Tänk på döden

men glöm inte livet.

Att lyssna på medan man läser:


Jag och Annie har pratat om liv och död idag. Därför kommer mina tankar kring det.

Livet är för mig något av det mest fantastiska som finns. Skulle man frågar mig om dödsstraff för ett antal år sedan hade jag varit för det, det är jag inte längre. Jag önskar ingen döden, livet är för viktigt. Och jag tror inte heller jag någonsin skulle önskar mig själv döden. Det finns så mycket under ytan av människor. Även om de grönsaksförklarats av läkare kan det finnas så mycket mer. Vill man bli djup och prata själ tror jag på ett själsligt liv även under det köttsliga livet.

Jag gläds åt varje sekunde jag får leva. Även om jag var sängliggande skulle jag vilja få leva så länge som möjligt. Även om jag inte kunde ge uttryck för mina tankar och känslor vill jag uppleva dem, även om de bara är för mig själv. Jag vill tro att de som ser ner på mig inte bara tänker att jag är bedrövlig och elendig utan att de ska glädjas att jag finns kvar och att jag är glad att just de är där hos mig.

Smärta är njutning får en helt ny innebör när jag tänker på livet, för även smärta är ett tecken på att man lever. Livet är något att fira, alltid.

Kommentarer
Postat av: Erika

<3

2011-02-21 @ 21:55:44
URL: http://erikamargareta.blogg.se/
Postat av: Natt

Som du säger är smärta ett tecken på att man lever. Men när man tappat alla känslor, när inget känns, det är då livet tappar mening. Utan mening, inget liv. Likgiltigheten är det som är farligt

2011-02-25 @ 10:05:17

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback

Om mig!

Jag är han, den unga mannen på bilden. Det här är min blogg. Läs den gärna.

RSS 2.0