3-1=2 och ett kvitto

Jag köpte armband idag. 28,50kr kostade de. Tyvärr är det gröna trasigt så jag måste gå in och byta det imorgon. Doh! Men det är höst och då är det fint med färg. Alla andra verkar ha missförstått det. Bara för att det blir tråkiga färger på delar av naturen behöver man inte ha det på sig.


Den perfekta kostymen

Det är höst och sakta men säkert närmar sig Halloween. Och på Halloween, varesig man vill eller inte, kommer det finnas kostymer runt omkring en - vissa bra och andra mindre bra.

Men här är nog den bästa. Har man en sån här, då ska man ha pris för bästa kostym!


Bortskänkes!

Skänker bort en säng mot att man hämtar den. Inget fel på den: gnisslar, har knäckt ram på två ställen och inga ben - de gick sönder. Vad som på blocket kallas för "fint skick". Kan slänga in en 50-lapp till den stackars jävel som tar emot sängen.

Idag tror jag bestämt att jag ska köpa mig en soffa.

10 kronor, 5 kronor och 2 kronor?

Det är inte så konstigt att telefonen gått sönder om folk lagt två-kronor i den.

 


Något på riktigt

Nog med hittepå. Idag tog jag halvdag på jobbet. Helt otroligt vad mycket mer man hinner när man slutar klockan 12 istället för 1630. Hujj!

Det blev hur som helst en lunch på Kina med Annie. Ja, i Härnösand har vi bara en kinarestaurang, så det är lätt att veta vilken "Kina" är. Sedan provsatt vi soffor, om och om igen. Tre gånger hann jag med idag, två igår om jag minns rätt. Men jag tror faktiskt jag bestämt mig nu.
Shopping på Coop. Blev dock inte så mycket, kom på hur mycket jag redan hade hemma. Och också att jag ätit väldigt lite hemma på senaste tiden. Måste bli ändring på.

Idag började också projektet att tapetsera om i mitt kök. Det är inte klart så för stunden får jag leva med att det ser ut som på bilderna nedan.


Juste marknadsföring

Idag syntes onlinepizza i hela stan. De var verkligen överallt! Riktigt bra marknadsföring tycker jag. De skräpar inte ner en massa, de syns - gick inte att missa och det är en fin liten present som nog uppskattas av många. Visst, man kanske inte vill ge dem gratis reklam men jag skulle nog använda den om jag fick en på min cykel (jag har ingen cykel).

Ett till stort poäng till dem utöver en riktigt bra tjänst! Sveriges vettigaste marknadsföring!Stadsmulle

Skogsmulle bor i skogen, där han vandrar runt. När han flyttar in till stan blir han Stadsmulle men vill ju självklart ha med lite av sitt ursprung. Jag hittade spår av det härom dagen.


Planera din framtid

Ja, försöka kan man ju alltid. För stunden har jag faktiskt ingen som helst aning hur min framtid ser ut. Har jag jobb efter nyår? Don't know. Borde jag söka lite jobb och kurser bara för att vara säger på att jag har sysselsättning? Ja, det borde jag nog. Ekonomi, stadsvetenskap eller retorik kanske. Kurser jag både, med tanke på eventuellt karriärsval, fått tips om och jag själv tänkt på tidigare.

Humm di dumm.

Ni som läst min blogg eller ni som känner mig sedan tidigare - vad tror ni är ett bra yrke för mig?

Mio och Svebo

Det här är en hemsk historia.

Jag har sökt efter en soffa. På Jysk fanns en bekväm men där det inte gick att byta plats på divanen. Så det bidde ingen soffa från Jysk. Men de har okej personal. Sedan, trots bättre vetande, åkte vi till Mio. Där har vi varit tidigare men flydde i vild panik när en i personalen började tala med oss; eller rättare sagt trakassera oss. Denna gång svängde vi snabbt undan till höger, innan han kom fram. Dumt nog så var vi inte tillräckligt snabba förbi kassan när vi skulle till varuhusets andra del.

Den här försäljaren är trög, riktigt trög! Han förstod inte ens vinken när vi bara ställde oss upp och gick mitt i en av hans meningar. Då följde han efter oss istället. Till slut lyckades jag bli av med honom genom att säga "Vi säger till om vi behöver något" och sedan gick jag.
Men det var inte slut. När vi skulle gå ut, en lucka på 20 sekunder från hörnet bortom kassan till dörren, då hann han fram igen.  - Åk aldrig till Mio i Härnösand!

Vi hoppades på bättre lycka på Svebo möbler. Inga riktgit vettiga soffor men personal som lämnade oss ifred... en stund. Det första jag sa till den här kvinnan var att de på Mio var påstridiga och förföljde oss, en big no-no. Också att det inte är klokt att prata med kunden konstant. Det förstod hon... en stund. När jag så ställde en fråga drog hon igång. Både jag och Annie försökte få ett ord sagt ibland men gav efter ett tag upp. Hon avbröt, drog i broschyrerna vi höll i, viftade med armarna och... ja herre jävlar! Även här slutade det med att vi ställde oss upp och gick.

Så på Almia. När vi kommer in genom dörren frågade en man om vi vill ha hjälp. Vi sa nej, inte efter att vi varit på Mio och Svebo, vi säger till om vi vill något. Det respekterade han. Och när vi frågade om hjälp så var han informativ och avbröt inte. Han höll sig till det som var relevant och allt var toppen.

Tack Almia för att ni inte är hysteriska rabiata kärringar eller besserwissermongon.


Burr och snörvel

Hurr och burr! Det är kallt ute. 4 grader under min morgonpromenad imorse. Det är inte varmt! Skämmes ta'me fan! Det blir till att ta fram min gamla vinterjacka och använda den under promenaderna. Lite sugen på att ta fram min vanliga också... bara för att den är snygg.

Fortsättningsvis var det så kallt att jag behövde skrapa rutorna på bilen. Jag hade dock ingen skrapa i bilen så jag fick hitta ett substitut. Äntligen! fick jag användning av SvenIngvars-bandet som legat i bilen sedan jag fick den. Dock råkade jag ha sönder fordralet. Borde skaffa en riktig skrapa.

Jag ändrar mig inte

Superhjältar är coolt!


19e november

 

Jag har länge tänkt att jag ska läsa Harry Potter-böckerna innan sista filmen men jag vet inte om det är klokt. Trailern till Harry Potter and the Deathly Hollows är riktigt riktigt bra! Skulle jag förstöra den genom att läsa böckerna? Jag tror inte jag förstör böckerna genom att se filmen först.

 

Part 1 har premiär den 19e november. Ser fram emot det!


Donkenkaffe

Dagen har bestått av 5i12-möte, mat med Kim, Annie, Malin och Madelene, en snabbis på stan, film och nu sist en tur på Donken för Donkenkaffe. McDonalds får pris för godast kaffe och snällast lappar. Jag dricker inte kaffe men andra verkar digga det som tusan. Frågan är; finns det någon annan som samlar på klisterlapparna? Jag samlar åt Annie, annars skulle hon tappa bort dem.

Nu är jag i alla fall hemma. Ska leka med Niklas och Johan ikväll. Lär bli spel eller film skulle jag tro. Trevligt oavsett.


BikBok levererar

I somras sades det att College-tröjan skulle bli en sån jättegrej. - Det blev det inte. Visst, en massa 14-15 åringar sprang runt i dem men särskilt snygga var det aldrig.

Nu är det höst och höstens stora grej springer redan runt på alla gator. BikBok har nämligen en läderjacka med huva för bara 499kr. Den är helt otroligt snygg. Svart helt klart snyggast men finns också i andra färger. Jag blir ledsen för att jag är man och inte kan få den i den storlek och snitt jag vill ha. Det är lyx att vara kvinna.

Olsen fake leather jacket

The outfit

Fredagkväll och jag har varit på fest. Nu gick de andra på krogen och jag gick hem. Det regnar och mitt hår är inte lika snyggt som i början av kvällen. Doh!

Jag längtar efter mina nya tapeter.


Heartless

Ett tag sedan jag la upp en trailer nu. I skräckens och... äsch. Heartless heter den och med lite tur är den vettig.


Bra kompisar ger presenter

När Malin var på väg hem från Göteborg i början av veckan så messade hon mig. Hon skrev att hon hade en present till mig. På de här bilderna kan man den. Ni minns att jag hittade ett snyggt halsband i stil med det i SinCity? Nu hittade Malin ett annat med kedjor och kors... som hon köpte till mig. På den högra bilden kan ni se dem tillsammans.

Tack Malin! ^^

Och såhär såg jag ut idag.


5 i 12

Imorgon är det manifestation på torget i Härnösand. Det är 5 i 12 som dragit ihop det. Deras talare är dock lite nervös. Därför har jag erbjudit mig att tala istället. Fick ett mail precis nu att hon ska övervinna sin rädsla men att jag nog kan få tala jag med. Hon tyckte det skulle vara bra om det var "människor av folket". Och det får jag väl räkna mig som.

Har inte pratat inför en massa människor på väldigt länge. När jag dessutom själv talade inför så många senast var nog i nian. Ett tag sedan.


On friday mornings

Fredag klockan 09:14. Löningshelg. Det regnar. Felix sitter ensam i sitt kontor och stirrar med tomma ögon ut genom fönstret. Kunde man se igenom hans kranie skulle en hamster tyst och stilla sova i sitt hamsterhjul - tankarna står helt stilla. Det är kallt men Felix tycker fortfarande det är för tidigt att börja använda långkallsonger. Han är den sortens person, han gör saker av princip. På grund av regler han själv skapat och krav han själv ställer. Allt eller inget, gör det du sagt du ska göra, svik inte dig själv. Att han bryr sig så lite om vad andra tycker har fått fruktansvärda konsekvenser; hans tankar om honom själv ger större prestationskrav än vad han önskat sig.

Han önskar att han kunde släppa taget om saker, sina tvångstankar till exempel. Tappar Felix en bit godis på marken är det inte ovanligt att han lägger dit en till, bara för att den första inte ska vara ensam. Härom dagen plockade han upp en banan han hittade liggandes på marken, någon hade tappat den. Varför plockade Felix upp bananen? För att den inte skulle frysa. Han personifierade den. Vi hjälper människor som bor på gatan, vad är det för fel på att hjälpa bananer? Han såg till att bananen kom inomhus, där den senare åts upp. Den fyllde sitt syfte, det är Felix övertygelse.

Superhjältar är coolt

Några har säkert sett mitt Batman-wristband från H&Ms barnavdelning. Det är inte ofta det dyker upp sånt. Men det finns ju mycket coolt utanför H&M också. För det är ju faktiskt så att superhjältar, serier och annat hittepå alltid kommer vara coolt, oavsett hur gammal jag blir.


Det var då själva...

Nu är det pissväder igen och vad tror ni har hänt med mitt humör?! Hej då!

På jakt

Blir folk skjutna, det står i tidningen. Men det är inte aktuellt i min blogg.

Jag är på jakt efter ny musik. Eftersom jag inte kan lyssna på Spotify på min sketna jobbdator blir det inte mycket musikjagande gjort och hemma är tiden knapp, det hinns inte med.

Jag lyssnar på lite allt möjligt till och från så alla tips är välkomna. Jag lovar (kommer garanterat att ångra) att jag kommer lyssna på alla tips ni ger - hela låten. Hur hög volym jag har är en annan sak. Men pretty please, ge mig lite tips på bra musik!Hösten, vintern, våren

För $44 får du varma öron men ljudet är nog inte superbra.


Som dag och natt

Igår fanns ingen vilja och ingen lust. Idag brinner en eld i mig och jag vill hur mycket som helst. Igår var det dåligt väder, idag är det strålande sol. Undra om hösten kanske spelar in mer än man tror. Eller också var det bara en skitdag igår.

Hur som helst, idag jobbas det och stås i. Jag gör så mycket bra att jag inte riktigt hinner med mig själv. Wrooooom!

Men efter jobbet blir det mer jobb, hemmajobb. Förhoppningsvis finns en tvättid och oavsett skall det städas och göras fint. Och vill vill vill att mina tapeter ska komma upp snart! G-rrrr!

Drop dead, fuck the future

Tog och tittade in på Drop Dead Clothing och hittade en t-shirt, bra vantar och ett par ringar. Känns de samhällsaktuella efter valet?
Var tog den vägen?

Lusten att göra någonting alls.

Jag fick ett mail idag med frågan om jag var intresserad av att sitta med i någon nämnd och fick förslag på skolnämnden. Men idag är en sån dag att det bara kändes jobbigt. Tack och lov vet jag bättre än att låta mitt tillfälliga humör styra över mina allmäna intressen och svarade därför att jag är intresserad av skol- eller socialnämnd.

Min mamma var förresten på besök igår. Vi kom fram till att vi träffas alldeles för sällan, han ju knappt prata alls, även om det blev 2½ timmar.

Tycker att de kan ta och tapetsera om i mitt kök snart också, vill att det ska bli fint. Mer lust att inreda och snygga till lite då.


Chip och håll käften. Det är en gnälldag idag.

Sterling Johnson med bubblor

 

Det här är nog de största bubblorna jag sett. Bra jobbat Sterling Johnson


Ta på och stick ut

Skor är magiska. De kan, likt få andra plagg, höja eller sänka "betyget" på en hel outfit. I en grå/beige/brun höst, som alltid på hösten, är det bra att sätta lite färg på tillvaron. Nu är inte dessa de snyggaste skorna men de har färg och kan göra de tråkigaste kläderna bra mycket roligare. Vet dock inte om jag rekommenderar någon att matcha dem med brunt eller beige. Det är till och med rätt fula skor (möjligt utantag: Adidas Honey Mid W Zip på bild 2). Men färg, det saknas inte!

Själv är jag på jakt efter ett par riktigt snygga blå och/eller gröna skor. Tips?

Bloggvärldens mest uttjatade

Det är vad jag ska skriva om. Vad är mest uttjatat i hela bloggvärlden precis idag? Sverigedemokraterna.

Precis som många många andra har jag ställt mig själv frågan; vilka röstade på SD? Röstade någon av mina vänner på dem? Nej, det tror jag väl inte. Eller, har jag såna vänner? Jag har inte hört någon av dem tala om sådan politik under tiden innan valet men vem vet, de kanske smyger någonstans. Någon har ju röstat på dem och av alla de jag känner är det väl inte omöjligt att någon faktiskt la sin röst på ett främligsfientligt parti.

Då kommer vi till nästa fråga: Hur kunde de göra det? Jag inbjuder alla som röstat på SD att motivera det. Få mig att förstå hur ni tänkte när ni röstade. Jag har själv inte läst hela deras valmanifest. Är det någon som har?Försiktig

Jag har slarvat med mina öron. När jag bytte smycke för att börja töja för ett tag sedan råkade jag trycka in spetsen i själva hålet istället för igenom och... det gjorde ont. Äckelvarning: Nu några dagar senare kunde jag trycka ut en väldigt massa var och blod. Smycken ur och vänta tills det är läkt, så får jag börja om igen sen. Doh!

 

Tips. Tvätta mer noga än jag gjort!

 

Äckelbildvarning. Mitt öra är fult och mår mindre bra. Bilden är tagen efter dusch och massa rengöring.

 


På moln med Röyksopp
Röyksopp
gör det igen och igen och igen! Sedan 2009 känner nog många igen Happy up Here och The girl and the robot. Även om deras nya album Senior, släppt 13e september 2010, är instrumentalt är det lika bra som de tidigare! På Senior finns bland annat Tricky Two, en "uppföljare" till Tricky Tricky från Junior.

Albumets titel förklarar musiken - en kontrast till Junior. Enligt bandet själva är Junior energi och ungdom medan Senior är minnen och erfarenhet. De skrev alla låtar för varandra, så att alla är en del av en helhet som inte skall tas isär.

Robyn har hyllats väldigt mycket efter sommarens festivaler och konserter och jag lovar er, Röyksopp kan mäta sig med Robyn!
Mumin

Jag gillar Mumintrollen, jättemycket! Det var ett galet bra barnprogram då och är fortfarande. Dock får jag inte tag på alla avsnitt. Det ska finnas 78 stycken. Är det ingen som har en DVD-box eller möjligtvis orkar leta fram var jag kan köpa en med alla avsnitt?Somaliedemokraterna

Filip och Fredrik har en plan. Det finns 5000 Sverigedemokrater i Sverige och 12000 somalier. Om alla somalier går med i Sverigedemokraterna kan de alltså ta över partiet och antingen ändra partiets frågor eller lösa upp det; genom att de egentligen Sverigedemokraterna inte vill vara med i ett parti som har mest somalier.

Känns väl som en hysteriskt rolig idé tycker jag.


Eget tänkande eller hjärntvätt

Johanna kritiserar Kenza m.fl. I sitt inlägg skriver hon :

Speciellt Kenza's inlägg störde mig riktigt mycket.
I sitt inlägg skriver hon klart och tydligt att hennes politiska åsikt tänker hon inte dela med sig av, men i nästa mening uppmanar hon ALLA sina bloggläsare att rösta, det är så OTROLIGT VIKTIGT att göra sin röst hörd. Men hallå...?! Hur tänker du nu? Du uppmanar alla att göra sin röst hörd och att påverka samhället, men själv står du inte för din åsikt?

Så jag funderar på: vad är det Johanna inte förstår när det gäller att göra sin röst hörd? Det man menar är väl att man ska ta ställning, ta chansen att påverka genom att rösta i valet, inte att skriva ut sitt val för sina läsare. Kenza gör sin röst hörd genom att gå och rösta, precis som jag och alla andra som rösta. Och med så många läsare som hon har skulle hon behöva försvara sig som tusan, oavsett vad hon skulle välja att rösta på så det är lätt att förstå olusten att skriva ut.

I inlägget skriver Johanna också om att hon tycker det är fel att de stora bloggarna inte vill låta sin åsikt influera andra. Johanna protesterar med motiveringen att det väl är precis vad man vill. Men det är skillnad på att påverka andra genom debatt och argument och att påverka andra genom att de gör allt man säger för att man är deras idol. Den ena uppmanar till eget tänkande, den andra är mer hjärntvätt. Jag tycker Kenza har fattat ett bra beslut.

Den ondaste som finns

Är du hjälten eller skurken? Eller är du bara en sidekick? Mer ofta än sällan är det just alla biroller som gör filmer sevärda, speciellt när det kommer till Disney. Jag har därför listat Disneys fem allra ondaste, inte skurkar, utan just sidekicks.

5. Smee från Peter Pan, Kapten Kroks förste styrman.
4. Sir Väs från Rodin Hood, Prins Johns hovmarsalk.
3. Shenzi, Banzai och Flin från Lejonkungen, Scars ledande hyenor.
2. Kroken och Snoken från Den lilla sjöjungfrun, Ursulas muränor & Skrik och Panik från Hercules, Hades tjänare.
Förstaplatsen går till: Jago från Aladdin, Jafars papegoja.
Tycker ni någon saknas eller att de är i fel ordning?

Fredag

Mer än så är det nog inte. Det är Fredag. Blir nog pizza, eventuellt hemgjort, och TV-spel ikväll. Ser fram emot! Så till alla som är bakis imorgon, skyll er själva.

Är förresten fruktansvärt omotiverad idag. Får som vanligt inte några svar innan deadline på jobbet. Jag tränar ingenting och förvandlas sakta men säkert till en tjocksmal 24 åring som ser ut att vara 17.
Jag är omotiverad att göra något åt mitt tomma hem. Jag vill inte möblera, det kostar pengar. Jag vill inte göra någonting alls just nu.

Höstdeprition? Nej, knappast. Sånt har jag slutat med. Det här är en samhällsdeprition, p.g.a. många saker men inte hösten, den är klanderfri.

Var är jag påväg?

Hur långsamt får det gå?

Skickar man ut information människor har bett om så förväntar man väl sig att de faktiskt tittar på den? Så att när man senare frågar om något, så tror man väl ändå man ska kunna få ett svar. Men istället blir man ombedd att skicka exakt samma uppgifter en gång till. Inte första gången det händer och min gissning är att det inte är den sista.

Var är viljan och engagemanget?

Det är inte konstigt att saker går långsamt ibland.

Var den ämnad just för mig?

 

Ibland har man tur och hittar saker. Den här vita tröjan, som jag inte vet om jag visat förut, köpte jag för ett tag sedan. Det var den sista som fanns på H&M men jag har inte sett någon annan ha en på sig. Var den ämnad just för mig? Ja, jag tror det. 149kr. Tack H&M.


Ett måste innan valet!

Här nedanför finns ett klipp alla borde se. Och i länkarna finns mer intressanta saker som alla borde se. Det är bara 4 dagar kvar till valet. Vi är i slutet av valrörelsen och det blir allt tydligare att jag valt rätt när jag lagt rödgröna röster.

 

Hör vad Göran Persson säger, han är så bra så bra! Här kan ni lyssna på Stellan Skarsgård som också säger väldigt klocka saker!

Här kan ni läsa lite intressanta saker om opinionsmätningarna. 1% mellan blocken.

 


Måste man lukta man?

Jag har aldrig varit någon större fan av parfymer. Jag avskyr! människor som sätter sig på bussen med en halv flaska after shave eller parfym över sig. Lustigt nog är det oftast kvinnor som lyckas med detta.
De parfymer jag haft genom åren har jag i de allra flesta fallen fått av familj eller vänner i julklapp eller liknande. Första gången jag köpte en själv var i våras och då bara för att det var halva reapriset.

Så till saken. Måste man lukta man? Att kvinnor inte har starka parfymer kan jag förstå, det matchar inte det lena yttre men måste män? Jag är inte direkt 2-dagarstubb-skogshuggar-killen, starka dofter matchar inte mig.

Härom dagen luktade Annie gott. Det var inte bara jag som uppmärksammade det utan även en del vänner. Jag kom fram till att hon luktade honung och idag har därför jag varit på jakt... för jag vill också lukta honung. Jag är trots allt den som oftast känner min egen doft så jag luktar för mig skull, inte andras.

Kings & Queens fick det bli. Honey Showergel och Honey Body Milk.


Kan ni hjälpa?

Igår var jag på debatt i Kramfors efter styrelsemötet. CUF västernorrlands ordförande och SSU västernorrlands kassör deltog. Och... det gick ju som det gick.

C talade mycket... jättemycket! Men samtidigt som ord flög ur hennes mun sa hon inte någonting alls. Det var inte bara debattören på andra sidan bordet som höjde sitt ögonbryn när hon försökte förmedla någonting, vette tusan vad. Efter en stund öppnades det för frågor och då helt plötsligt, då hon själv inte kunde svara; tog hon hjälp av de mer erfarna C-medlemarna i publiken... varav den ena också var henne mor.

Det hela kan liknans med med en dålig omgång av Vem vill bli miljonär där S eller publiken ställde en fråga (och hade svaret) men C som skulle svara använde sina tre livlinor på de tre första frågorna.

Skulle vara intressant att se i en TV-debatt mellan partiledarna.

Njae.. jag är lite tveksam på den här frågan, får jag ringa en kompis?


Oh oh oh! Jag glömde. Vi talade om jobbskatteavdragen och föreslog ju då att det är lite snett att de som tjänar mycket får mycket mer medan de som tjänar lite får lite mer. Vilket jag personligen tycker är lite snett. Hennes svar till detta blev: Du får väl bli rik då!

Få det överstökat

Idag kommer det bli en lååååång dag. Sista planerade aktiviteten är ett styrelsemöte i Kramfors 18:00, följt av en debatt 19:00... och sen ska jag köra hem.

Så... ses om 11 timmar, eller så.

Medias roll

Idag såg jag två löpsedlar på Hemköp; Expressen och Aftonbladet. På den ena påstods att Reinfeldt överlägset vann gårdagens TV-debatt på alla plan... den andra höll inte med. Ni kan ju gissa själva vilken tidning det var som stöttade den moderata ledaren.

Sedan läste jag denna artikel i Aftonbladet. Den handlar om hur snedvriden bild media ger av Fredrik Reinfeldt och Mona Sahlin. Slutorden lyder

När medierna blir partiska i sin nyhetsrapportering om partiernas politik finns det skäl att bekymra sig över tillståndet i demokratin.

Jag skulle vilja att alla själva läser den så slipper ni också min röda vinkling.

Anledning att fira

Vi svenskar super till på midsommar, juldagen, nyår och vid varenda tillfälle vi kan hitta en ursäkt. Grattis på Tisdag! Nu jävlar ska vi bli fulla! Själv dricker jag inte längre och firar inte allt möjligt heller men idag har jag en riktigt bra anledning att faktiskt fira... för idag har jag och Annie varit och röstat.

Att vi lever i en demokrati, att vi faktiskt har det rätt så bra; det är anledning att ta på en juste partyhatt, blåsa upp några ballongar och sprida serpentiner. Blåsa allt man har i sin partytuta och utbringa ett fyrfaldigt leve.

Grattis till mig och alla andra som tar vara på det här.


2 miljarder = 5000 sjuksköterskor

Jag kan inte låta bli att skriva om det här, även fast många andra redan har. Den här artikeln handlar om att skattepengar som skulle kunna vara lön till 5000 sjuksköterskor istället har tagits ut som vinst i privat skola och vård.

Vi betalar skatt för skola och omsorg som privata aktörer får ta ut som vinst. Det är inte riktigt rätt. 2 miljarder av de skattepengarna vi betalar går ut till skatteparadis där företagen slipper skatta på pengarna, de går inte ens tillbaka till det svenska kretsloppet.

Härnösand är ett annat bra exempel. Här har kommunen sålt många av fastigheterna och hyr istället lokaler i dem. De flesta lokalerna har sålts till utlänska företag. Kommunens pengar skeppas alltså utomlands.

De rika blir rikare och våra pengar lämnar landet på grund av regeringsbeslut. Hur kan människor inte se att det är dags för ett maktskifte, både för nationen och kommunen?

Jag är våt och fuktig

Morgonpromenaden härom dagen ledde mig in i dimman.


Stor näsa

Jag funderar på att sluta snacka politik på Facebook, det kan ta upp alldeles för mycket tid.


Ikväll blir det nog till att svänga sina lurviga en stund, var länge sedan nu.

Hej jag har stor näsa.


Foto: Annie

Låt inte könet stoppa dig

Saker jag velat ha. Något jag önskat mig?

Det finns, som några vet, saker jag velat ha ett tag. En ljus kofta är en sak, har gnällt om det lite till och från. En annan sak jag länge trånat efter är ett halsband snarlik det Becky bär i filmen Sin City. Och nu har jag ett.Jag tackar Lindex för halsbandet och Cubus för mina två fina koftor. Om jag brytt mig om var jag köpte dessa, så hade jag fortfarande varit utan. Jag är ändå snyggare i de här koftorna än vad de flesta kvinnor är... även om jag inte sett någon ha en på sig.
Visst, halsbandet är inte riktigt lika stort och smetigt som det Becky har men i kombination med ett av mina andra är det inte långt ifrån. Någon kedja till och några små kors så hade jag inte haft fler klagomål.


Och vi fortsätter

Jag vet ju att det här inte kommer leda någonstans men hoppas det är rolig läsning för andra. XD

Slut å ljug...
om Svar på tal:
det ser mer ut som att du är lite bortskämd och inte kan arbeta för ditt leverne utan att arbetsgivaren anpassar sig efter dig. comhem anställer ingen över 25, det är deras policy. detta trots att ung arbetskraft generellt sett är sämre för ett företag än riktig arbetskraft. comhem fungerade bättre innan denna policyförändring.

det är helt enkelt alldeles för lönsamt och billigt att anställa ung arbetskraft för att "vi gamla" ska få arbeta. förhoppningsvis så kommer den riktiga regeringen som får fortsätta i makten att balansera detta lite så att det inte är riktigt lika lönsamt att anställa unga.

Slut å ljug... om Svar på tal:
jag glömde. så anledningen att du är arbetslös är för att du väljer att vara det och inte för att det inte finns några jobb. ville bara förtydliga att detta var vad du menade i det blogginlägg jag svarade.

du fick det nämligen att framstå som att svensk arbetsmarknad var sämre än för några år sedan, trots att det faktiskt har blivit tvärtom tack vare den blåa alliansen.


Jag vet inte riktigt hur du tänker men jag tror det finns en koppling mellan högre arbetslöshet, både bland unga och äldre, och en svagare arbetsmarknad. Enligt mina jobbcoacher var det också så att jag var arbetslös p.g.a. den svaga arbetsmarknaden; det fanns inte jobb till alla. Sedan tycker jag det är oförskämt att kalla det mitt val att vara arbetslös när jag sökte både de annonserade jobben och gick runt till arbetsgivare.

Jag kan också poängtera att jag har jobb, sedan januari. ;) Jag gick arbetslös i 4 månader. 3 av dem får man, p.g.a. den nuvarande regeringen, inget direkt stöd från arbetsförmedlingen. Detta påverkade inte mig så mycket men med tanken att unga snabbt ska komma ut i arbetslivet är det aningen motsägelsefullt att inte ge något stöd under början av arbetslösheten.

Vidare behöver du läsa på. Både de blå och de röda vill fortsätta göra det billigare att anställa ung arbetskraft.

Comhem är förresten en lite speciell plats också. Eftersom de använder sig av konsulter kan de ta in hur mycket folk som helst och sedan göra sig av med dem hyfsat enkelt, utan att de kostar dem särskilt mycket.
De har inte heller någon policy att bara anställa under 25 så du är helt ute och cyklar. Att det fungerade bättre innan din påstådda policyförändring har inte heller någon som helst grund.

Tycker det låter som att du är arg och bitter, över 25 och inte kunde få jobb på Comhem.


Svar på tal

Jag uppskattar ju kommentarer sådär väldigt mycket, oavsett vad som står i dem... oftast. Och en del gånger blir jag tvungen att ge tydliga och riktade svar.

Slut å ljug... om Pass!:
bara för att dra ett exempel från härnösand så anställer Comhem alla under 25 år.

tacka moderat politik för att det har blivit så sjukt mycket billigare att anställa ungdomar. du är inte särskilt duktig på att söka jobb om du inte kan få jobb i härnösand.

Det stämmer väldigt bra att Comhem anställer många yngre. Och eftersom du inte verkar veta det redan jobbade jag för Comhem i 15 månader innan min resa till Nya Zeeland. Tyvärr fick jag problem med halsen under min tid på Comhem. Dock, eftersom jag hade alla supportskills på bygget, fick jag en plats på Kundrelationer där jag inte behövde använda min röst riktigt lika mycket som i firstline.
När jag kom hem efter min resa kontaktade jag därför företaget och visa intresse att börja arbeta för dem igen. Efter systemskiftet ville de dock först sätta mig i telefon innan jag kunde få tillbaka en plats på Krel; för att lära mig systemen. Och jag är inte beredd att offra min hälsa i telefon några månader för system jag lär mig på en vecka. Genom att sitta på firstline skulle jag bara gå tillbaka till att vara sjukskriven och genom att vara sjukskriven kommer jag inte vidare inom något företag.

Fortsättningsvis har moderaterna gjort det billigt att ha unga anställda, inte "bara" att anställa. Varför vi ska ge skattelättnader för de ungdomar och unga vuxna som redan har anställning vet jag inte. De som har unga anställda tjänar alltså pengar, även om de inte anställer nya.

Min tanke är också att Comhem skulle anställa unga även om det inte inneburit lägre arbetsgivaravgift, då unga i större utsträckning har djupare bredband, telefoni och TV-kunskaper samt lär sig arbetet på Comhem både fortare och bättre. Jag tror de i snitt har en annan förståelse för arbetet.

Game over

 

Jag fick en SSU - t-shirt av en i personalen på min arbetsplats och såhär såg jag ut med den på.


Eeeh

Ett jävligt snabbt inlägg innan jag ska iväg på styrelse/ledar-möte. Ont om tid idag.

Efter jag och Annie ätit lunch idag blev vi "påhoppade" av en äldre man då vi skulle slänga vårt skräp. Han kom och påstod massa saker om socialdemokraterna och sedan sprang han iväg. Men så fungerar det på många håll. Människor säger vad de vill och sedan springer de iväg innan någon får svara.

Fast lite rolig var han allt.

Viska för att bli hörd

Jag skrev en insändare för ca en vecka sedan och igår var den med i tidningen. Ni kan hitta den här. Den handlar om att politiker behöver engagera sig i ungdomar och unga vuxna för att få något intresse tillbaka. Minns jag inte helt fel är det rekordmånga förstagångsväljare detta val så man borde ju försökta värva dem.

Nu ska jag ned till valstugorna, sätta upp lite affischer och sprida flyers. Tar med lite pins och ballonger också. Hälsa på en sväng! :)

Blickar framåt

Var precis nära på att använda en fras som börjar bli standard för mig; Jag är en väldigt tillbakalutad person. Men det är inte vad det här ska handla om. Jag har för första gången sedan gymnasiet satt upp ett mål för mig själv, med tidsplan.

De flesta börjar plugga och får genom det en ganska tydlig tidsplan på ett par år. Jag har istället jobbat, rest och bara funnits. Levt efter mina livsmotton; Gör aldrig något som inte är roligt och Det löser sig.

Fast nu bryter jag trenden en aning och satsar på något stort. Den 19e september är det val. Sedan är det fyra år till nästa val. Och om fyra år... då ska jag stå med på listorna för riksdagsvalet. Politiken är smutsig och oförskämd. Jag ska bli den som ger raka och ärliga svar. Den som lyder de lagar jag hjälper till att rösta igenom och den som inte betalar tv-licens: eftersom jag inte har någon TV.


Så i riksdagsvalen 2014 - Rösta Felix Vincent!


Vad rakt hår du har. Ja-a!

Jag börjar bli långhårig igen... så ni vet. Och fick en fin sjal av Annie i födelsedagspresent. :)Tillbaka eller aldrig borta

Jag dricker inte så mycket läsk och ingen Cola alls eftersom den innehåller koffein. Men när jag drack Cola smakade jag både Vanilla Coke och Cherry Coke. Ingen av dem var någon höjdare för mig. Dock vet jag att många andra gillade dem... hur äckliga de än vad. Och när jag var i Örnsköldsvik hittade jag dessa på Coop. Så nu vet ni!

Försvann de och kom tillbaka eller har de funnits men inte synts?


Lalala

Jag känner att jag blivit ganska förslappad när det gäller mig blogg, skrivit inte lika ofta och vissa kategorier syns nästan inget alls. Vad händer med alla kläder t.ex? Så ska försöka ta tag i det lite igen.
En anledning till denna tråkiga utveckling är nog en positiv utveckling på jobbet. Jag har betydligt mer att göra nu än tidigare... och tycker dessutom att det är mycket roligare nu än tidigare.

Huff... nu när jag tänker på det har jag alldeles för mycket att göra; hinner inte alls sitta här och blogga, det får bli i eftermiddag. Hej då!

Pass!

Jag försökte just läsa lite debatt på Aftonbladet.se. Ni vet den som folk pratar om, Linda Skugge som säger att jobbkrisen är en bluff. Men jag orkade faktiskt inte med att läsa allt, ännu mindre allt som skrivits efteråt. Men om man kunde bli chef på Donken efter någon månad bara genom att vara duktig på att flippa burgare, då tror jag fler skulle ta de jobben. Ingen av mina vänner som jobbat där blev chef på några månader, trots att de var jätteduktiga.


Men för att redovisa lite snabbt hur det ser ut.

  • Ja, det finns en del jobb.
  • Tyvärr, krävs utbildning för många.
  • Ja, vissa unga är lata.
  • Nej, alla kan inte få jobb genom att knacka dörr.

För ett år sedan var jag arbetslös. Jag sökte i princip alla jobb som fanns annonserade. Jag lät bli att söka t.ex. läkare, misstänkte att jag inte skulle få det. Jag gick också runt till butiker och så, delade ut CV och pratade med allt och alla. Svaren man oftast fick var att de inte behövde personal. Frågade man efter praktikplatser så hade de redan praktikanter eller hade inte tid att lära upp någon.

Måns Svensson, rättssociolog vid Arbetsmiljöhögskolan vid Lunds universitet, talar om att ingångsjobben är för få. Och det stämmer faktiskt ganska bra. Många jobb som fanns förr, som man kunde börja med direkt; de har försvunnit. Många av de som finns kvar kräver nu en ubildning på högre nivå än gymnasium. Det är i dagsläget svårt att tillgodoräknas kunskaper som inte finns betygsatta på papper.

Åh, det här skulle kunna fortsätta hur länge som helst. Ni vet det, det är ingen hemlighet - Min röst är rödgrön.

Det är min kompis

Det är ju faktiskt bra roligt att bli äldre, får då känne man helt plötsligt folk som jobbar... överallt. Jag känner t.ex. två av de brevbärare som brukar komma till min dörr. Och den ena lämnar ibland små meddelanden till min post. så nu är det helt plötsligt roligt att få moderaternas valsedlar. ;) Inte för att "Yay, nu kan jag rösta på moderaterna." utan för att det också följde med en liten hälsning. :)
Tror inte det var samma idag för idag kom Sverigedemokraternas; utan meddelande.

Hur kul som helst i alla fall. Tack för underhållningen. :)

Cursed be he

Hade en så jävla bra bloggtanke men den försvann helt. Doh! Så istället lägger jag upp bilder på skor ni kan få ge mig om ni vill.


Sista året närmare födsel än 50

Idag blir jag 24 år gammal. Strax efter 1700 den första september 1986 föddes jag. Och i år är första året sedan jag fyllde 20 som jag tycker det är lite speciellt och roligt att fylla år. Tidigare har det bara varit en dag som alla andra men nu är det en speciell dag, varför vet jag inte.

Jag funderar på att ge mig själv en soffa i födelsedagspresent, det har jag nog förtjänat. :)

Grattis till mig.

Om mig!

Jag är han, den unga mannen på bilden. Det här är min blogg. Läs den gärna.

RSS 2.0