar om vi har solkräm, för att han glömt sin. Vi har inte det och säger alltså: nej, tyvärr. Då säger mannen: Balle! och vrider på huvudet för att tittar efter ett nytt gäng som kanske har solkräm, innan han går sin väg.

Är det så svårt att visa lite vett och etikett? Att vara lite artig?

Sanna vänner

Jag ska nu berätta lite om en av mina vänner.

Det är en man jag känt i ca 7 år nu, om jag inte minns alldeles fel. Vi har bott tillsammans två år och övrig tid sedan vi senast bodde med varandra på riktit har han fått låna min lägenhet/extrasäng lite nu och då. Han är fruktansvärd! Jag vet ingen som tar så lite ansvar för disk och städning som honom. Jag vet ingen som kan glömma det så ofta, trots att det t.ex. vid ett tillfälle stod 16 glas på och kring hans skrivbord. Alltså bara glad! Sen fanns det också tallrikar och annat.
Han är också en av de jag litar mest på, den enda som vet lika mycket om mig som min bror och jag själv vet. Jag talar såklart om Kim Robin Bylund Öhman.

För ett tag sedan fick jag ett sms av honom, under Peace and Love.

Min guildledare vill ha dig! Funderar du på att experimentera, ring honom. xD

Jag tackade artigt nej men tackade för intresse och att jag fick veta.

Kim berättade också för ett tag sedan om en dröm han hade, då jag hoppade från Höga Kusten-bron och han hoppade efter för att rädda mig. Tack Kim!

Klaustrofobi

Blir människor instängda tillsammans för länge mår de inte bra och har man otur går det ut över de andra man är instängd tillsammans med. 2010 verkar bli ett vrickat filmår och det kommer jag visa för er kommande vecka. Lite nu och då slänger jag upp en trailer till något som antingen fått priset upp över öronen eller något jag själv tror kommer vara riktigt bra!

Vi börjar med klaustrofobi. The Experiment är en indie-remake med Adrien Brody, en skådespelare jag inte tyckt om förrän nu på senaste då han gjort riktigt bra skit! Speciellt i indies.
Exam är ett gäng stackars som har problem att svara på en fråga som inte finns.

Återvänder

Tiden går fort när man har roligt.
De senaste dagarna har jag spenderat i "stugan" (egentligen mer huset) tillsammans med min mor, ena bror och hans flickvän. Dagarna har sett ut som följande:

Vakna
Dra sig 90 min
Morgonpromenad 60 min
Frukost
Gräva ned avledningsrör
Lunch
Tupplur avsedd att vara 20 min, blir 60-90.
Fika?
Gräva ned avledningsrör
Middag
Kanske gräva lite till
Fika?
Fika?
Fika?
Sova

Något spännande kommer, någon gång.

Karma


Bild från ureddstemme

Jag är en ganska snäll person. Jag är inte bara ganska snäll, jag är snällast! Jag tar hand om andra, jag är laglydig och bara en allmänt bra och vettig människa. Så varför... får jag en parkeringsböter på 500kr?

Jag ställer mig på en parkering, som tidigare varit helt gratis... och får en böter. P-skivan var i bilen men eftersom det varit en gratisparkering så brydde jag mig inte om att ändra den. Inne på själva parkeringen finns inte heller någon skylt... den står utanför, lite skymd av ett träd.

500kr! God damnit! Jag ska kämpa emot så nedrans mycket jag bara kan!


Fotsvett i kylen

Typiskt. Blir tvungen att hälla min kycklinggryta i durkslaget. Vad har han lärt sig? Kolla alltid på alla bäst-före innan du använder något ur din mammas kök. Kycklinggryta med en övergripande smak av fotsvett är ingen höjdare! Dock verkar det vara främst i skyn så jag hoppas det blir bättre när jag häller av den och gör om... utan fotsvettsingridienser.

Love hurts?

Det här var ju faktiskt lite roligt för jag visste direkt vilken låt jag skulle välja. Den har inte varit med i mitt liv så länge så egentligen kanske det var ett dumt val; det är nog inte tidernas bästa love song. Men den har mycket poäng och garanterat bättre än många andra av låtarna på listan.

Allt med Justin Beiber kan ju strykas illa kvickt. En liten snorunga som nu dessutom gått ut med att han ska spara sig till miss right? Jag tror faktiskt inte han har någon som helst aning vad han sjunger om.
Eminem och Rihanna - Love the way you lie känns inte heller så kärleksfull.


 

Nej, vet ni vad. Min lista Kärlek är bra mycket bättre!

Är det verkligen riktigt rätt?


Bild från UtsiktfranetttakVad man ska göra med lagbrytare är en diskussion man kan driva hur länge som helst. Aktuellt just nu är att en minister köpt sex och sedan avgått. Inte nog med att karln under sin ministerpost fått 112.000kr per månad i lön, han har nu rätt till en fallskärm motsvarande ett års lön, bara han ansöker om det.

Man kan tycka att brottet han begått inte har något att göra med hans arbete... eller har det?

Ska brottslingar särbehandlas, och på vilket sätt?


Oavsiktlig kamerakonst

Jag har haft ett inlägg med den här titeln tidigare och jag tror faktiskt jag la upp exakt samma bilder också. Detta på grund av att de bilderna ligger på min mors dator, som jag nu sitter vid.
Några av er vet att min kamera ibland gör som den vill och jag tror den gör det när jag skyndar autofokuset. Ibland blir det ju hur bra som helst. Har blivit några fler sedan dessa så ska försöka göra en sammanställning någon gång.
När jag tar bilder these days anstränger jag mig för att få den här effekten men det går aldrig när man vill.


Vad är egentligen viktigt?


Ikväll åker jag hem till Ö-vik och stannar under veckan, för att till helgen gräva ned avledningsrör i stugan åt min mor. Det är ruggigt bra träning kan jag lova! Grävde ned ett förra gången jag var där och fudge..! Det är tungt!

Men under veckan ska jag träffa vänner och träna. Alltid träna! Så vad behöver jag med mig egentligen? Vad är det första jag tänker på när jag ska åka någonstans? Jag tror jag skiljer mig lite från andra män när jag planerar min packning. Här är listan på viktiga saker, resten kan man ju alltid köpa nytt. Right?

Plattången/hårtork!
Halsband/armband
Skor
Mobilladdare
Kamera


Håller ni med? Vad är det ni MÅSTE ta med när ni åker någonstans?

Edit: Saker som man alltid har med har självklart inte listats; mobil, körkort o.s.v.

Lately

Igår och idag; vänner och stränder. Mycket mer berättar jag inte. Och nu blir det oredigerade bilder igen... på mina bleka badkrukor till vänner (även om jag inte heller badade).


Hur är ditt training face?


Tack J E N N Y för bilden

Hur viktigt är det att vara snygg när man tränar? Jag tycker om att se bra ut men när jag tränar bryr jag mig faktiskt inte så jättemycket. Vilka shorts som helst och ett linne/t-shirt så är jag ganska nöjd. Nu är det så varmt att överdelen alltid åker av ändå så den är ännu mindre av betydelse. Och shortsen får gärna ha en ficka att stoppa MP3 i tills jag köpt mig ett sådär hippt sätt-den-här-armand.

Däremot vet jag ganska många som måste ha rätt grejer. Märkeskläder. Är det viktigt att svettas med stil, bryr du dig var du tar på dig innan du ska ut och springa eller till gymmet?

Det är sent

Så något vettigt inlägg kommer inte nu. Det blir bara en lekbild.
Har varit en bra dag och man ser över det stora hela. En riktigt bra kväll om man bara ser på just den. Morgonen spenderades med att promenera, dagen på stranden och kvällen är en hemlis. Moahaha!

G'night! Se fram emot allt positivt, det finns så mycket!


Barnsligt är ju inne


Ringar från superherostuff.com
Jag är inte den enda, det finns gott om människor som köper saker från barnavdelningen; speciellt små (till storleken) kvinnor. För mig del är det mest smycken och sjalar, blivit lite för stor för kläderna. Däremot köpte jag för något år sedan ett skärp på H&Ms barnavdelning. Kan avslöja att det var för stort.

Vad köper du från barnavdelningen?

Sen

Det var förresten såhär jag såg ut igår. Även om hårtorken bara var med på bild.

Idag försöker jag ta nästa kliv. Tror det får innebära en resa från Härnösand, är nog på tiden. Får styra upp lite saker idag och sen, gone.
Sov jävligt dåligt inatt. Man kan tro det beror på alla gamla amerikanare som åkte förbi med fönster och spelade massa skit men nej, det var huvudet som höll mig vaken. Att tröstäta vad nog inte heller den bästa idén; min mage är arg på mig idag.

Nu blir det promenad, sen att styra upp saker innan jag åker. Resan blir nog bara till Övik men det är tillräckligt. Dock finns inget internet om jag är i stugan och då skrivs det väldigt lite, vi får se hur det går.

I ekot mellan nymålade väggar

Vad gör man när den man vill träffa mest i hela världen är samma person som man vill ta avstånd ifrån? När man vill slå armarna runt någon man är så obegripligt arg på?
Hur finns man förståelse för andra människor beteende som skiljer sig så dramatiskt från ens eget?

Jag har varit nykter i snart 11 månader men det är bara jag som uppskattar det, från utsidan ifrågasätts det nästan dagligen. Samhället godkänner inte en nykterist, man snarare utesluts. Jag är i och för sig säkerligen ganska dryg och sätter mig lite över andra. Vill ni veta varför? Testa vara nyktra ett tag så kommer ni förstå. Testa kliva ur era smutsiga dekadenta liv. De välkomnande inbjudningarna till fester har minskat avsevärt sedan jag slutade dricka.

Sanning är dock; jag hade nog inte gått på så många ändå.

Jag behöver göra fler förändringar i mitt liv men varje steg nu är så fasligt krångligt. Om det ändå var annorlunda.

Unga arbetslösa säljer sig på gatan

Det är så det står i Aftonbladet

Det är fruktansvärt förnedrande att de får gå och sälja sig på gatorna i Visby. ... De säljer sig som människa.

Så säger LO-ordförande Vanja Lundby-Wedin, som tycker de ska skriva riktiga CVn och få hjälp med hur man presenterar sig för en arbetsgivare. Reaktionen utlöstes efter att unga arbetslösa med väldigt tunna CVn har gått runt i Almedalen och delat ut information om sig själva och arbetsförmedlingen. Ungdomarna själva tycker inte det varit så farligt och de har fått betalt 100kr/timme i tre dagar för att göra det.
Arbetsförmedlingen hävdar att det är ett bra sätt att komma ut, visa sig och att de blir en erfarenhet rikare.

Så till min åsikt. Jag har själv gått runt och delat ut mitt CV på alla möjliga platser. Jag hade hellre delat ut  väldigt lite information till allt och alla än som jag, en större allmän-CV direkt till butiker och personal, där de egentligen inte söker personal. Och för 100kr per timme dessutom? Sign me up! Jag kan tänka mig att göra det nu också trots att jag har jobb, det är väldigt lättförtjänta pengar.
Det som var kränkande under in arbetslöshet var att jag behövde gå på Avstamp och annat på arbetsförmedlingen, utan att lära mig något alls. Att jag behövde tala med jobbcoacher från arbetsförmedlingen som sa att de inte kunde hjälpa mig; att jag borde ha jobb men att arbetsmarknaden var för dålig.

Som att jag inte visste.

Kroppsmodifieringar

Jag tog förresten hål i mina öron igår. Nu sitter det en silverring i varje. Det är inte tänk att det ska vara så men att töja på en gång är ju faktiskt inte en så bra idé.
För de som inte vet har jag en tatuering sedan tidigare och är väldigt sugen på att göra tre till.
Show me yours and i'll show you mine. Har ni några egna kroppsmodningar eller planer på att göra?
Har ni några tillräckligt snygga gör jag ett litet tridute-inlägg med dem. :)

Bio ikväll?

Det är en fundering som finns men... kanske inte. Dum idé, bra idé, ingen idé? Behöver ju se Twilight någon gång, skulle lika gärna kunna bli ikväll.


Mot mina principer

Jag brukar aldrig redigera bilder men jag har gjort det nu i alla fall.. bara för att leka. Anledningen till detta var att jag av någon anledning gogglade picknick och då hittade picnik.com där man kan redigera lite online. Inget allt för avancerat men hey, de flesta gör ju bara det jag gjort med den här bilden. Ändrar ljus, färgnyanser och kontrast. Tjoho.

For the records. Jag påstår inte att bilden blivit bättre eller så, det är som sagt bara en bild jag tagit och sedan dragit i några spakar.Flash i iPhone?

Feber.se/iPhone skriver såhär (och lite mer):

EU-kommissionen har uppdaterat dokumentet "the Digital Agenda" för att skärpa konkurrenslagstiftningen gällande teknikföretag.

...

Apple är inte en underdog i sammanhanget längre, snarare ett av de största företagen inom sitt verksamma område. De kan mycket väl komma att få ta konsekvensen av att de än så länge låst Flash ute från iOS.

Det är ju bara att hoppas.

De skriver i ett annat inlägg om iPhone4s antennproblem och vad AppleCare säger om det.

Det finns ett problem med antennen om du håller telefonen på ett visst sätt. Antingen håller du telefonen på ett annat sätt så du inte nuddar det nedra vänstra hörnet eller så köper du ett skal alternativt en Apple bumper. Den nya uppdateringen kommer inte fixa det här problemet utan bara göra så att signalstyrkan visas mer noggrant.

Girigheten har fått ett ansikte

Avatar kommer att släppas igen... kan redan innan den ens slutat gå på bio. Den 27 augusti kommer en version med hela 8 minuter extra att börja visas på de amerikanska biograferna. James... är inte det lite girigt? Om de 8 minuterna extra var så viktiga, kunde de inte fått vara med i första släppet? Jag tror inte jag kommer betala för att se den igen. Möjligtvis i 3D bara för att jag inte gjort det och den sägs vara riktigt cool så.Bild från Filmitch

Vad tror ni, betalar ni 100+kr för att se filmen med 8 minuter extra? Personligen kommer jag nog inte ens veta vilka 8 minuter det är.

Nattens första timmar

Kvällspromenad


Dubbelt så smart, eller dum...


Bild och källa: DN

På bara några dygn har det fötts två tvehövdade kalvar, en i  Egypten och en på Fiji. den på Fiji dog tyvärr efter ca en timme men den i Egypten har bra odds för att överleva.
Kalven med väldigt tungt huvud och svaga ben kan inte stå upp ännu och matas med nappflaska. Siamesiska djur har två hjärnor men delar de övriga inre organen. Med två hjärnor borde de kunna bli dubbelt så smarta men ofta slåss de två huvuden om maten som när samma kropp.


Andra tvehövdade djur.


Utan eftertanke

Det finns några ord och fraser människor använder alldeles för ofta utan att alls tänka på meningen bakom dem.

 • Hatar
Hatar vi verkligen så mycket saker? Jag hatar när de är lång kö. Jag hatar snö. Jag hatar att få sten i skon. Mest av allt hatar jag när man måste vänta på hissen eller rödljus! Jag tror inte någon hatar någon av dessa saker. Och om man nu gör det, finns det inte bättre saker att lägga energi på än att hata stenen i skon?
 • Älskar
Älska är också ett ord som används vid fel tillfällen. Jag älskar mina föräldrar och familj. Men jag älskar inte den där jäääääää-hääääää-ttebra låten som spelades på radio.Jag tror inte heller 14-åringar vet vad de säger när de älskar sin pojkvän/flickvän 2 dagar in i deras förhållande, uppskattat att vara i 9 dagar.
 • Dör / Dö
Shit jag dör! / Jag trodde jag skulle dö! / Jag önskar hon/han kunde dö!
Dör du, på riktigt? Shit! Var det verkligen så pinsamt? Och förtjänar någon att dö bara för att du inte fick sista kanelbullen på sammanträdet?

Det här är nog de tre vanligaste jag hör i min omgivning; speciellt hatar.
Har du något eget ord eller fras du vet med dig du använder ofta utan eftertanke?

Apple vs Canon

Detta är stulet från iphone på feber.se där man även hittar texten nedan.

 

Det var inte riktigt meingen att det skulle bli en jämförelsefilm detta, så 7D-versionen är inte optimal med fel fokusering och exponering ibland, men filmen visar ändå att vi är en bit på väg på saligheten.


Man kan i ett annat inlägg läsa om hur mycket Apple tjänar på sin iPhone4.

 

Det är inte gratis att utveckla en produkt som iPhone 4, mängder med slantar läggs ner på R&D för att få fram en produkt av den här typen. Blir det en försäljningsflopp kan det betyda stora slantar i sjön, men jag tror att Apple redan har sitt på det torra när det gäller iPhone 4.

188 dollar ska en iPhone 4 kosta att tillverka enligt iSuppli vilket betyder att Apple tjänar nätta 400 dollar per telefon. Eftersom man sålde 1.7 miljoner lurar första helgen betyder det att man sålde för över en miljard dollar och tjänade runt 680 miljoner dollar.


Självklart tillkommer det massor av kostnader för frakt, reklam, paketering och så vidare men siffrorna är ändå svindlande.

Den går förresten nu också att förhandsboka hos Telenor sedan ett tag tillbaka.


Eftermiddagen i bild


Det som fanns över

Jag försöker ju faktiskt leva hyfsat nyttigt och bra nu under semestern och tror det går i alla fall ganska bra. Det är mycket kyckling, grönsaker, protein och så vidare. Idag fick det dock bli sånt som fanns inte. Inte så dåligt för att vara rester. Och jag kan t.o.m. få skryta över att jag gjort tomassåsen alldeles själv. Num num.

Det är förresten inte juice, det är vatten med massa vitamintjosan.Komedi utlöser våld

Elias behöver ta en paus, andas lite och skämmes ta'me fan! Är det verkligen så farligt att göra parodier på bloggare? Är det värre än att göra parodier på andra?

Vad är det för idioter som inte har något liv och sitter och spelar in parodier på olika bloggare?!
Jag skulle verkligen vilja banka in lite vett i skallen på dessa personer.

Hur är det med Hey Baberiba som gör parodi på kungahuset, är det mer okej bara för att det visas på TV eller borde de får riktigt mycket stryk?

Parodi (av grekiska parodia, som kommer av para, bredvid, och ode, dikt), kulturprodukt som efterliknar en annan, välkänd, kulturprodukt, eller en kulturell genre, ofta i syfte att nå komiska effekter.

En parodi är ett skämt och bör inte tas på annat vis. Eller behöver man faktiskt banka parodiskaparna i skallen..?

Stressar ut i solen


Jag behöver fortfarande verklingen verkligen klippa mig.

Men jag har med mig både Batman och Jesus. Känns tryggt.

Eller hur kusin?

Jag och min kusin Magdalena delar en passion. Skor! För henne är det främst sneakers och basketskor. Så jag har hittat ett par jag vill köpa åt henne bara för att de skulle passa henne så otroligt bra! Sen hittade jag andra jag vill köpa till mig själv. :)

Gravis Gemini WMN Caneel bay till kusin!
Pointers Soma II kanske inte ser så snygga ut med med mina kläder till så... god damn! Converse Star Player EV mid är bara stilrent och snyggt.Portello återkomsten

Det verkar som att många undrar var man kan köpa portelloglassen. Så jag ringde till Vasa som är helt egen tillverkare. GB, Sia och diverse andra kan slänga sig i väggen! Just nu finns glassen i de flesta butiker i Sundsvall (utom Hemköp), Coop, tempo och lite andra platser i Härnösand samt några andra platser i Norrland. Man hittar den inte söder om Gävle men vi får se vad framtiden erbjuder. :) Vad det gäller längre norrut än Härnösand vet jag faktiskt inte.

Tack till Göran Neijman för bra svar på frågor.

Glass på norrlänska

Jag har fyra syskon och härom dagen fick jag en present av min äldste bror. Han skickat glass-sms till mig. Alltså sms som man kan visa i kassan på butiker då slippa betala en glass. Jag fick två sms med motiveringen:

Glass ska ätas tillsammans.


Det har förresten kommit en Portello-glass också. Den smakar helt otroligt likt läsken, även om den är ruggigt söt. Sen står det roliga saker på den.


Tack till Per som håller glassen.

Knock knock

Who's there?
Who.
Who who?
Hey look, an owl. ^-^

Nu är det klart! Tre lager färg, två extraresor till Färghuset och tjoflöjt så har man ett vitt rum istället. Tog ju bara sådär 14 timmar. Men det är fint. Nu måste jag bara bestämma mig om jag ska göra en fondvägg. Tror faktiskt jag struntar i det.

Nu kör vi!

Klev upp betydligt senare än jag tänkt men var å andra sidan uppe betydligt längre också. Men nu blir det "morgon"promenad, frukost och sedan till att börja mål. Tjoho! Snart är mitt rum inte längre 90-talspojkblå. ^^

Boobs, ass and zombies

De som känt mig en längre tid vet att jag är lite av en animenörd. Jag har sett mycket och gör gärna fortfarande... även om jag vuxit på mig och läser mer manga nu istället.
Jag har nu i alla fall hittat en ny anime att följa. Jag föll för att det skulle vara zombies med, något jag inte sett jättemycket av i anime och genast också förstod att det skulle vara blod. För er som gillar Elfen Leid verkar detta mycket lovande! Första avsnittet ger blod och ecchi och är såvitt jag vet det enda som kommit.
Japanerna är däremot inte alltid så bra på trailers men jag lägger upp den som finns.


En till åsikt

100.000kr brändes upp. I DNs artikel kan man läsa in vad Gudrun Schyman har gjort.

Hon inser att många kan bli väldigt arga över slöseriet, och att pengarna kunde ha gjort nytta i exempelvis en kvinnojour.

– Men det är inte det vi sysslar med. Feministiskt initiativ är ett politiskt parti som vill förändra, ingen välgörenhetsorganisation.

I politik är ideologin viktigare än resultatet. Här står många enade om att hela grejen var förjävla dum! T.o.m. jag och André håller med varandra. Idag demonstrerade FI att de är ett parti som inte kan hantera pengar: som hellre tar en mans pengar (som de faktiskt gjorde; pengarna var en gåva av två män som egentligen skulle köpt en båt) och eldar upp dem än ger dem till kvinnorna de kämpar för. För på riktigt, om de köpt en båt kanske i alla fall någon kvinna fått åka med. Nu fick både män och kvinnor se dem gå helt till spillo.

Nu tänker jag vara lite mansgrisig. Gudrun Schyman och FI har visat att det inte är någon mening att ge kvinnor mer pengar. Om de inte köper skit för pengarna så bränner de faktiskt upp dem bokstavligt talat istället.
Nu tänker jag vara lite kvinnogrisig(?). Per Eriksson och Mattias Mazetti har visat att man lika gärna kan ge pengarna till kvinnor direkt då män inte heller kan hantera pengar, eftersom de tillät att deras besparingar bara eldades upp... av kvinnor.

Vet inget innan kaffet

Det är ganska många som är riktigt sega på morgonen och kaffe är räddningen för en stor skara människor. Men det är ju svårt att minnas ändå. Att knyta ett snöre runt fingret fungerar dåligt och post-its... njae. Nu har jag hittat ett till bra knep. En svarta-tavlan-kopp. Den går att maskindiska och kostar $8,95, inklusive krita. Ni hittar den på vat19.comKänner mig sig fortfarande lite lost finns även post my pillow. På denna bör man dock bara skriva med pennan som medföljer. Sen kan man ta bort det genom att skölja fodralet med kallt vatten. $24 eller 18 Euros på veinticuatrodientes.com


Matisyahu


Man kan faktiskt hitta bra musik när man lyssna på Spotify-radio.

Sand och tårta

I söndags var jag på stranden med Sanna och Hanna. Jag låg mest tyst och lyssnade på musik... förutom när jag och Sanna åt smörgåstårtan vi köpte och tog med oss. Egentligen var det sallad som var planen men Härnöhallen hade inte charken öppen.


Bild av Hanna Persson. Fot av Sanna Forslund.

Dumsmart

Och så började man gå. Efter några minuter ringde Ettan och sa att hon slutade 12 så jag höll mig i närheten. Ca 30 min hann jag gå innan hon gjorde mig sällskap. Så vi bestämde typ hur vi skulle gå, tar väl typ 60min eller nåt? Tillbaka stax före 14. Så... 2½ timme blev det, istället för 1-1½ som tänkt. Med 500-1000 meter kvar började knät göra ont... jätteont. :( Men med lite lägre tempo tog jag mig hem i alla fall. Yay oh yay.

Groove9

 

 

Me wants it all! Mössorna och kepsen kan jag stå över, inte riktigt min grej. Men resten. Nom nom!


Rubrik

I fredags var jag ju som en sväng till Michaela. Stannade inte så länge men hann ta några bilder medan vi satt på hennes tak. Vissa var mindre villiga att vara med på bild än andra. Och nedrans typiskt att jag inte tänkte på att ta bilderna mer exakt kant-i-kant. hade ju kunnat bli en så fin panoramabild.


Lite bättre

Jag har dragit mig från att prata med Annie men igår fick det bli av, även om det tog en stund. Ändringar av MSN-status fick vara budbärare tills vi tog oss i kragen och skrev på riktigt. Det var helt otroligt befriande. Jag log, skrattade och grät - allt på en gång. Och i natt sov jag knepigt, fast helt otroligt bra. Ganska mycket känns knepigt fast bra... eller va? Life is strange.

Nu ska jag strax med med min träningsvärk ut på promenad. Jag hoppas knät håller och att jag inte börjar springa bara för att det går så långsamt att gå.Fel låtar i rätt tid?

Jag har inte lyssnat på Lars Winnerbäck på väldigt väldigt länge. Idag när jag var och matade Molly gjorde jag det. Curse you Lars! Du hjälper inte på något vis alls!

Svår och jobbig grej
Vänner
Pacemaker
Du får mig
Du hade tid
I dina ögon
Inte för kärlek skull
Nästan Perfekt
Faller

och slutligen... så aktuell, Fria vägar ut

Är i alla fall hemma hos demonen igen nu.

Saknad

När jag följde med Kim till Lugnvik för ett tag sedan fick jag tillfälle att träffa det jag älskar mest i hela världen. Helt på riktigt. Jag blev så glad att det rann tårar ned för mina kinder.Tjatar

Basplagg är det bästa som finns och linnen är nog det bästa basplagget. Går att sätta ihop med vad som helst och ser bra ut.


Bra exempel

Geez vad det har pratats om åldersskillnader sedan jag skrev inlägget om det. Johan var nu så vänligt att uppmärksamma mig en artikel. Den handlar om en 79-årig man och 25-årig kvinna... som nu fått barn.

Visst, det är toppen att de är förälskade o.s.v. men lite fucked up är det! Han har barn som skulle kunna vara hennes föräldrar, den yngsta av dem är hela 13 år äldre än henne. Inte helt omöjligt är något av hans nio barnbarn äldre än henne. Jag frågar mig genast: vad är det som inte står rätt till i hennes huvud, hur har hennes uppväxt varit, har hon stora daddyissues?

I artikeln står:

Raymond och Charlotte Calvert – som inte är gifta men delar efternamn – träffades då Raymond var tillsammans med Charlottes mamma under tre år.
– Första gången jag såg Charlotte var hon runt 16. Det hände naturligtvis inget då, hon följde med på husvagnssemester med mig och mina barn. Vi kom bra överens, men det var inte förrän fem år senare som kärlek uppstod.


Naturligtvis händer ingenting då? Nej det var väl bra men fanns tanken, lusten och viljan? Hon blev tydligen kär i honom när hon var 19 år gammal... för att han alltid funnits där för honom. Och... herre jävlar. Jag kan inte koppla riktigt att det skulle vara "äkta".
Hur känner Charlottes mor om det här? Satt han och tittade på henne under deras semester tillsammans? Tänkte han på hennes dotter när de hade sex tillsammans?

Ni får tycka och tänka precis vad ni vill om det här och om mig men den här historien är, för mig, störande och vrickad.

 

Bild från Aftonbladet


Låg på stranden

 


Lamb - Sweetheart

 

Faithless - Sunday 8 p.m. - A time for lovin- mix

And Helena did not dare to turn her eyes towards him. Did he mean what he had said or was he laughing at her? Helena slowly looked down. And as she saw his face, she knew they would be together.


Trafikfara

Ibland kan man fråga sig vad som är en bra idé att göra i trafiken. Är det en bra idé att köra 80 på kurvig 50-väg, titta på någon och göra en knucklebump när man är mitt i en kurva och får möte? Maybe not.Och ni borde alla tänka på att he bli in't bättre fö att duh pete!

Hot hot hot

Idag är det Lördag och svinvarm så jag tänker inte sitta här speciellt länge. Frukost och sedan stranden? Japp, så får det bli!


Det är ju Fredag

Jag och Jesus tar min kamera och går iväg till Michaela... om ett tag. Tydligen grillas det där och förhoppningsvis blir det hur trevligt som helst. Märker då.

Laters! Ring om det är något.Är det okej?

Malin Pousette och inlägget 10 saker som inte är okej att göra på Facebook! gästar framsidan på blogg.se. Hon har tillsammans med en anonym vän gjort en lista... dööh!

Här är snabbversionen, hennes är förjävla lång med mycket onödig skit.

 1. Skriver inte att livet suger utan att berätta varför om någon frågar.
 2. Skryt inte om hur bra du är.
 3. Byt inte profilbild ofta.
 4. Inga statusuppdateringar om inget alls.
 5. Bli inte vän med 47-åriga Armenier.
 6. Bli inte vän med personer bara för att snoka på andra.
 7. Skriv inte saker bara för att göra någon annan svartsjuk, sånt gjorde man på lekis(?).
 8. Avtagga inte bilder. Är du ful så är du.
 9. Tryck inte like eller kommentera till personer du inte känner.
 10. Quiz.
 11. (Trodde det skulle vara 10 men.. aja) Framville
 12. (WTF) Inte okej att skriva söta saker.

Här är en annan listan, som jag skriver nu... för att jag tycker deras 10? steg suger.

 1. Skriv vad fan du vill, om folk irriterar sig så kan de enkelt trycka Hide på dina uppdateringar.
 2. Skryt om hur bra du är! Det motiverar andra.
 3. Byt bild om du har en bra bild att byta till. Det tar inte så mycket plats, speciellt inte nu när alla profilbildsbyten sitter ihop i en post.
 4. - är inte alla statusuppdateringar om typ ingenting alls?
 5. Bli vän med medelålders armenier om du vill men ingen kommer förstå varför... om du inte är känd för att bara vilja ha flest vänner av alla dina vänner.
 6. Bli inte vän med personer bara för att snoka på andra.
 7. Skriv inte saker bara för att göra någon annan svartsjuk. Det gjorde Malin på lekis. Shit...
 8. Är du ful så lämna Facebook, ingen vill titta på dig.
 9. Se punkt 1.
 10. Quiz, test och diverse någonting-mätare är faktiskt drygt. Men passar det inte kan jag se punkt 1.

Försvinner inte halva poängen med Facebook om man följer deras lista? Då blir det en plats där du bara pratar med människor du känner om riktiga saker. - Något jag inte gör varken på Facebook eller live. Face it; 90% av allt vi säger till varandra är ganska obetydligt. Tur att jag har en blogg.

Hennes blogg är förresten också fylld med bilder på Gollum som barn.

Den torraste

Igår började jag smeta Voltaren på mitt knä. Upptäckte hur trasigt det var när jag försökte gå ned på stan. Klarade 4-5 steg utanför trapphuset innan jag började hoppa fram istället. :(

Efter standshoppandet gick jag hem och gjorde den torraste kladdkakan någonsin. Den är förmodligen värre nu efter en natt på diskbänken. Hur som helst hade jag Linn som sällskap och senare på kvällen kom Kattis förbi. Tjoho!


Knack knack

Jag är ingen fan av att läsa böcker. Sanningen är att jag somnar bara jag öppnar pärmen. En bok som sägs vara bra är Låt den rätte komma in. Filmen tycker jag personligen inte var någon höjdare. Den har dock fått mycket uppmärksamhet och nu är första trailern för den amerikanska här.

Det är många av mina läsare som inte brukar titta på dem och tycker det är ganska tråkigt men har ni sett den svenska versionen eller läst boken kan den nog vara intessant. Jag tycker den verkar bra mycket mer spännande än den svenska.


00:38 och

ingenting. Inte ett ljud utan musik. Ensamheten suger. Så vad gör jag? Jo, jag lyssnar på den sämsta möjliga musiken att lyssna på i ensamhet. Och jag blir arg för att jag tycker synd om mig själv ibland. Jag har inget att gnälla på. Mina små beskymmer är inte värdiga den energi jag ger dem.

Jag vill att mitt knä ska må bra igen. Jag behöver springa, det är befriande.

Joshua Radin - Amy's song

Crap

Jag fick inflyttningsblommor av Johnny och Kim för några dagar sedan.


Nattankar

Igår började jag fundera lite kring en sak: sjöstjärnor. Jag vet sedan tidigare att det växer ut nya armar om man skär bort en och även blir en helt ny av den avskurna armen. Men hur förökar de sig..? Jag har nu läst på.

Vissa sjöskärnor delar sig helt enkelt och blir till två. Det finns enkönade, som sprutar ut ägg och spermier för att befrukta. Andra är hermafroditer. Lustigt nog behöver äggen dock inte ens befruktas utan sjöstjärnor kan ibland födas av jungfrufödsel.

De kan ha upp till 20 armar och längst ut på varje arm har sjöstjärnan ett litet öga... och i varje arm sitter också ett könsorgan.

Tänk att vara en sjöstjärna. Känner mig sig ensam kan man bara dela på sig och vänta så är man snart två.

Moln och regnbågar

Idag är det lite smådåligt väder men jag gillar det, då får man ta på sig långbyxor. Kanske kommer svettas ihjäl men jag är beredd att de det ett försök.

Ätit, duschat och ska strax iväg för att uträtta viktiga ärenden. Tjoho! Peppar med Ratatat - Loud Pipes och allt annat bra på min list som ofta förändras.
Jag behöver klippa mig.

Skaffa barn innan du byter kön och gift dig efter

Idag har vi en lag mot att transsexuella får skaffa barn... typ. Lagen säger att man ska sterilliseras / vara steril för att gå göra ett könsbyte. Det är inte heller okej att frysa ned sin ägg eller spermier. Lagen säger också att man måste vara ogift. Just nu måste man alltså, om man är gift, skilja sig - göra könsbytet och sedan gifta om sig.

Lagarna kring detta ämne har funnits sedan 70-talet. Karin Lindell driver utredningen kring detta, på uppdrag av Socialstyrelsen, och föreslår att det ska ändras.
Sverige är bra byråkratiskt. Jag kan tycka att det inte ens ska behövas en utredning kring något som verkar kränka mänskliga rättigheter.

Kul ämne att skriva om efter inläggen och debatten vi haft kring relationer med stor ålderskillnad och att folkvettsexpert Magdalena Ribbing ska vara talare på Pride.
Tanten må ha koll på vett och etikett och även jag kan hålla med om att det inte är så propert med allt för korta kjolar/klänningar. Min reaktion var mer på ämnet egentligen, speciellt eftersom de blandade in mode. För då vill jag driva diskussion om överviktiga och hur visa av dem klär sig. Men det blir en annan gång.

Källa

Avrunda

Nu kom den tillbaka igen. Hade det inte varit för musiken skulle det varit så otroligt tyst hos mig, tyst och tomt.

Suck. Självömkan ger inget positivt. Nu tar jag mig i kragen, slutar vara nere, slutar tänka på mitt knä som gör ont och tänker på glada saker. Som kokos...?

Om mig!

Jag är han, den unga mannen på bilden. Det här är min blogg. Läs den gärna.

RSS 2.0