Oldies

Jag upptäckte precis att jag har en ruggigt massa gamla bilder på fler än bara mig själv. Detta upptäckte jag eftersom jag tänkte göra ett inlägg med gamla bilder på mig själv. Jag hamnade istället i en mapp där det bland annat finns på Kim och Gibbe. Men känn er inte trygga än. Jag har nämligen också på t.ex. Sara och Elin. Nu vet inte jag om alla dessa ens läser min blogg men om jag lägger upp de bilder jag hittat så kommer de vilja göra det.

Jag är så sugen att börja lista namn men jag är osäker om folk vill att jag hänger ut dem, eller lägger upp bilder på dem som är sådär... snart 5 år gamla. Men roligt är det!

Vi tar ett exempel på vilken typ av charmiga bilder man kan hitta men en på mig så ingen blir leden. Detta är jag och Per, bra fullirulli på en fest 2006-02-10. Jag har just fått av en lampskärm från huvudet och skrattade tills jag grät.Käpprätt

Mitt försök att odla mustasch gick åt skogen igen så ni vet. Jag lessnar efter sådär 2 veckor och rakar av den. Men jag tror jag höll lite längre den här gången.

Det känns ganska skönt att vara hemma igen. Jag saknar tunnelbanan och att bara lyssna på musik. Jag saknar att det är stort och att det finns hur många olika cafén som helst att gå till, för att liksom hitta "sitt". Jag börjar faktiskt bli ganska sugen på att röra på mig, speciellt efter seminariet idag. Det var centralförbundet för alkohol- och narkotikaupplysning jag fick nöjer att lyssna till, om barn i familjet med missbruksproblem. Där kan jag tänka mig att jobba!

Jag börjar så häng på vad jag vill egentligen. Kanske har haft det på känn rätt länge och kanske inte är så överraskande med tanke på min familj och släkt; jag vill hjälpa människor.

Nästa vecka ska jag förresten på utbildning för att driva en killgrupp här i Härnösand. Ungefär som Gaia eller Ö-viks Cayenne fast för unga män som är på väg in i missbruk, kriminalitet och våld. Om någon annan skulle vilja vara med i racet så säg till!

Deftones

Ni vet hur jag har slutat med allt och brukar söka en kick? Att jag brukar säga att musiken är min enda high. Gårdagens konsert  var heroin!

Vi kom dit lagom till första förbanet spelade, som jag inte minns alls vad de heter. Sedan gick Coheed på och det var väl okej. Deftones, kvällens huvudakt; var det bästa jag sett! Jag har väl kanske inte varit på jättemycket konserter men när man börjat fnissa redan i introt av låtarna... då är det riktigt riktigt bra!

De började med Rocket skates och, i samarbete med Jim har vi fått ihop, vad jag tror är en korrekt setlist, Around the Fur, My own Summer, Be quiet and drive - far away och Elite.

Inte nog med att de kör 5 ruggigt bra låtar direkt i början och jag tänker att det inte kan bli bättre nu, utan det fortsätter i ytterligare 4-5 låtar. Det blir verkligen bara bättre och bättre och bättre. Jag vet inte om jag sett något band tidigare som jag tycker är bättre live än på skiva men Deftones överträffade varenda låt!


1. Rocket Skates
2. Around the Fur
3. My Own Summer (Shove It)
4. Be Quiet and Drive (Far Away)
5. Elite
6. Knife Prty
7. Digital Bath
8. Diamond Eyes
9. CMND/CTRL
10. Risk
11. Beauty School
12. Xerces
13. Prince
14. You've Seen The Butcher
15. Sextape
16. Bloody Cape
17. Minerva
18. Passenger
19. Change (In the House of Flies)

Extranummer:
20. Interlude (Instrumental)
21. Birthmark
22. Engine No. 9
23. Root
24. 7 Words

Mer bilder kommer nära jag får tag i. Tyvärr dog min telefon efter Coheed och jag hade inte med min bamsekamera.

Foto: Joakim GandaraVad har du gjort

De här bilderna tog jag i måndags när vi fikade efter Gudstjänsten. I satt på sjätte våningen och utanför fanns fina hus så... jag tog kort på dem.Jag sitter just nu på tåget och skriver om det här inlägget, som skulle ha pucliverats igår eftermiddags; innehåller är lite inaktuellt. Var väl ingen direkt höjdare att kliva upp imorse.  Klockan ringde 0530, ja somnade kring 0200. Woop woop? Nja.
Vi får se se om tåget är försenat eller inte, om jag kommer i tid till seminariet jag ska på.

Igår lunchades det med Henrik och Jim. Vi pratade framtid och annat riktigt spännande innan jag följde Jim till studion, där det blev mer snackande än grejande men trevligt var det.
Senare besöktes ett litet café med Maalin, som jag inte träffat på oj så länge. Allt var liksom som vanligt, sådär som det ska vara med en barndomsvän.


Sedan stressade jag för att hinna lämna saker, ta av långkalsonger och åka till Fryshuset. Hur kvällen blev skriver jag om senare.

Tid är pengar

Jag har ett tips som är riktigt riktigt bra, speciellt denna årstid. Jag visste själv inte om detta och hade fortfarande inte om jag inte smygläst över axeln på personen bredvid mig på tåget.

SJ har en restidsgaranti. Denna innebär att du kan få tillbaka värdet av din resa om tåget blir försenat. Inte nog med att det är en bra policy så är den dessutom ganska generös. Är tåget 30 minuter försenat kan man få 50% av biljettpriset tillbaka i värdebevis, eller 25% i kontanter. Vid 60 minuters försening får man 100% i värdebevis eller 50% i kontakter. Dessa regler gäller dagtåg, reglerna för nattåg är lite annorlunda. Vill ni läsa närmare kan ni klicka här.

Just för SJ, som har ganska dåligt rykte när det gäller att komma i tid, är det här helt otroligt bra!

Var det någon som visste om detta?

Tänkvärt

Jag har en vän, som heter Emma, som brukar lägga upp bra citat i sin blogg. Tänkvärda och nyttiga saker. Ikväll tänker jag göra samma sak, även om det inte är så nyttigt; det är mest bara roligt.

En väldigt intellektuell föreläsare slängde in ett skämt. Föreläsningen handlade om att skolan dödar kreativitet hos barn men det är inte relevant för skämtet. Here goes.

If a man speaks his mind in a forrest, and no woman is there to hear it; is he still wrong?

They're coming

För er som inte sett District 9; se den! För er som har sett District 9; se fram emot denna!

Det har faktiskt kommit en hel del bra sci-fi på senate, vill jag i alla fall inbilla mig. Jag gillar skarp när man använder sig av dräkter och så istället för att förlita sig helt på dataanimationer och i District 9 gör man det. Såvitt jag förstått är det samma skapare bakom denna. Jag längtar, gör du?


Samband

Det finns ett tydligt samband mellan min reklam på Facebook och antalet läsare av min blogg. Igår t.ex. när jag bara lade upp en länk hade jag bara hälften av besökarna från dagen innan. Men det är också ungefär samma antal som när jag inte gör något reklam alls.

Anyhow...

Under min tid i Stockholm har det blivit mest prat om politik, teologi och filosofi. Under första kvällen hon Henrik var André med, som bekant är moderat. Lördagskvällen bestod av fika med Heidi, där det talades en del Gud och sedan mys med Henrik och Alexander. Det hela slutade med att vi talade teologi och kosmologi, lite sammankopplat. Det lyckades vi göra från sådär 2200 fram till 0500 eller något i den stilen.

Och idag har jag varit på adventsmässa. Blev lite nostalgiskt att sjunga psalmer man sjungit i luciatågen under gymnasiet. Därefter följde ett fika med Alex och hans programkamrater och slutligen en lunch med två av dem.
Nu är jag tillbaka hos Henrik och rätt trött. En lugn kväll väntar och imorgon blir det studiohäng med Jim och på kvällen; Deftones.

Rolig mat

Jag hade det ganska fritt när jag var liten. Ville jag blåsa bubblor i min Oboy (när vi väl hade sugrör hemma, inte så ofta... tror jag) så fick jag göra det. Och göra ketchupgubbar och ja, allt möjligt roligt. Och mat ska vara konst. Forskning visar att vacker mat, rolig mat o.s.v. är bättre för människa.

Just detta skulle jag nog inte äta men kan absolut tänka mig att göra! Du behöver mjölk, matfärg och diskmedel. Se klippet! Man behöver inte vara ett barn för att vilja leka med maten.


Plus och minus

Det går inte att komma ifrån; SJ är ofta sena. Det är lika bra att planera för att komma sent direkt när man bokar sin biljett. - det är ett minus. (Fast svårt att skylla vädret på SJ) Däremot såg jag ett plus idag. Jag vet inte om det alltid är så bra men jag hoppas det.

Det var tre kvinnor som inte hade biljetter. De trodde de hade det men icket. Personen som bokat åt dem hade inte betalt och biljetterna annulerats. Doh. Så vad gör man då? Man får hjälp av den helt otroligt snälla personalen, som ringer bokningen och fixade fram tre plaser på det fullbokade tåget, från Hudiksvall (var närmast station men kunde boka ifrån). Så nu fick de sista-minuten och inte ens på hela sträckan.

Hoppas som sagt det är så jämt och inte bara just den här gången. Någoon som varit med om likande eller har egna erfarenheter av bra SJ-personal?

Bild från vagabond.se


Storebror

På framsidan på blogg.se är det någon som sökt till Big Brother. Jag skickade en ansökan till Paradise Hotell lite spontant en gång i tiden och nu tänkte jag; ja varför inte. Att vara med skulle väl förmodligen vara ett ruggigt dåligt beslut om jag vill bli politiker någon gång men hey, om jag vill vara med eller inte kan jag ta ställning till senare.

Jag är nog inte riktigt rätt person för Big Brother ändå, eller också är jag det. Vem vet.

Typiskt brudar


Här är Shrek och Fiona. Shrek är liksom helnöjd att han har hittat värsta pinglan, wööh woop woop! Och vad händer, när allt är bra, de kärar ner sig och så vidare, vad gör hon? Jo, hon förvandlas till ett monster. Så jävla steriotyp Fiona! Orkar bli ett stort grönt troll! Varför behöver tjejer alltid göra så? Män har det inte lätt! Skämmes ta'me fan!Once you pop

När jag började töja mina öron tänkte jag inte töja så långt. Jag möttes av huff och puff och fnys när jag sa det. Mina vänner hävdade att när man väl börjat; då vill man fortsätta. Äsch sa jag.

Men nu sitter jag här, med ännu en storlek större på töjningen, i båda öronen. Doh. Samma sak gäller ju dessutom tatueringar. Jag har, som vissa av er vet, 5 nya planerade. Och i december har jag råd att börja med dem.

Känns ni igen problemen? Once you pop, you can't stop!Min alldeles egna kock

En liten bit ifrån mitt jobb ligger Ica Norrhallen. Där kan man, varje dag (i alla fall vardag), köpa matlådor. Såvitt jag förstått lagas de i butiken av deras kock. Så igår frågade jag om de kunde börja med ett vegetariskt alternativ. Mannen jag frågade hämtade då kocken och de undrade båda två om det var något speciell jag vill ha. Snacka om juste!

Men vänta... det kommer mer!

Jag kom inte på något off the top of my head men de skulle hitta på något. Jag sa i alla fall att fisk och kyckling fortfarande går an.

Nu kommer mer!

Senare på kvällen får jag ett PM på Facebook. Det är kocken. Han undrar om det var jag som kom in och frågade. Han lagar nämligen gärna vegetariskt till mig och precis det jag vill ha, om de kan. Kan man få så mycket bättre service? En matlåda kostar 39kr och om man snålar lite samt trycker 2 hårdbrödmackor, då räcker den till två portioner.

Jag är hur nöjd som helst! :D

Andreas kan inte bete sig


Andreas om The big town:
ALtså Sopa. Du suger. Åk inte till stockholm. Åk till helvetet. Fan vad du lyssnar på dålig musik. M.I.A är bara bäst. Hejhej.

Varför tycker inte Andreas om mig? Hans IP är från Luleå. Tror jag känner en Andreas i Luleå men M.I.A. känns inte som hans musik riktigt... + att han är trevlig. Men för denna Andreas kan jag presentera lite snällare och gladare musik. No drama presents Listan som ofta förändras

Teresa om De fula skornas tid:
Sådana där rutiga tofflor hade jag som vinterskor när jag gick på gymnasiet - fulsnyggt är snyggt juh! :D Jag var "inne" i förtid redan då. Jag minns att jag vek upp byxlinningen på mina jeans under hösten och blev ifrågasatt ifall jag väntade på högvatten... på våren hade alla modelejon på skolan uppvikta jeans. Naturligtvis slutade jag med det så fort det blev populärt i övik - när modet kommer till övik vet man att man redan är så jäkla en säsong efter ;D
Du har väl alltid varit en pionieer Teresa. :)
Kan dock skryta  med att jag hittade mina gamla vinterskor i skorhyllan igår. De köpte jag för 2 vintrar sedan och guess what; de är precis likadana som alla årets vintersneakers. Poäng till mig!

Anonym om Tobias Öhgren:
Vet inte folk om att han faktiskt ÄR 17? och går tvåan på gymnasiet?
Jo, vi vet att han är 17 år. Det går också att utläsa lite sarkasm i hans inlägg, just därför har jag min parantes i slutet av inlägget, eftersom kan skriver ... annat var det på min tid. Eller nej, uppenbarligen inte.The big town

På Fredag sätter jag mig på tåget till Stockholm. Ca 2130 är jag framme och då tar jag min, som vanligt, alldeles för tunga väska och åker till Henrik. Förhoppningsvis kommer även André att bo där över helgen. Det kommer innebära skedande på hög nivå och med tanke på mitt muskelhandikapp ligger jag nog inte så bra till. Manlig kärlek I guess.

Passande nog hade också Alexander tid att hitta på saker denna helg. Hur gött är inte det? :) Jag, Henrik och Alexander var liksom "the gang" under mellanstadie och högstadie. Fina tider, ey boys?

Sedan på Måndagkväll är det Deftones som gäller! Blir hur bra som helst. Går dit i sällskap med Jim, My och Jims bror. Fun fun fun!

De fula skornas tid

Vinter = de fula skornas tid?

Skor för män, det är faktiskt ett rätt dåligt utbud; om man vill ha varma fötter och snygga skor. Visst finns det en hel del kängor o.s.v men de är inte speciellt snygga. Så var hittar man snygga vinterskor för män? Ingen aning. Jag kollade igenom junkyard, som har en del okej skor i övrigt. Här är en vinter... toffel? från Appertiff. Den är väldigt ful.
Converse gör tappra försök men det är oundvikligt, deras vinterskor är aldrig lika snygga som sommarskorna. De blir tjocka och alltid grå eller bruna.Så avslutar vi med Clarks. En sko som säkert håller dig både varm och torr men ser ut som innerskon på en snowboardsko. Inte snyggt på något vis. Skulle inte förvåna mig det minsta om den  kommer finns på några modefötter i vinter. Snart är säkert moonboots inne igen också.


Pepparkakor

Ja, jag har bakat pepparkakor ikväll. Nu går vi vidare.

Det går lite segt i bloggen, kanske ni märkt. I helgen var jag i Eldsmark och där finns ingen möjlighet att blogga och sedan jag kommit hem har jag inte gjort annat än jobbat. Jo, jag har varit på ett medlemsmöte med Socialdemokraterna. Alltid lika spännande; alla gamlingar ska säga samma sak, i olika ordning och vill att man ska se över gamla beslut och göra omprövningar. Det hela tog tog dock slut efter att jag gick upp och talade. Då tystnade de andra. Poäng till mig.

Två av de, som inte delade min åsikt, tog det dock lite personligt. Men det kanske är så i politiken. Är man van att bestämma och så kommer någon bara 1/3 av ens ålder och inte håller med, då kanske man måste gå och försöka säga något efter. Who knows. Hur som helst är jag bra och kommer sparka skiten i Skolnämnden i Härnösand. Wooh woop woop!

Pang pang bang!

Igår hade jag en dag där jag faktiskt var upptagen rakt igenom, jag hade massa jobb att göra och det var hur kul som helst! Jag kände mig inte trött alls och idag var jag hur pepp som helst att åka till jobbet för jag visste att jag hade saker att göra idag också! Jag sov t.o.m. riktigt bra, trots stormåne.

Kul när det händer grejer! Ge mig mer jobb damnit!

Blinky

I vår stuga i Eldsmark finns en gammal docka som tillhört min mormor. Den sitter just nu i en garderob för att den är rätt läskig. Porslinsansikte som gått sönder så där lagom. Här är Blinky, som jag inte riktigt vet vad jag ska förvänta mig av. Förhoppningsvis vilseleder inte musiken, förhoppningsvis är filmen helt galet läskig på något vis.


Igen!

Den där jävla månen! Inte nog med att den fuckar upp vattnet (tidvatten), den gör så vi sover dåligt också. För jag tänker skylla på månen. "Ja men det är ju bara för att du tänker på det nu, du sover säkert lika dåligt jämt" - [någon dummer!] Nej, det gör jag faktiskt inte! Jag har ett tag försökt sluta säga att jag är trött, för det är så nedrans trist att gå runt och säga hela tiden. Och genom det har jag också tänkt på när jag känner mig trött och inte. Så nu är det så, att jag faktiskt varit trött betydligt oftare kring fullmåne.

Så nu är det nog! Månen, skämmes ta'me fan!

Nya försök

Jag har gjort ett nytt försök att hitta vettiga bloggar men det är helt omöjligt. Vilken jävla smörja folk skriver!


Om ni vill kan ni titta in på Bave Amin och lyssna på hans videobloggar. De två senaste handlar om vad tjejer inte skall göra första gången de träffar en kille (Nr.1. på listan är att inte fisa eller vara ofräsch) och den andra handlar om ursäkter killar använder när de inte vill träffa en tjej längre - och den är roligt.

Han tar nämligen upp i princip varenda ursäkt förutom jag har hittat någon ny.

Har ni någon bra blogg så tipsa gärna för allt jag hittar är total smörja!

Hycklare och hädare

Om jag förstått saker och ting rätt så är kristna äktenskapet något heligt och fint man göra, inför församlingen och Gud. Vilket är hur fint som helst! Man ska dela sina liv, i nöd och lust och äta samma äckliga middag båda två om det är den som serveras. Och äktenskapet för mig till präster, som viger folk. Trevliga typer det där, Guds tjänare. Men så kommer vi till Las Vegas, Niagarafallen m.fl.

Detta är alltså platser där man, i Guds namn, viger folk till höger och vänster, vem som helst faktiskt... med vem som helst - så länge de betalar. Ganska länge har man kunnat få lisens att utföra en vigsel, genom nätet.

Så visst, låt folk gifta sig åt alla håll och kanter, det jag tycker är knepigt är att det görs i Guds namn. I Sverige har vi borgliga bröllop, de kan man väl kanske få slänga runt med lite mer. Det är ju faktiskt bara ett äktenskapsbevis om jag inte är helt ute och cyklar.

Humm... konstigt konstigt.

Lika som bär

Jag kan väl inte påstå att jag tycker Oscar Linnros är så himla bra och det kanske inte hans fans gör heller. Visst finns det lite kvalitet bland tipsen men ibland räcker det med en äcklig godis för att förstöra hela påsen. Typ.


Folkkärt mörker


Det är ju så populärt med varulvar och vampyrer nu för tiden och de blir aldrig riktigt bra, speciellt inte varulvar. Varmpyrer är väl kanske lite enklare kan jag tycka. Så nu har vi en fin saga som förvandlats till något som verkar ganska mörkt och hemskt. Förhoppningsvis kommer Red Riding Hood skrämma skiten ur oss som den aldrig tidigare gjort. Samma regissiör som Twilight och verkar vara fylld med snusk - vågar inte ha så höga förväntningar egentligen.


Här har ni

Eftersom det varit ovanligt mycket snack om hörlurar idag, och då speciellt Dr.Dre studio beats, så blir jag tvungen att dela med mig av den här länken (tryck på bilden). Här kan man nämligen färglägga sina lurar precis som man vill! Coolt va?! Jag har velat ha dessa länge nu!


Rent liv?

Idag började jag; jag tog den vegetariska mackan på fikat. Har väl i och för sig redan börjat eftersom jag inte köpt hem kött på väldigt länge men idag var det så uppenbart att jag gjorde ett aktivt val; att avstå kött. Till min macka blev det dessutom rött fairtrade-eko-tee. Duktig kille.

Jag kommer bara bli mer och mer pretto känns det som men det får min omgivning helt enkelt stå ut med.

I samklang med Rädda träden, ät en bäver lanseras vi nu Rädda världen, ät bara näver.

Hur fick de tag på grisen?

Jag tror det var igår, som jag började tänka på något: Hur fick de tag den dresserade grisen i Emil i Lönneberga?

När Emil och Griseknoen har ätit körsbär blir de packade och när de ska avge nykterhetslöfte så följer Griseknoen efter. När de är där gör de en massa trick, bl.a. vacker klöv(?). Frågan jag ställer mig är; hade någon grisen eller tränade de den?

Det känns väldigt ambitionst att de tränade grisen bara för inspelningen men om det nu var så att någon hade den, hur fick de tag på den? Gissar att man kan goggla fram en gris i dagsläget som kan allt möjligt men då, en annons i tidningen? Skickade man ut till alla byar och hoppades någon hade en gris som kunde konster?

Kunde varit värre

Yay oh yay, dragspelsgänget är igång igen efter deras paus. Finns väl inget mer uppiggande på en tisdagförmiddag än de ljuva tonerna av ett dragspel och halva PRO som kör.

Ikväll ska jag baka pepparkakor med en massa barn.

Rädda världen

Idag fick jag en ny skjuts av Rädda världen-känslor. Jag har sedan mitten av tonåren sagt att jag är ämnad att göra något stort, att lämna ett avtryck och när jag får den här känslan, då vet jag att jag måste börja göra något. Att jag dessutom lyssnar på Eddie Vedder skadar nog inte. Samt att jag och Karoline håller på att rädda en stackars guldfisk. Många kanske struntar helt i om en guldfisk är ensam i en tom skål men någon måste ju bry sig. Det är inte många bäckar små som gäller, det är alla bäckar små.

Dags för lite livs förändringar. Jag ska inte köpa mer kött t.ex. Det jag har i frysen kommer jag äta upp men efter det kommer jag hålla mig från det. Jag ska köpa bra lådor för att källsortera. Jag skiter i om de inte är så snygga där de står mitt i köket (enda platsen jag har för dem, förutom kanske i förrådet... hummm).

Det är aldrig för sent för at förändra och all positiv ändring är just det, positiv. Ingen ansträngning för liten.

Jag hoppas jag för praktiken i Bryssel, det är dit jag vill nu.

Ett år

Japp, i ett helt långt år måste vi se fram emot den här filmen, för den kommer först 2011-11-03. Kommer vara värt väntan!


Stil utan färg


Brist

Jag vill lägga pengar på allt möjligt istället för att spara. Doh!

 


Syndens tid

Det är mörkt, det är kallt, det säljs Julmust och Juleskum. Det är som upplagt för att stanna inne och bli tjock. Så... jag har kört igång. Idag (egentligen den 8e) tryckte jag i min en påse Juleskum efter jag ätit middag. Det är min last, min börda, min dåliga vana. Typiskt att de börjar sälja det så nedrans tidigt. Hade varit bra om det var koffein i Julmust också, så hade jag inte kunnat dricka det... även om jag bara stuntat i det och druckit det i alla fall.

Det är lite intressant med mig. Jag dricker inte Coca Cola eller Trocadero för att det finns koffein i, däremot är jag helt okej med kosttillskott och till och med Kick Up (en snus utan tobak och nikotin men med vitaminer, miniraler och koffein).
Lila hulken för HBT?

Jag börjar bli ruggigt peppad att träna! Har varit hos Niklas en sväng ikväll och tittat på massa The Ultimate Fighter. Jag är äppelmos och äppelmos är inte starkt... vidare snyggt är det inte heller men det är jag ändå.

Imorgon kommer Kim in till stan så jag tänker ta en halvdag och sedan dra och träna med honom. Vi är fasligt ur form båda två så vi kan säkert matcha. Sen är det bara till att fatta ett beslut var jag ska köpa mig ett gymkort någonstans och sedan är jag igång. Det är mycket enklare att åka och träna om man åker till gymmet direkt efter jobbet än om man ska hem och träna, oavsett om man tränar själv eller inte. Väl hemma kan man göra så mycket annat men går/kör man direkt till gymmet finns inte så många alternativ, he ä' bah ti å gör't!

Lejonbläckormen

Djur är så bra, de hittar på så mycket dumt. ^^

 


From the Gods

Oj vad det har bloggats, fy mig fy mig. Men har inte riktigt haft tid. Igår t.ex. LO-möte i Söråker till 1400, lite fika på stan, VU-möter 1800-1930. Så, där var en hel dag borta utan att ha suttit vid datorn. Men ganska roligt. Det är kul att höra att folk skulle rösta på en om man skulle försöka bli statsminister. :)

Idag är det förresten kallt ute och efter gårdagens snöslask så är det is på vägarna. Bil utan servostyrning och ABS gör det ganska roligt att köra bil, så länge det inte är andra bilar på vägen... då är det bara farlig.

Så till Guds gåva; långkalsonger! Inte så bekvämt kanske, inte heller nödvändigtvis speciellt snygg; men skönt!

Vidrigt

2010-11-07 var jag, Kim och Malin en sväng på Donken. Cheeseburgare som standard men eftersom jag var mer hungrig tänkte jag prova deras Hot wings. På McDonalds.se står det Ett våra populäraste tillval, Hot Wings. Kryddiga och knapriga kycklingvingar.

15kr kostade det och då fick jag 3 små skrumpna saker i en påse. De som har ätit kycklingvingar vet att det inte är den mest spännande delen av en kyckling men det här var... äckligt. Malin som smakade hann bita i den innan hon såg ut att behöva kräkas. Detta var efter att jag tagit en bit och sett lika missnöjd ut. Detta var inte kryddiga och knapriga kycklingvingar. Det var resterna från en grilladkyckling, smetade på ett ben, doppade i Eldorado-cornflakes och fritterade i Anna Ankas fettsugningsrester!

Ät ALDRIG McDonalds Hot Wings! Skämmes ta'me fan McDonalds!

En galaxisk tanke

Stephen Hawking svarar på en fråga, Does the universe end, if so, what is beyond it? att universum utvidgas mer och mer, allt fortare. Så universum blir större och större och i propotion också allt mer tomt. Men trots att universum inte har ett slut, så hade det en början i Big bang. Fortsättningsvis lägger han till att man kan fråga sig vad som fanns innan big bang... men att det då inte fanns något alls. Just as there is no south of the south pole.

Nu vill jag dock inte håll med. Det kan vara för att han är teoretisk fysiker och jag är mer filosof.

Att det inte finns något söder om sydpolen beror ju på att vi begränsat oss till jorden sfäriska storlek. Vad händer om man utvidgar det? Vi har bestämt att det är såhär det är så därför tar det stopp. Nord, syd, öst och väst fungerar bara när vi färdas på ytan. Var färdas vi om vi lämna jorden? Tillämpar vi väderstrecken på hela universum, utifrån jorden rotation? Skulle inte det bara fungera om jorden faktiskt var centrum av universum?

Jag skulle vilja tänka mig hela universum sfäriskt och det som kommer ut på ena sidan, kommer in på andra. Anledningen att vi inte kan spåra detta är eftersom universum är så otroligt stort och vad vi ser baserar på ljus. Men om vi hoppas över "tid" och tänker oss att man kan stå på en punkt och se rakt fram, så skulle man titta sig själv i bakhuvudet.

Men big bang då? Och vad fanns innan? Jo vi vet att det finns mörk materia. Det är alltså materia som vi kan mäta av, som finns i universums tomhet, men som inte har något fysisk form. Däremot påverkar den övrig materia. Och så finns det också mörk energi men nu börjar det bli krångligt. Så därför hoppar vi vidare till svarta hål.

Ett svart hål har så stark gravitation att när någonting kommit dit, kan det inte komma ut. Ungefär en sols gravitation på ytan av ett knappnålshuvud. Så svarta hål drar in saker. Och om man fortsätter tillräckligt länge kommer det bara finnas svarta hål... enligt min teori. Så det börjar dra in varandra och förr eller senare har vi bara ett svart hål som börjar dra in sig själv. När detta blivit tillräckligt kompakt kommer gravitationen att vändas utåt - Big bang. Big bang är alltså både början och slut.

The big rip då? Det är alltså tanken om att allt fortsätter utvidgas och inte kommer tillbaka någonstans. The big rip har uppstått när allt färdats bortom vad vi kan se. Så det passar inte med min tanke. Tack och lov är det ju bara teorier.

Vill man nu fortsätta lite till kan man ställa sig frågan; så var kommer materian ifrån?

Rawr grr morr

Har ni sett det lilla monstret som skrämmer slag på världen? Den här lilla hamstern är ju faktiskt hur fin som helst! Han förtjänar all respekt en liten hamster någonsin kan få. Han är riktigt riktigt arg!Början på något nytt

Hela första säsongen av Spartacus: Blood and Sand har kommit och jag funderar på om det är dags att se den. De flesta verkar gilla dem, utom de som är riktigt riktigt blodkänsliga kanske. I övrigt har den väl det mesta folk människor söker i en serie: action, drama, sex, hunkiga män, boobs'n'ass, mer hunkinga män och säkert en massa annat.At work, not working

Vilken situation befinner du dig i; på jobbet men jobbar inte? På jobbet men fungerar inte? Eller kanske du trivs - det vore rätt svenskt av dig oavsett vilket alternativ det är.

Jag ringde till Bryssel idag för att bekräfta att de fått in min ansökan till praktikplatsen. Jag skickade den 22 oktober och bad om bekräftelse. Jag fick ingen men inkommen var den i alla fall.

Jag väntar på att det skall annonseras ut en tjänst på Kåken i Härnösand som jag ska kunna söka. Det vore grymt roligt att jobba där. Kollegor och rörelse, vilja och möjligheter.

Dags för mig att äta lunch tror jag, så kanske jag blir gladare.

Sensation 2

Tråkigt nog blir det inte så spännande bilder men min iPhone eller point'n'click när det är mörk så därför har jag också plockat från Claes. Såhär var det; varmt, svettigt och jävligt hög volym. I slutet av kvällen kunde jag vrida svett ur min tröja. Mumsigt värre. På tal om har jag tvättid imorgon. Yay oh yay! :)

Filmerna är inte speciellt bra så de kommer inte upp alls... om det inte efterfrågas jättemycket.


Jobb och privat


Facebook är ett helt otroligt fenomen, så är det. Alla vet allt om alla, utan att ens prata med någon. Men! Facebook är för mig något jag främst använder privat. Jag har därför bestämt mig för att i fortsättningen inte bli vän med de jag har en mer arbetsrelaterad relation till.

Jag är väl i och för sig en ganska "offentlig" person. Den här bloggen är ett bra exempel. Men Facebook är fortfarande annorlunda. Jag har vänner som kan skriva precis vad som helst vid första tillfälle jag lämnar datorn och fortfarande är inloggad - det gör de inte i min blogg. Facebook vet inte riktigt allt, ibland t.o.m. ljuger Facebook. Jag tror inte jag har något direkt skadligt på Facebook men jag vill fortfarande att mina nuvarande arbetsrelationer skall vara just det. Visst kan jag anse dem vara vänner men i första hand är de relaterade till arbete - och jag arbetar inte på Facebook.Huff

Igår blev det sent och en massa dansande. Nu ska jag och Kim äta något så bilder och filmer kommer upp långt senare. That's it for now.

Sensation

Sensation Black och Sensation White är kända över hela världen. De som inte vet vad det är; googla!

Just nu åker en promoturné runt i Sverige och ikväll har den landat i Sundsvall. Gissa vem som ska dit! Jag och min mobil är förberedda, batterierna till min gamla point'n'click är laddare. Här är det vitt med vit bakgrund.Brunt och grönt


Dagen världen fick se vem som bestämmer

Idag känns som en sån där dag då allt är hur bra som helst. Jag var lite småkinkig att jag vaknade så nedrans tidigt men jag lyckades ju somna om så det är väl inte hela världen direkt. När jag vaknade nästa gång så sken solen. Poäng till världen! När jag tittade mig i spegeln hade jag helt otroligt bra bedhead. Poäng till mig.

Jag har ingen direkt plan för dagen förutom att jag ska äta lax till middag. Det kommer bli hur gott som helst så poäng till världen för lax och till mig för att jag tillagar den så jävla bra!

Fortsättningsvis är jag bara allmänt glad och det får nog både jag och världen poäng för.

Sedan kan jag få ett poäng för att jag är jag. Så nu har jag mer poäng än världen och vi kan sluta räkna. För jag ska vinna.

Så; fick världen se vem det är som bestämmer.

På riktigt, det kommer vara en grym dag! Har den där känslan av att det ska vara så, hoppas det håller i sig. Hej då! :)

Orden

Husum är då en för mysig plats. Ser ni det inte framför er på bild 3; en picknickfilt och lite myspys. Hur romantiskt som helst.

 

Orden var

 • Glädje
 • Vänskap
 • Lycka
 • Framgång
 • Mod
 • Kärlek
 • Gemenskap
 • Stolthet
 • Frihet
 • Trygghet
 • Mångfalld
 • Kultur
 • Kreativitet
 • Styrka

 

 

 


Mannen, myten, mustachen

Jag tror faktiskt jag ska göra ett nytt, tappert försök att odla mustasch. Omröstning, ska det bli en mustasch? Har ingen riktigt vettig bild men på dessa syns i alla fall lite.

Har jag tur är den lite tjockare nu men jag ska nog inte hoppas för mycket, min skäggväxt är inte vad jag ibland önskar.

Har ni förresten några bra mustaschtips? Hur bred ska den vara? Hur tar man hand om sin mustasch? Vad är det som är avgörande för en juste mustasch egentligen?


Man blir ju glad

Idag är det ju faktiskt halvdag för mig. Hur glad blir man inte då? :) Jag blir hur glad som helst!

Det är helg på gång och jag har inga som helst planer. Jag är inte jättesugen på utgång men om det är enda alternativet, och det är lika bra musik som det var för 2 helger sedan, då kanske det är värt att gå ut.

Jag behöver berätta om musik förresten. Jag har blivit helt knasig i musik. Jag försvinner in i den och är bara borta. Jag kom att tänka på det väldigt tydligt när jag körde bil mot Ö-vik i tisdags. Jag upptäckte att jag inte alls tänkte på bilkörningen, vilket är rätt farligt när man kör 100km/h på en väg som svänger.

Det här är någonting som började redan i somras. Jag kunde, under min semester, köra igång någon bra musik och sedan lägga mig på sängen och bara försvinna bort. När jag sedan kom tillbaka, 1-3 timmar senare, var jag utvilad och fylld av lyckokänslor.

Olika musik ger också olika utomkroppsliga upplevelser. På senaste har jag lyssnat mycket på dubstep och det ger en mer galen känsla.

Vet inte om ni förstår alls vad jag snackar om men så är det. Jag har slutat röka, snusa och dricka. Music is my drug of choice.

Gör det enkelt

Under  vår fotoworkshop tog vi ett antal ord och gick sedan ut för att försöka fota dem. Detta var en del av Våga växa-veckan de hade på Röda villan i Husum. Orden var dock faslig positiva och hösten väldigt väldigt dyster men några lyckades vi matcha.

Det här är 3 av bilderna jag tog. Svartvitt är fegt för nästan allt blir bra i svartvitt men då kan jag avslöja att den nedersta är i färg... det syns bara inte några färger.


Händelserna

Igår var jag i Husum och hade en foto workshop. Jag har inte hunnit jobba med så mång av bilderna men jag slänger upp någon lite senare.

Det  spännande var dock hemresan. När jag skulle rulla därifrån upptäcker jag att bilen uppför sig lite udda. Jag har punktering på mitt högra framdäck. Doh! En från gårdens personal åker till OKQ8 och fixar däck på tub. - lustig grej. Vi fyller på, han instruerar mig att fylla med luft och sedan ska det vara lugnt. Och det verkar det vara också... till jag är ungefär halvvägs till Ö-vik. Då dör däcket igen.

Jag står nu alltså på E4, det är enkelfiligt och räcke på båda sidor... och det är kolsvart! Jag vet att det är alldeles för långt att köra fram till 2-filigt eller parkeringsficka så jag får ställa mig och byta däck där. Det blir en rätt bra kö under tiden. Tack och lov hade jag dessutom en annan kille med mig i bilen som vägde mer än mig, annars hade vi inte fått lös den sista bulten. Kan förresten också nämna att denna unga man bara hade en arm.

Spännande skit! Vad har ni gjort på senaste?

Korsdrag

Ni vet att jag var till Öron/Näsa/Hals idag. Och där tittade de i näsan. Sen sprayade de något i näsan. Sen kunde Felix andas genom näsan. Det tog alltså två år att spraya avsvällande och lokalbedövande i Felix näsa för att se om det skulle bli någon skillnad.

Det blev i alla fall skillnad. De sa "Oj, här var det stort!". Det är alltså inte att jag har konstigt skelett (överraskning? not!) eller något annat skumt utan av någon anledning är mina näsgångar svullna. Så nu ska jag testa någon nässpray igen. Jag avskyr nässpray! Men det får vara värt det om jag kan börja andas igen.


Nu ska jag försöka få ihop lite av mina saker och sedan bär det av till Övik kring 15-tiden.


Felix har ventilerat, näsa och mer. Det har gjort saker lite enklare.

Far och flyg

Jag fortsätter, trots bättre vetande, att ställa klockan på 7 istället för 6. Spelar kanske ingen större roll eftersom jag ändå drar mig lika länge oavsett. Min sömnkurva gör att jag är trött  som attan klockan 7, däremot är jag pigg kl 6. Hur som helst...

Idag ska jag till Öron/Näsa/Hals. Förhoppningsvis hittar de något spännande som de kan fixa till så att mina bihålor mår bra igen. I eftermiddag ska jag sedan åka till Örnsköldsvik för imorgon är det jobb i Husum. Jag ska övervaka något fototjosan. Det blir nog kalasbra. Yay oh yay, hejja mig.

Så hur är det med motivation och koncentration idag? Ja, det är väl lite bättre än igår i alla fall. Men fortfarande ganska mycket snurr.

Vad har jag

Teresa undrade vad jag just nu hade på ryggen så här är en bild från när den var alldeles ny.

Jag har förresten kommit på vilken text jag ska göra för den fjärde jag planerat. Så nu är det fyra stycken som bara väntar på att göras. Den femte jobbar jag fortfarande på.Lämna det

Jag behöver lämna Härnösand. En slutsats jag når fram till sådär en eller två gånger per år. Men var ska jag ta vägen? Vad ska jag göra där?

Idag har jag massor jag borde göra men min koncentration är lika med noll. Det är så nedrans mycket som bubblar, snurrar, flyger, ramlar och springer runt i huvudet. Dag 3 nu som det tagit allt för mycket energi och tid. Det är lustigt hur tiden kan gå så fort och långsamt på samma gång. Oftast är det tiden i stort som går fort, år. Timmar, dagar och veckor går långsamt.

Klassiskt är också att jag dragit på mig en förkylning i samtid med att jag ska börja träna. Lyckat Felix... not!

Jag behöver hitta tillbaka till min kärna. Sinnesstämningen jag hade för ett år sedan, var är den nu?


Jag är förresten ocks väldigt trött på alla mina tvångstankar och krav. Mina viljor ställs rakt emot varandra just nu. Jag vill t.ex. röka men skulle avsky att göra det. Jag är mitt eget allra största I-landsproblem.

Hej, jag heter Felix och... jag är ledsen.

Fudge

Jag är inte nöjd! Jag är snarare jävligt onöjd.

Om mig!

Jag är han, den unga mannen på bilden. Det här är min blogg. Läs den gärna.

RSS 2.0